2016. február 14., vasárnap

Valentin napi romantikus belezés

Üdv minden Olvasónak!

Boldog Bálint-napot kívánnék most, ha nem tartanám teljesen baromságnak az egészet. Nagy szívfájdalmam, hogy a gagyi amerikai ünnepeket sokan meg akarják honosítani Magyarországon (főleg a YOLO meg SWAG meg hashtag tini majmok), de nem hiszem, hogy magyar emberként annyira szükségünk lenne a Valentin-napra vagy a Halloweenre... Ennyi erővel a Hálaadást is átvehetnénk. Bezzeg a Szent Patrik napi zöldbeöltözős sörivászatot nem vesszük át...

Ezzel nem a romantikára vágyó embereket akarom cseszegetni, hisz mindenki olyan ünnepet tart a barátnőjével/feleségével, amilyet akar. De a kereskedelem ebből is csúnyán hasznot húz, plusz sokszor ezek a gesztusok eléggé felszínesek. Szerintem...

Akik elfelejtettek szavazni a kedvenc űrgárdista légiójukra a múltkor, vagy csak szeretnék megerősíteni a légiójuk pozícióját, még megtehetik ezen a linken. Eddig több, mint 40-en szavaztak, köszönöm a véleménynyilvánítást!
http://daxikaba.blogspot.hu/2016/02/melyik-kedvenc-urgardista-legiod.html

Mai napon végre visszatért nemes klubvezérünk, Pogi Mester Debrecenbe, így remélhetőleg mostantól tudunk többet játszani Vele is. Beszerzett távollétében egy Hail Caesar könyvet és rendkívül jutányos áron római légiós csapatokat és britonokat is, 28 milliméterben. Ezeket majd szívesen kipróbáljuk, bővüljön kicsit a történelmi oldal is a klubban, ha már távollétében csak fantasy és űrfantasy játékokat (KoW, W40K) nyomattunk.

Más dolog miatt is érdekes volt a mai nap, hiszen ma játszottam először egyik sosem látott debreceni klubtagunkkal, Oxoniummal, akivel egy baráti 1000 pontos gyakorlómeccset játszottunk. Orkokat hozott, és mivel a 7. kiadásban sosem játszottam orkok ellen, sok tapasztalatot szereztem, és csomó dolgot át tudtunk nézni együtt. Sajnos a GW-s szabályhivatkozós hülyesége itt is sokat nehezített az ügyünkön. Sokszor állt a játék, mert a GW-s kódexben a seregspeciális szabályokat nem a seregépítési rész elé, hanem a legvégére, az Appendixbe tették... Szerintem elég nagy baromság így megvariálni, ráadásul az új Mob rule is agyon lett bonyolítva. Régen annyi volt, ha az osztagban 11-nél (vagy 10?) többen vannak, az osztag Fearless. Most meg az a szabály, hogy ha:

- Morál vagy Pinning tesztet elrontják,
- akkor dobni kell egy D6-tal,
- ha egyest dobsz, akkor maradnak, ahol vannak,
- ha 2-4-et dobsz, akkor kiosztanak D6 S4 AP- sebet, és aztán maradnak,
- ha 5-6-ot dobsz, akkor kiosztanak D6 S4 AP- sebet, és ha 10-nél többen vannak, akkor maradnak.

Kicsit a Warhammer Fantasy Battle Animosity-re emlékeztet, de itt legalább csak akkor kell dobálni, ha Ld-tesztnél baj történt. Eléggé megbonyolítja a friss ork játékosok életét, sőt, még a Waaagh! szabályai is módosultak. Na mindegy, ez van, ezt kell szeretni.

Egy 1000 pontos, 99%-os festettségű Black Templar sereget hoztam ellene, melyben a kötelező Emperor's champion és Captain mellett volt két osztag Crusader squad, az egyik közelharcos, a másik rakétás. Ami újdonság volt, hogy hozzácsaptam a sereghez egy assault terminator squadot (fele karmos, másik fele kalapácsos-pajzsos). Illetve a szokásos deep strike-oló 5 fős sima termi osztag.

