2011. augusztus 18., csütörtök

Seregszállító táska vélemény

Nos, kezdjük akkor.

Először is itt egy jó kis videó a témához channeljéről:

http://www.youtube.com/watch?v=FIJRwMFbaL8

És akkor a saját vélemények.

A bane knightok elhelyezése adja a legnagyobb gondot, de sikerült törés nélkül beraknom őket. A jackek és a casterek kellemesen elférnek. Jelen pillanatban kb 100 pontnyi cucc (konkrétan 102 pont + 2 caster, hm, asszem sikerült egy jó nagy seregre szert tennem) pihen benne, és félig sincs még tele.

Szóval, jó nagy. Mindezek mellé belefér még a hátoldalra az összes kártyám, a jelölőtollak, a kockakészlet, és a mérőszalagom.

Az elülső zsebbe simán elfér a cigi+ öngyújtó (egyéni dolog, tudom, de akkor is praktikus).

A vállpánton pedig apró műanyag fogak vannak, amik segítenek a csúszás csökkentésében. Mert csúszkál továbbra is, de elfogadható mértékben, nem úgy, mint egy laptop táska.

A sablonok elhelyezése még hátra van, egyszerűen csak azért, mert még nem jutottam le a Cantinába átvenni őket.

A táska súlyáról még egy szó: alapból 1,5 kiló, ha semmi sincs benne. Az enyém most 4 kilós, tehát elvetemülten súlyzónak is jó. :)

Tehát, hely van, de mi van a védettséggel?

Nos, jöjjenek akkor a tesztek:

Szerdai napok (eddig 2* próbálkoztam, de egyiknél se sikerült a végén lejutnom, jó munkahely...):
nos, mind a kétszer belefutottam a reggeli csúcsba-8 és 9 közötti időszak-. 3-as metró. A táska méretei miatt bizony + 1 ember helyét simán elfoglaltam. Viszont be- és kiszálláskor kiváló tömegoszlató fegyvernek is használható.

Hasonlóan alkalmas arra is, hogy az emberek messze elkerüljenek, illetve másokat a megfelelő viselkedésre oktasson; miután az első belerúgott, és ahelyett, hogy a táska elmozdult volna, az illető esett majdnem át rajta, egyből rájöttek páran, hogy nem a legmegfelelőbb közvetlenül az ajtóban megállni (mivel miattuk próbáltak meg a táskámon átgázolni).

A metró ajtajának csapódó táska is érdekes látvány, de még külsőleg se lett baja.

Ezek után 4/6 villamos... Hát, itt volt elég hely, az emberek már mindenhez hozzá voltak szokva, semmiféle incidens nem történt. Bent a cégnél ellenőrzés, a modelleknek nem volt semmi bajuk.

Összességében tehát bírja budapesti tömeg közlekedést, mind belsőleg, mind külsőleg.

Akkor az összegzés:

Pozitívumok:
-Elég nagy a hely benne.
-A tálcák már előre ki vannak vágva, nem neked kell ezt megtenned. Így nem fogsz a ragasztó darabjaival sem szenvedni (az army transportnál sokszor előfordul ez a gond).
-Kényelmes.
- Jó a kialakítása, és jól néz ki.
- A modelleken kívül minden más is rendesen belefér.
-Fegyvernek/súlyzónak sem rossz. :)
-Strapabíró.

Negatívumok:
-Kis helyen biztosan nem fogsz elférni.
- Az ára... Tényleg drága. :( (30k volt az enyém).
- Ha még sem jó az eredeti kivágott tálca, és másikat szeretnél, akkor rájössz: a tálcák sem olcsók...
- Ha olcsóbbat szeretnél, és pluck foamot választasz, akkor az is drágább, mint az army transportos.
- Ha army transportról térnél át erre... Hát, az abba való szívacsok ebbe nem jók. :( Fordítva is csak a motor transportba férnek bele ezek a szivacsok, az összes többivel nem kompatibilis.
-Nekem nem volt gond, viszont sokaknak könnyen az lehet: itthon sehol sem beszerezhető, ezért külföldről kell hozatni. És mivel nagy és nehéz, ezért a szállítási költség is tovább növeli a költségeket... (Nekem +5k volt a szállítási költség Waylandtől, bár onnan mindig ennyi, ha 50 font fölött rendelsz).

4 megjegyzés:

  1. Én teljesen elégedett vagyok az army transporttal, 10k -val olcsóbb, és még a 7. kiadású seregekből kettő 2000 pontos sereg is elfért benne kényelmesen (egy wood elf és egy gyík, nyilván nem skaven)
    Igaz, nem strababíró, de könnyű

    VálaszTörlés
  2. A seregkönyved elfér benne? Mert a múltkor elfelejtettem lehozni... :-)

    VálaszTörlés
  3. Bala velemenyen vagyok.
    Videoban lathato ize meg megteveszto, az a gondja, hogy egyszerre nem fer bele a khador + menoth + scyath. Nos alt 1x csak egy sereget hasznal az ember, igy mindegy is.
    Meg ossze lehet hozni annyi figurat is, hogy ebbe se ferjen be (ld WolfG szekrenyeben levo khador tomeget)

    ugyanakkor jo tudni, hogy strapabiro, mint irtad is Bp-i tomegkozlekedesnel fontos szempont.
    M.

    VálaszTörlés
  4. Gróf, elfér. Jah, hogy nekem még seregkönyvem is van. :P Azt a, miket meg nem tudok (előre is köszönet érte, amint munkám hagyja, látni fogtok, mert már játszani akarok /aki ismer, az tudja, hogy sokáig nem lehetett ilyesmit hallani tőlem/) :P

    Bala: nálam fontos volt, hogy strapabíró legyen. Történelmi okok miatt nincsen jogsim, így kocsim sincs. Van viszont 3500 pöttynyi bretonom, darabokra törve, egy korábbi baleset miatt. Azóta szerettem volna egy rendes seregszállító táskát, aminél nem kell folyton attól férnem, hogy ismét összetörnek a modelljeim.

    MAXXxxx: tény, neki az volt a gondja. Nekem most van 41 modellem, ez elfért a szivacsok felében. Viszont még sok minden hiányzik, amelyek tényleg tervbe vannak véve. És szerettem volna, ha mindenem elfér 1 helyen. Nem akartam 2-3 táskával mászkálni (+ az elmaradhatatlan laptop hátizsákommal).

    Szóval igen, az army transport is igen jó lett volna, max a tömegközlekedésnél jobban kellett volna vigyáznom rá. Azzal viszont volt még egy bajom: itthon nem tudták megmondani, hogy mikor lesz kapható MK II-es, EU-ban megnéztem, és szintén nem nagyon volt, USA-ból pedig majdnem ugyanennyi lett volna a szállítási költség miatt :(

    VálaszTörlés