2012. május 31., csütörtök

Szörnyvadász csajok

Üdv Néktek, hűséges Olvasók!

A mai alkalommal ismét a gyengébb nem (gyengébb egy frászt...) körül forog a téma. A Beasts of War oldalon az újonnan megjelenő figurák között felfigyeltem a következő karakterre: New Troll Hunting Femme Fatale.

A cikkre kattintva nem is egy, hanem mindjárt 3 figuratervet is megtekinthettem.

Az első rögtön a címszereplőnő, a trollvadász, avagy Jötnar átka (Jötnar's Bane), egy hatalmas troll fején üvöltve, impozáns pozitúrában. Nem tudom, ki mennyire ismeri az Ax Faction tevékenységét, én ma ismertem meg, de nagyon szép 32 mm-es figurákat készít, egyre többet, és a tervrajzok hihetetlen részletesek, akárcsak a modellek. A weboldal is nagyon látványos, de azt a sátánista gyomorszütyörgést én nem tettem volna alá...

És hogy milyen szinten tudják megvalósítani a srácok a tervrajzokat? Álljon itt a következő karakter ennek bemutatására, a sárkányvadász kisasszony:


Ja igen, elfelejtettem kirakni a 16+-os karikát, de nem is látom szükségét, a mai fiatalság már hozzá van szokva eléggé a kerek mellek és a levágott szörnyfejek látványához. És ím a figura:


Szinte lelki szemeim előtt látom a következő párbeszédet:
Wolflord: - Szép, szép, de hogy van az, hogy egy sárkány feje elfér a kezében, míg egy troll feje beteríti az egész padlót?
Kaba: - Hátööizzééé... Biztos a sárkány még gyerek sárkány volt, a trollok meg nagyfejűek!
Wolflord: - Elmész te a grafikus-orientált búsbánatba már...

A következő kislány nem a szárazföldi, hanem a tengeri szörnyetegek gyilkosa, ráadásul nem a klasszikus értelemben, hanem a Viktoriánus korszak oly jellemző steampunk szörnyetege ellen esküdött örök bosszút.


Végül pedig álljon itt az utolsó, a kalapfetisiszták kedvence, a Krakenvadász tervének megvalósítása:



Sajnos 32 mm nem passzol a legtöbb 'klasszikus' Warhammer játékokba, de vitrinbe és mutogatni szerintem tökéletesek, gyűjtőknek pedig egyenesen kötelező darabok. Az eredeti cikk itt olvasható.

Remélem tetszettek a figurák, nekem nagyon bejöttek, és alig várom a trollnyakmetsző kisasszony figuráját.

Addig is minden jót kíván:
Kaba

8 megjegyzés:

  1. Wolflord: ez kurva jó, kell mind a kettő, baromira jó!
    Kaba: Wolfi, te beteg vagy?
    Wolflord: Kaba, ami baromira jó, annál engem sem zavar, ha nem 100% minden!

    VálaszTörlés
  2. Sosem értettem, miért gondolja minden 2. gyártó, hogy heroikus női karaktereket csak fedetlen csöcsökkel lehet eladni... tudom, 99%-ban férfi vásárlóközönség, de akkor is.
    Kifejezetten nevetségesnek tartom, hogy bárki komplett falvakat bekajáló szörnyek ellen bőrtangában és magassarkúban induljon vadászni.

    Van helye az erotikának a figurafaragásban: lehet faragni ágyasokat, kurtizánokat, nimfákat, driádokat, csata után péncéljától megszabaduló sárkányvadász hölgyikét, sőt, még a kissé elborult vet-nurse sem verte ki nálam a biztosítékot. De ezek határozottan nevetségesek.

    VálaszTörlés
  3. Hogy Narancs haverját, Omlást idézzem: "Foglak duglak!"

    Aki esetleg nem ismerné ezt a 10 éves klasszikust:
    http://www.youtube.com/watch?v=J9Fii7LMIXI

    VálaszTörlés
  4. Szépek a figurák...és nagyon cukik a hölgyek! :) ...de nehezen hiszem el róluk, hogy leápolnak egy monsztát..
    ...bár anno Xena is lezúzott egész seregeket... :-D!

    VálaszTörlés
  5. Xena is, de nézd meg mondjuk Sheena-t, a dzsungel királynőjét, aki sokat sejtető ruhában, borotvált hónaljjal és hidrogénszőke hajjal dobálja a lándzsát :-)

    Vagy ha már a hitelesség: Conan, a csupasz barbár, Tarzan, a csupasz majomember, Heavy metal ápolt hősnői, na azok mik már? :-)

    Én nekem tetszenek a figurák, mert fantasy hangulatban nagyon ott vannak. A valóságban meg mocsári trollok nincsenek, ki állíthatja akkor, hogy a trollvadászok nem így néznek ki?

    VálaszTörlés
  6. Jóvan' na, én is végigtoltam a fakktú-t, ahol string tangában, 4 méteres pallossal vágta le Julie a főgonosz fejét - jót is röhögtem rajta :)

    De egy bizonyos fokú hitelességet akkor is megkövetelsz, ha fantasyről van szó. Nálad átfér a szűrőn, nálam vicc-kategória. A "concubine-assassin with exhibition lance" kategóriába belefér :-)

    VálaszTörlés
  7. Tudom, hogy meg leszek verve, de ez inkább megy el a manga felé, mint a fantasybe. Ott pedig megszokott dolog, hogy a hős azért annyira durva, mert meg se tudják érinteni, vagy a közelébe kerülni. Úgy meg már érthető a kevés védelem. ;)

    VálaszTörlés
  8. Megjöttek a modellek, lesz majd vélemény + képek a saját blogomon. A McVey modellek ebben az árkategóriában még mindig jobbak.

    VálaszTörlés