2015. október 31., szombat

HammerTime Cafe - Jelentés a megnyitóbuliról

Üdvözlet minden hűséges Olvasómnak!

Aki jól felkészült a debreceni HTBK aktuális eseményeinek tanulmányozásából, az jól tudja, hogy a klub színe-java (azaz Lyman és Jómagam) tegnap részt vettünk Magyarország fővárosában az újonnan megnyílt HammerTime Café kávézó nyitóünnepségén. Ígéretemhez híven rengeteg fényképet készítettem, és azoknak, akik sajnos nem tudták fényükkel emelni a rendezvény jelenlétét (... vagy a rendezvény fényével a jelenlétet :)), megpróbálok egy minél részletesebb, szubjektív és objektív tényekkel alátámasztott élménybeszámolót nyújtani.

A HammerTime Café, az esti utcáról nézve



Üllői út 111., legkönnyebben az M3-as metróval közelíthető meg

Szerencsére a "Sörök" és "Borok" feliratok nem csak üres ígérgetések voltak :)
Lyman kollégával a debreceni IC-ről leszállva váltottunk két-két metrójegyet, és a földalatti szovjet gyártmányú kék acélkukaccal (magyarul: metróval) egészen a Nagyvárad térig suhantunk a mélységben. Innen Farkas utasításait követve, a földalatti Skaven Gyroszos előtt balra fordultunk a lépcsőn, és újra a felszínre merészkedtünk. A sarkon az ATM-ben Lyman koma vett fel egy kis költőpénzt, majd egyenesen az Üllői út 111. szám alatti kávézó felé vettük az irányt. Igazából el sem lehetett téveszteni, már a tömb sarkán bizsergett a pókösztönöm az ismerős hangok és zörejek hallatán.

Vicces tény, hogy Gáborral találkoztunk legelsőnek az aluljáróban, de a legutolsó videoblog óta kissé "megszőrösödött", és csak a mellkasán virító HammerTime Café logójáról (pajzson egy kalapács) tudtuk beazonosítani, hogy ő is a kultuszhoz tartozik, és a hangja alapján tudtam beazonosítani csak. :-)

"Csókolom bejönnék, a gázos vagyok én!
Egy percre a konnektort ellenőrzöm én..." - mondta a mindig tettrekész Xearo
a meglepett Podcasteseknek (balról jobbra: Xearo, MasterDwalin, LiszkaG)
A kávézóba megérkezvén egy cuki hölgy fogadott azonnal minket, aki a mancsunkba nyomta a LiszkaG által beharangozott ingyenes ajándékcsomagot, mely egy HammerTime-os tollat, igényesen pecsételt Emléklapot (ami az aznapi akciót taglalta) egy fesztiválos karperecet és egy kvízt tartalmazott. Sajnos amíg én a Hotelben elintéztem a becsekkolást (meg el is tévedtem a városban egy kicsit), addig a kvízt már a többiek kitöltötték, így erről Önnön hibámból lemaradtam. Na, majd legközelebb :-)

A kötelező közös fotó a pesti sztárral,
a nagyszakállas Mutant Chronicles szakival
(Kaba és MasterDwalin)
A hely a hobbisták számára minden igényt kielégített, bár az általam javasolt pincérnő egyenruhás, ázsiai aranyos (vagy japánul: kawaii) felszolgálólányokra még várni kell pár hónapot. :)
Helyette viszont szép nagy a hely, szem előtt van, könnyű odatalálni (főleg a Magyarok Háza után), és tele van tömve jómunkásember és "szépnapothölgyem" hobbistákkal. Csak pár név, akikkel este találkoztam az Inkvizítor fórumáról (akikre emlékszem):

1) Liszka Geri, aki egy zöld szorgalmas gumilabdaként pattogott egész este a vendégek és a pult között,
2) Bájos menyasszonya, Andi (Asura), aki a nagy forgalom ellenére mindig vidám volt,
3) A pultosok, akik megitatták a sok szomjas szájat, nekik is maxiriszpekt,
4) Ducimax, akiről kiderült, hogy nem is duci egyáltalán,
5) Szabódani, aki szerintem elég szabódanis volt :)
6) Xearo, az egyetlen, a méltán híres tápmester Komáromból,
7) Master Dwalin és Gábor, a két szakállas podcast fenegyerek,
8) TGábor és a "nemsárkányos" terepasztalos játékos csapat,
9) A magas csávó, akinek megint elfelejtettem a nevét, és az Alkímista klubban szokott Mordheimezni,
+1) És számomra egy nagyon kellemes meglepetés, Emerald Sensei, aki annyira meg volt lepődve, hogy még én is meglepődtem.