Ellenfelem két minimálfős loota osztagot, egy erőkarmos nob osztagot, egy ork hadurat, két nagy osztag skacot hozott és két trukkot, raksival.

Röviden a tanulságok a csatáról:

  1. Három fős storm bolteres terminátorral sosem szabad 8+ fős menekülő ork osztagba rohanni, főleg, ha az erőkarmos nob is él még, mert könnyen visszanyal a fagyi.
  2. A crusader squad nagyon táp, főleg a Bajnokkal.
  3. Az ork Nob osztag alól minél hamarabb ki kell lőni a traktort, különben csúnyán arcba csapnak.
  4. A looták inkább hangulatosak, mint fájdalmasak mariskák ellen.
  5. Deep strike-ot bemákoltam, de teleportálás után elfelejtettem lőni...
  6. Közelharcban 2D6 a rohamtáv, nem pedig a nagyobb kocka (az első rohamnál elrontottuk).
  7. A 40K-ban a közelharc még mindig durva, ha már 5 sebet beviszel egy ellenséges osztagnak, ő meg semmit, akkor általában már csak akkor menti meg magát az osztag, ha 3-as alá dob...

Nagyjából ennyi, itt nem történt semmi epikus, az elején jól dobáltam, benéztem pár dolgot, sokszor állt a játék, mert nézegetnünk kellett a szabályokat, de így is végeztünk 2 és fél óra alatt. 2-0-ra kikaptam, de teljesen jogosan. Én élveztem a játékot, remélem még tudok játszani Levi ellen.

Spearhead felállás, Big Guns never tire (senki sem hozott Heavy-t)

Balról az assault termik várták, hogy becsapódjanak a Nobok, középen meg az objektívát (DKoK katona) védő templárok lövöldözték rakétával a lootákat, sikertelenül.

Az orkok közeledtek, közeledtek...

98%-osan festett Templar rhinó tankom. Bár nem lett éppen szimmetrikus a kereszt, arra legalább büszke vagyok, hogy egyedül festettem. Az ajtókat kell még befejeznem az oldalán.

A rakétás hiába lőtte a lootákat, egész meccs alatt csak egyet tudott lekapni a hegytetőről

Az orkok szépen bevackolták magukat az objektívákra (DKoK katonák), de közben megérkeztek a terminátorok!

A Deep Strike jól sikerült, de balf@sz módon elfelejtettem lőni... Az orkok viszont elindultak a termik felé.

Zöld sablon = smoke launcher füstjelző

A bátor termiket lőtték keményen az orkok, de minden lepattant róluk! Yeah!

A vörös bőrszínű debreceni közelharci orkok letámadták a lövöldözős terminátort... a piros terminátor proxy volt, majd a norvég (piros) Space Wolf seregemben lesz igazából nagy hős ő.

Az orkok benézték ezt a napot, a termik páncéljáról lepattogtak az ütések, csak az assault cannonos terminátor fejelte le a földet.

Az ork nobok rally verdája becsapódott a rakétás crusader osztagba, és megette őket, miközben a becsapódó assault termiket is megették közelharcban... DON'T MESS WID' DA NOBZ!

A Rhinó tankból kirohamozó közelharci crusader osztag könnyen elintézte a szikla mögött bujkáló lootákat, és még a snapshottal sem törődtek. 

Baj van! Baj van! Fogynak a templomosok!

Az orkok győzedelmeskedtek a szerelem és a romantika napján! WAAAGH!


Üdv:
Kaba

2 megjegyzés:

  1. Az a piros ótójárműv mi az ott?

    A cikk jó lett, és köszi a sok képet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ork trukk lenne az, egyenesen a Speed kult Nascar versenyéről :) És azért piros, hogy gyorsabban menjen.

      Törlés