2015. december 8., kedd

Debreceni decemberi óriás KoW-csata - 1. rész

Üdv minden Klubtársnak és véletlenül idetévedő Vendégnek!

Miután magunk mögött hagytuk az ország legnagyobb jelentőséggel bíró Terepasztalos rendezvényét, a GamesDay-t, fordítsuk hát tekintetünket ismét a vad keleti sztyeppékre, ahol Debrecenben mindenki egy hatalmas összecsapásnak lehet a szemtanúja...

Kings of War játékrendszerben legálisan hozható (majdnem) ÖSSZES figurám
Szorgalmas KoW-hittérítőként (ez a Mantic fantasy játékrendszere) és nagy figuragyűjtőként úgy érzem, itt az idő, hogy a játék népszerűsítéseként (és önmagunk öröméért) csatatérre vigyem az összes KoW-os seregemet. A képről a Teuton lovagok hiányoznak (Kingdoms of Men), mert ők jelenleg éppen festés és száradás alatt vannak. Az ő helyüket hagytam ki az asztal egy negyedében.





Da Big Plan

Először is kiraktam magam elé az összes figurámat, és a http://kow2.easyarmy.com/ oldal segítségével összeírtam, milyen lehetséges kombinációkban hozhatom a seregemet, és konkrétan mi hány pontból áll, szigorúan varázstárgyak nélkül (azaz nettő értékkel). A festett orkok és goblinok ráadásul egy nagyobb, dicső céllal is rendelkeznek, hiszen őket akarom majd Miskolcon a KoW-asztalon szerepeltetni. Ők már fel is vannak ragasztva a talpakra. Sajnos lándzsás ork egység még nincsen a KoW-ban, így 40 ork még magányosan várakozik a sötét cipősdobozban a spájz tetején. Továbbá a Teutonok és az Ogrék sajnos még festés alatt állnak, de a téli szünet unalmas óráiban majd javítunk ezen az állapoton.

Kezdjük tehát a népszámlálást! Szerencsére minden seregem a Neutral (Semleges) és Evil (Gonosz) frakcióban foglal helyet, így nem lesz gond, ha szövetségi rendszer alapján akarom megerősíteni egyiket a másikkal. Mielőtt azonban a szövetségi rendszer által kínált számtalan variációba merülnénk, nézzük tisztán, miből mennyi van, és ki tudok-e alakítani két egymással (majdnem) egyenlő pontszámú sereget.

Óóókz óókz óóókz!
Ork sereg - 1075 pont

Kezdjük is mindenki kedvenc seregével, az izomagyas zöld veszedelemmel, az orkokkal. A legális lista, amit ki tudok maxolni belőlük, a következő:

Három 20 fős Morax, két közelharci fegyveres csapat: 600 pont
Egy 10 fős Skulks, íjász ork csapat: 75 pont
Egy 5 fős Gore Rider, malaclovas rohamcsapat: 120 pont
Egy Harcidob különítmény (4 dobos egy talpon): 80 pont
Egy Flagger zászlós hős: 50 pont
Egy nagyfőnök Krudger (130 pont) egy malacon (20 pont), összesen: 150 pont
(sajnos több hőst nem tudok hozzá adni, mert nincs elég regimentem)
Így ez összesen (ha a trollokat nem hozom): 1075 pont. Szóval őket fogom vinni nagy valószínűséggel Miskolcra bemutatózni, ha 1000 pontot kell vinnem.

A Ződ az szíp, az Ződ az Erős
A sok fejsze nekem nagy' bejövős!
Goblin sereg - 690 pont

Most pedig ugorjunk át a kevésbé erős, de annál furfangosabb gobbókra! Itt egy farkason ülő hős az, amit nem raktam fel, mert nincs kifestve és össze sincs ragasztva. Tehát nem játszik. Na nézzük, milyen őrült bagázs jön ki ebből a seregből. Idejön majd később Sebitar óriása, amit remélhetőleg januárban már kézhez kapok és ki tudok fizetni :)

Két osztag 40 fős Rabble (goblin csőcselék), összesen: 250 pont
Egy 10 fős Bolhazsák lovas (igazából póklovas): 145 pont
Kettő 3 fős Troll osztag, összesen: 250 pont
Egy varázsló hős (Wiz): 45 pont
Ez összesen így 690 pont.