Lyman kolléga olyan erős aurával rendelkezett, hogy az megtorzította a teret és időt maga körül!

De kiderült, hogy amikor csukva tartja a harmadik szeme csakrát,
Akkor nem hall, hanem csak lát
(höhö)
A helyiség nem a föld alatt, hanem a földszinten található, így amikor majd Andiéknak ki kell rugdosni a túlságosan vidámra részegedett kockapergető hobbistákat, nem kell a lépcsőn felcipelni az embereket, ami a hely előnyét szolgálja mindenképpen :) Maga a tér három könnyen elválasztható altérre (vagy részhalmazra, ha úgy jobban tetszik) osztható: az előtér a bárpulttal, ez a kávézós rész; emellett a vásárlós övezet, ahol pillanatok alatt elköltöd a pénzedet, ha nem vigyázol és elcsábulsz. Majd beljebb hatolva, a bárpulttól balra nyílik meg igazán a HammerTime Café zsákuniverzuma, itt kaptak helyet a társasok, kártyajátékok és terepasztalos játékok számára elengedhetetlenül szükséges asztalok, és LiszkaG pódiuma, melyről a néphez szokott szólandani.

A sörök és az italok jó minőségűek és ízletesek, a kiszolgálás gyors és szakszerű, a kedvezmények ténylegesen vásárlásra sarkallták az embert, és a közhangulat is nagyon pozitív volt. Az ételekről nem tudok, biztos finomak voltak a paninik, de én már jóllakottam érkeztem a hepöningre. Bár a lila bojtos sapkámban valószínűleg hamarabb felismertek volna (avatáromon az van), hiába, a hírnév ragályos, de csak ha közízlésre halálos :)

Kapu a belső térre, ahol már javában dúlt a jókedv s kacagás

A jövőbeli Brave Souls versenyek helyszíne

LiszkaG valószínűleg éppen egy gonosz terven agyal a konyha ajtajában

A kávézórész, és mellette egy vitrinben szépen festett GW-s figurák

Age of Sigmar - a sokat emlegetett mennydörgős játék plakátja!

Lányok-fiúk nagyon szép számban részt vettek az eseményen

A MAC által GD-n nevezett és dobogós helyet elért Coven Throne legnagyobb örömömre
megkapta a neki járó tiszteletet és figyelmet, köszönöm fiúk!

És végül egy 40K-s bástya, mert mindenki tudja, hogy
a Warhammer 40000 mindig emeli a blog nézettségét :)


Összességében én nagyon jól éreztem magam, majdnem zárásig ott maradtam, majd búcsút vettem mindenkitől, akitől tudtam, és egy 40K-s csillivilli új szabálykönyvvel, Malifaux Sorspaklival és rengeteg kellemes élménnyel gazdagodva elindultam a Fortuna Hotel felé, ahol nagyon jól aludtam, és másnap kipihenten hazautaztam Kabára.

Én nagyon sok sikert kívánok a srácoknak a bolthoz, remélem örömüket lelik benne ők és a vásárlók, és hogy nagyon-nagyon sokáig nyitva lesz még! Én nagyon sajnálnám, ha megszűnne.

Maradok is addig tisztelettel:
Kaba

2 megjegyzés:

  1. Remek cikk volt! Sajnos utolsó pillanatban munka közbeszólt és én nem tudtam menni. Úgy, hogy örülök legalább így látom milyen volt a nyitó buli és még jobban sajnálom, hogy nem tudtam menni :D Na nem baj egyszer összefog az jönni. Mindenesetre köszönöm a cikket!

    VálaszTörlés