2016. február 8., hétfő

Összefoglaló a Miskolc-Debrecen hadjáratról

Üdvözlet Minden Kedves Olvasónak!

Ismét egy kegyetlen hétfőre virradt a hajnal, és ha nem a világ másik felén, Kínában élünk, és nem a kéthetes kínai új évet ünnepeljük (majom éve lesz 2016), akkor bizony nyúljunk a kávéscsészéért, mert Aranka napján csak Magyarország nyugati felében lesz mosolygós napsütéses időjárás. Na, de öröm az ürömben, hogy Meyil'kree és Kaba közös Kings of War csatákon alapuló fantasy kalandja most újabb háttértörténettel bővül, ezúttal a Hajdú-Bihar vármegyei orkok, goblinok és ogrék részéről.

Ha minden jól megy, és nem lankad egyik oldalról sem a klubos élet, akkor egy szép kerek történet is kialakulhat ebből a baráti versengésből. Gabival megbeszéltük, hogyha 2016 decemberéig folyamatosan alakul a történet, bevállaljuk egy illusztrált, keménykötésű limitált könyv kiadását, amit én fogok illusztrálni és finanszírozni, és a blogbejegyzések leírásai szerepelnek benne. Én nagyon örülnék neki, hiszen ez nem csak a Forge és Debreceni HTBK klubok közti barátságos kapcsolatot erősítené meg, hanem a tiszántúli wargame-s emberek közti összetartást is.







Aki esetleg lemaradt az eddigi epizódokról, az bepótolhatja a korábbi részeket itt, kronológiailag helyes sorrendben álljanak itt a Miskolc-Debrecen hadjárat fontos állomásai.

1. Fejezet

2015.09.12. - Kings of War bemutatónap Debrecenben
Link: http://daxikaba.blogspot.hu/2015/09/kings-of-war-bemutatonap-debrecenben.html
Rövid összefoglaló: A Hajdúságban egy újsütetű goblin sereg tűnik fel, szinte a semmiből, és a Teuton lovagok birtokainak határait veszélyeztetik. A lovagok sikeresen visszaverik a gonosz kis koboldokat.



2. Fejezet

2015.10.03. - Kings of War: A 4 sereg csatája!
Link: http://daxikaba.blogspot.hu/2015/10/kings-of-war-4-sereg-csataja.html
Rövid összefoglaló: A Teutonok újabb goblin támadást vertek le a határaikon. Majd a goblinok mellett először tűnt fel a félelmetes kabai ork törzs, akikkel szövetségre lépve a goblinok végre sikeres áttörést értek el a Teutonok és a hajdúböszörményből felbérelt brit puskások ellen. Innentől fogva a zöldek sikeresen nyomultak befele Hajdú-Bihar vármegye szíve felé.

3. Fejezet


2015.10.19. - Az első Alkinosozoriaknazi haditanács
Link: http://gamingboard.blog.hu/2015/10/19/az_elso_alkinosozoriaknazi_haditanacs_kow_tesztmeccs_beszamolo
Rövid összefoglaló: Miközben a zöld horda egyre beljebb nyomul Debrecenvár felé, északon Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye és Osogolth városállamok híres seregének első dicső hőstetteket hajtanak végre (Kelemen Gabi első csatái az emberek oldalán), illetve nagynevű hősök feltűnése és
becsületének hanyatlásáról is olvashatunk.

4. Fejezet


2015.12.20. - Icus grófnő (Inkvizítor fórum csatajelentésem)
Link a képekhez: https://picasaweb.google.com/108627435571896723898/IlonaVsOrgalore2015December
Teljes történet:

Icus grófnő a sikeres, masszív feltámasztás után úgy döntött, egyszer s mindenkorra leszámol a birtokait és temetőit molesztáló ork csürhével, ezért az éjszaka folyamán megindította a támadást a birtokai mellett található két, elhagyatott parasztházikó mellett. Objektívákra ment a játék, és a házak között, illetve az erdőkben fontos ereklyéket szeretett volna mindkét sereg a magáénak tudni.

Arra azonban nem számított, hogy a méltán hírhedt Orgalor törzsfőnök már tárt karokkal várta. Egy suttyó kis goblin kéme még a támadást megelőző órában jelentést tett a gyülekező vérfarkasok, vámpírok és szellemek pozíciójáról. Orgalor nagyfőnök a rossz hír hallatán természetesen azonnal kinyomkodta a goblin kém szemeit, majd miután 4 méterre arrébb hajította, parancsokat kurjangatott az elit disznólovasainak, a “Marasztaló Malactoszóknak”. Mivel a vadkanok nem kaptak aznap este még enni, ezért különösen morcosak voltak. Pontosab éjfélkor felharsant a támadást jelző kürtszó, és a mancsizsokék már nem bírták tovább tartóztatni magukat. A csatatér kellős közepén belerohantak a Wight osztagba, és bár nem tudták őket megrágni, keményen tartották állásukat. Orgalor pedig bátor módon közvetlenül mögöttük jött, és bátor cselekedeteket hajtott végre, például nem halt bele egy hatalmas vámpír nagyúr közelharcban okozott ütéseibe… Legalábbis három körön keresztül.