Gobbók, szigorúan vörös felsőben! Így hozhatóak akár Red gobbókként az Ogrékhez.

Teuton sereg - 620 pont

Itt még nem döntöttem el, hogy Brotherhood vagy KoM seregként akarom-e hozni. Az a bajom, hogy Brotherhood (Testvériség) seregben nincsenek számszeríjászok, ezért most KoM seregként számoltam.

10 fős keresztény lovag, melyet Zirrian kollégától szerváltam: 195 pont
10 fős Teuton lovag, szintén 195 pont
10 fős elit harci Footguard: 95 pont
10 fős Számszeríjas (crossbowmen) csapat: 85 pont
1 női (vagy nagyon lányos) hős lovon: 50 pont
Ez így összesen nem több, és nem kevesebb, mint: 620 pont

Egy korábbi kép az illusztráció kedvéért. Azóta már mindannyian világosabbak :)

Ogre sereg - 2535 pont

Végül pedig a Warhammer Fantaziból áthozott testileg és számbelileg is óriás Ogre seregem következik. Ők semleges beállítottságú zsoldosok, így bármelyik seregemet kiegészíthetem Velük, ha kell.

Egy 6 fős Berserker Braves osztag, ők a kétkezes fegyverrel hadonásznak (Maneaters): 230 pont
Hét, azaz 7, hat fős Warrior osztag, őket hatosával akarom felragasztani, de összetolhatóak természetesen egy 12 fős bazinagy Horde osztaggá, ha a helyzet úgy kívánja: 1400 pont
Egy 3 fős Hunters (vadász) osztag, igazából egy Hunter figurából, egy Gorgerből és két sabertuskból álló díszkompánia: 145 pont
Shooters, azaz Ólomböffentők, belőlük van 3 darab 3 fős osztag, összesen: 450 pont
Army standard (van egy hatalmas zászló a jobb szélen fent és kettő kisebb), a három együtt: 210 pont
Hentesmester (Warlock), aki vigyáz a fiúk spirituális életmódjára és étrendjükre: 100 pont
Ezen kívül kimaradt egy jeti, amit semminek sem tudok behelyettesíteni :(
És ugye nem is számoltam ide a Red goblinos pluszokat...
Szóval ez így összesen keményen: 2535 pont.


Szóval összesen a négy sereg pontértéke, ha jól számoltam, akkor 4920 pont.
Ha ezt két egyenlő félre akarom osztani (két táblaszélre), akkor kb. 2460 pont jön ki. Ami pont azt jelenti, hogy az ogre sereg lesz az egyik oldal, és a másik három (ork, goblin és Teuton) a másik oldal. Az ogrék kapnak egy kis előnyt, de ezt varázstárgyakkal ki lehet küszöbölni. Így ezen az asztalon akár négy ember is tud majd játszani, de ha az ogrék seregét ketten irányítják, akkor akár öten is.

Gyünnek a Zókok, mögöttük a Zogrék :)


Szóval a december 20.-i klubnap témája egy hatalmas nagy összefogott támadás az emberek, az orkok és a goblinok részéről, hogy elpusztítsák a nagy ogre törzset... Én kíváncsian várom, hogy alakul. Plusz ha valaki hoz saját sereget, azt is hozzá tudjuk adni valamelyik oldalra, remélhetőleg egyenlően szétosztva :) Természetesen lesz háttérsztori is!

Már alig várom, aki a környéken jár, mindenképpen ugorjon be erre a hatalmas összecsapásra!

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése