2011. szeptember 6., kedd

Japán hónap II.rész - Nippon bevezető


Kellemes napot kívánok mindenkinek!

Következzen tehát a Japán hónap fő témája, és ami köré épült ez az egész kabuki-színház, a Warhammer fantasy battles japán seregének bemutatója. Ez nem más, mint Nippon (japánok így hívják Japánt).

A mai, első részben bemutatom nagyvonalakban, milyen hangulata van a Nippon seregnek, miért érdemes foglalkozni velük, és hogy milyen helyük van a Warhammer Fantasy világában.

Miért érdemes Nippon sereget gyűjteni?
A teljesen felszerelt és elkészített Nippon sereg nem hétköznapi látvány. Változatos, színes, és egy igazi konvertáló álma lehet ez a nem hivatalos
GW seregkönyv. A sereg fő részét szamurájok, szamuráj lovasok teszik ki, akiket az alacsonyabb származású Ashigaruk támogatnak a harcban. Vannak itt továbbá harcos szerzetesek, szumósok, és titokzatos Kabuki Babák is egyenesen a japán színházból.
Természetesen itt is jelen vannak a fantasy világ szülöttei, pontosabban a japán mitológia verziói.
Démoni Onik, kiket a csodaszép kimonós Shugenják idéznek meg, óriási viharsárkányok, és rókadémonok, azaz a kitsunék.
Végül pedig a sereg vezérei, a Daimyo-k és a Taisho
-k, akik örökké szolgálják a Shogunt.

De most akkor mi van?

... kérdezhetitek most csomóan. Mint hivatalos seregkönyv, a Nippon seregkönyv NEM létezik. Tehát versenyre nem lehet vinni, csak baráti játékokra alkalmas, vagy olyan rendezvényekre, ahol pont ez a lényeg (pl. Fluffisztán). Szóval ne kapkodja senki a fejét, nem jött ki új seregkönyv, ez egy rajongók által megírt, feljlesztett és igen igényesen megírt és illusztrált könyv.
Természetesen vannak még más rajongói könyvek is, ezekből párat még hadd soroljak étvágygerjesztőnek párat:


-Káosz törpék
Régen támogatott seregkönyvük volt, de a GW levette róluk a kezét. Ez a seregkönyv azonban visszahozza őket teljesen a fénybe: démoni szerkezetek, káosztörpe varázslók (akik ha túl sokat varázsolnak, akkor gránittá változnak), gonosz hobgoblinok, akik egy része a sztyeppéken él és terrorizálja a népet, és persze a rabszolgahadak.
A Word of Hashut e-magazin foglalkozik mai napig ezzel a fajjal. (Hashut a káosz törpék istene, aki Khorne egyik manifesztációja). Ezen a linken olvasgathattok:
Ráadásul most a FW is kiadott pár figurát, és a Manticnál is kaphatóak Abyss törpék néven a figurák. Mindenképpen érdemes velük foglalkozni, és ha jól emlékszem, HÉT-en talán engedélyezik is őket.

-Estalia
A Warhammer óvilági birodalmától délre fekvő vidék, az egykori Hispániának felel meg. A skavenek szakították el őket hosszú időre északi társaiktól, és a vademberek.
Ha szereted Don Quijote-t, a bikafuttatásokat, és a reneszánsz spanyol cuccokat, ez a neked való könyv. Nippon után személyes kedvencem.

-Arabia
Puszti bácsi kedvence, nemrég ő és Hubi mester fejlesztgette ezt a seregkönyvet, bár készült belőle hivatalos verzió is. Repülő szőnyeg, hastáncos lányok, harci elefánt, janicsárok, minden ami török-arab, az ide jön. Sajnos még nem update-elték a 8. kiadásra.

-Cathay
A puskaporos Kína fantasy megfelelője. Gyilkos rakétavetők, hadigépek, rengeteg olcsó gyalogság, imperial dragon, majomharcosok és szerzetesek, és persze az agyagkatonák. Nagyon jó hangulatú, és lövésben nagyon erős seregkönyv. Ráadásul tele van mindenféle kínai bölcselettel :-) Ha szereted a császári Kínát, őket választod.

További rajongói seregkönyvek még, amiket érdemes említeni:
-Amazonok
-Albion (kelták)
-Norse (vikingek óriásokkal, mamutokkal és törpékkel, meg valkűrökkel)
-Kislev (oroszok)

Direkt felejtettem ki a Nauticanst, mert az borzalmasan elhanyagolt, összedobált és gyatra seregkönyv. Pedig van bennük fantázia (bár nekem a kagylós-tritonos-csikóhalas sereg elég ratyinak hangzik első hallásra...).

De scribden is találhattok párat, ha nem akartok töltögetni a munkahelyen ;-)

Tartsatok Velem a legközelebbi részben is, amelyben végigmegyünk az egységeken, kicsit beszélünk a háttérsztorikon.

Üdv:
Kaba

3 megjegyzés:

  1. Nekem van egy kb 1000 pontos Nippon seregem. Nagyon szeretem őket!

    VálaszTörlés
  2. Esetleg kérhetünk róla több információt, képeket?
    Ja meg egy bemutatkozást, ki tetszik lenni...

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Nyitottam 1 topic-ot az inkvitítoron.
    http://inkvizitor.hu/index.php/forum/viewthread/411/

    Dobok fel képeket.

    Üdv.:

    Ubul (Szolnok)

    VálaszTörlés