Sebességben utánuk a lápi trollok következtek, akik sikítva dobálták meg fülzsírral a vérfarkasokat. Őket azonban ez nem hatotta meg túlzottan, és egy vérfagyasztó üvöltéssel két kör alatt széjjel szabdalták a hányásfoltoktól és undorító pörsenésekkel borított lényeket. Bár a vérfarkasok nagyon gyorsak voltak, a kétfejszés orkok szemből kicsipkézték a füleiket. Két vérfarkas osztaggal elbánni gyerekjáték volt a zöld harcosoknak jobb szélen, de amikor Icus három villámcsapással három talpig legény orkimorkit pukkantott vérköddé, az már nekik is sok volt. Hátraarcot nyomtak azonnal, és dacolva Orgalor messzi kiáltásával, felhúzták a nyúlcipőt.



A középső frontvonal megtartása a trollok és disznóharcosok elhalálozása után a goblinok és az ork íjászok feladata lett volna. Bár a kis taknyos goblinok most is gyönyörűen állták a csúnya gonosz szellemek rohamát, a második körben bizony inába szállt a bátorságuk, és szégyenükben a túlélők a legközelebbi hegy felé vették az irányt. Legalábbis vették volna, ha a lidércek nem nyiszálták volna őket halomra. A bal oldalon a morcos kétfejszés orkok két, negyvenfős serege egy dicső közelharcban szétkapták az oldalról nyomuló csontvázlovasokat, ám amit ezért kaptak a hátukba a vámpírgyalogosoktól, azt nem tették szebre. Nem kevesebb, mint 60 támadást szenvedtek el az őket análisan rútul megerőszakoló páncélos vérszívóktól, és a sebeikbe azonnal szörnyethaltak. Ugyanilyen rút hátsóba kapást szenvedtek el az objektíva felé rohanó trollok is, akik a vámpírfőnök dühétől pusztultak meg mind.

Összességében nagyon változatos csata volt, egészen az 5. körig állandóan ingadozott a mérleg nyelve, de végülis az elit és gyors vámpírsereg visszafoglalhatta a birtokait, és bár a győzelem ára sok vérfarkas halálát követelte, végre sikeresen megszabadult a portyázó zöld fenevadak fenyegetésétől.

Vagy… mégsem? Lehet, hogy az elmenekült, de le nem vágott zöldbőrűek segítséget kérnek a közelben állomásozó zsoldos ogréktól? Talán korai még örülni Ilona grőfnőnek? Jövőre kiderül, a debreceni Kings of War sorozat következő epizódjából!

5. Fejezet


2016.01.25. - Óriási csatajelentés Debrecenvár mezejéről
Link:
http://daxikaba.blogspot.hu/2016/01/oriasi-csatajelentes-debrecenvar.html
Rövid összefoglaló: A zöldbőrű sereg az élőhalott Icus grófnővel szövetkezve összecsapnak Debrecenvárt körülvevő csatamezőn. Ilona vámpírgrófnőt korábban erőszakkal próbálták meggyőzni, de egy gyors és véres összecsapás után inkább lefizetéssel állították maguk mellé. A Teutonok és Britek összefogása kevésnek bizonyul, ezért az északi fagyos pusztákról Ogre zsoldosokat bérelnek fel a vár védelmére. Az ostrom elbukik, az emberek és ogrék alkalmi szövetsége felbomlik, a meggyengült zöldbőrűek pedig tudomást szereznek egy északi kémtől, hogy Borsod vármegyében egy legendás erejű óriást tartanak fogva...


6. Fejezet


2016.01.29. - Debrecen megindul Miskolc ellen!
Link:
http://daxikaba.blogspot.hu/2016/01/debrecen-megindul-miskolc-ellen.html
Rövid összefoglaló: Az orkok vezére, a nagy Orgalor megtudta, hogy északon, a zord Acélváros vármegyéjében még fellelhetőek a legendás lények, az óriások egy még élő példánya. Egy ilyen rettenetes erővel rendelkező lény segítségével vissza tudnának vágni az emberi birodalomnak, és bevehetnék Debrecenvár ostromát. Az időzítés azonban nagyon fontos, meg kell győződnie arról, hogy az óriást nem őrzi senki, és még véletlenül sem botlik bele a félelmetes ogre zsoldosok táborába...

7. Fejezet


2016.02.06. - A második Alkinosozoriaknazi haditanács
Link:
http://gamingboard.blog.hu/2016/02/06/a_masodik_alkinosozoriaknazi_haditanacs
Rövid összefoglaló: Ebben az epizódban csattannak össze először (de nem utoljára) Miskócia seregei a Debrecenvár felől érkező zöldbőrű hordával. A zöldbőrű sereg többször is próbálkozik nyílt harcban legyőzni az emberek haderejét, de sikertelenül. Csak annyit érnek el az orkok, hogy egy kis különítményük megtámadnak egy északi falut, és felszabadítanak egy ott fogva tartott óriást, Jencit.


Egyelőre ennyi térképem van, de majd szépen berajzoljuk, kinek melyik serege éppen hol tartózkodik, hol vannak a várak, táborok, ki mire készül stb.


Szóval jelenleg itt tartunk az epikus fantasy történetben. De mi van most az orkokkal, a goblinokkal és az ogrékkal? Illetve mit csinálnak most a Hajdú-Bihar megyében Debrecenvárban tanyát verő Brit puskások, Teutonok? Mit tervez Ilona grófnő? És vajon kit támadnak meg legközelebb a közelben tevékenykedő ,spirituális vezetőjüket elvesztő ogre zsoldosok?

Minderre fény derül hamarosan! Addig is vigyázzatok magatokra!
Üdv:
Kaba

3 megjegyzés:

  1. Ez már így is elég nagy sztori, aztán még ki tudja mi lesz belőle! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyűrűk Ura ehhez képest semmi lesz, Ecsém!

      Törlés
    2. Hehe. Ilona gróf már alíg várja a visszavágót. :D

      Törlés