2016. március 21., hétfő

Sándor-nap miskolciakkal 2/3. rész

Üdv minden Kedves Olvasónak!

Ahogy ígértem a tegnapi bejegyzésben (itt olvasható, aki lemaradt róla), a mai alkalommal maximális részletességgel bemutatom, milyen Kings of War csatát nyomtunk Gabival, természetesen a megszokott illusztrációkkal és stílusban. Csatára fel!

A vendégek segítettek felpakolni három asztalnyi terepet:
Sivatagos bolygó: Exi VS Oxonium (DE VS Orks),
Zöld 40K bolygó: Loresh VS Lyman (Tau VS Tank Comp)
Zöld Fantasy bolygó: Meyil'kree VS Kaba (Kingdom of Men VS Orcs)






Csata előtti okoskodás


A csata előtt egy héttel már összeraktuk és megosztottuk egymással a sereglistáinkat, szóval volt időm egy kicsit okoskodni, hogy tudnék kijönni kevésbé szarul a mostani csatából. Meyil'kree baráti csipkelődései és a makettfesztivál utáni csúfos elhasalásom után nem akartam felkészületlenül indulni a csatába. Most megmutatom, hogy szoktam komolyan felkészülni egy csatára, és hogy lehet kihozni adott figurákból a legtöbbet kihozni megfelelő taktikai ismerettel.

Először is, íme az én seregem (1500 pont), amit még Gabi előtt építettem össze:

Kingdom of Men
- 10x Knights
Orcs
- 20x Morax
- 20x Morax
- 20x Morax
- 6x Trolls (The Fog)
- 1x Flagger
- 1x Gakamak
- 1x Giant







És amit Gabi hozott ellenem 1500 pontból (mellette zárójelben, mennyire veszélyesek számomra):
- 10x Shield Wall (könnyű)
- 20x Shield Wall (haladó)
- 40x Foot Guard, Blessing (nagyon nehéz)
- 40x Foot Guard, Brew (nagyon nehéz)
- 10x Bowman (könnyű)
- 20x Bowman (könnyű)
- 10x Kinghts, Mace (haladó)
- 1x Hero (könnyű)
- 2x Army std (könnyű)
- 1x Wizard (könnyű)
- 1x Beast War (Come the Apocalypse!)

Melyik egység mire jó igazából?


#Lovagok a Lovagok ellen!
Tudtam, hogy Gabi megint fog hozni legalább 5-10 lovagot, amik gyorsak, ha becsapódnak, nagyon fájnak, és könnyedén leküzdik a Waveringet a Headstrong szabályukkal. Sajnos ilyen gyorsan mozgó, keményen becsattanó egység az ork seregben csak a cocalovas lehetne... De csak lehetne, mert közelharcban messzire nem olyan jók, és összesen csak 5 figurám van. Proxyzni meg nem akartam, így kitaláltam a renegát lovagos történetet Erőss Pistával, és hozzácsaptam a Semleges beállítottságú embereket a Gonosz beállítottságú orkokhoz. A célom az volt, hogy mivel az Inspiring szabály úgysem hat rájuk (hiszen csak Szövetségesek), ezért oldalt fognak sunyulni mindig a pálya egyik szélén, és az ellenséges lovagoknál kikényszerítik, hogy ha ők rohamoznak engem, akkor csakis nehéz terepen keresztül tehessék azt. Így, ha az ellenséges lovagok elveszítik a Thunderous charge(2) adta előnyt, és csak 4+-ra találnak 3+ helyett, akkor komoly veszteség nélkül elértem, hogy legalább 2 körre az egyik legveszélyesebb egységét lekössem, és ne az én oldalamban találjam. Plusz, amint az a valóság is mutatta, már csak az a tény, hogy oldalról két-három körig csak baljósan közelednek, megosztja az ellenfél figyelmét és korlátozza a szabad mozgásban és taktikázásban, így a pálya egyik felére tudom szorítani. Erre tökéletesek voltak, és ha szembejön egy Individual hős, vagy egy íjász vagy kisebb Shieldwall csapat, azokat is simán megeszik reggelire.
Amire azonban vigyázni kell, hogy a Triceratops (Beast of War, azaz BoW) nehogy a közelükbe menjen, mert azokat statisztika alapján nagyon csúnyán megeszi! Szóval Tricitől minél távolabb, annál jobb.

#Moraxok a Footguard ellen!
A Moraxok az ork sereg elit ütőcsapata, a híres "Glasshammer", azaz Üvegkalapács formáció. Azért hívják őket így a Manticnál (a KoW megálmodója), mert ha jól fogod és te ütsz velük, akkor keményet csattan, de ha kiütik a kezedből, akkor ripityára törik a kalapácsod a földön... Ez játéktechnikailag azt jelenti, hogyha te rohansz be velük valakit, akkor a 25 támadásból annak két harmada betalál, és annak legalább a fele fog sebezni (Crushing strength 1), ha átlagosan dobunk. Ám a srácok nincsenek jól felszerelve, semmilyen páncél vagy pajzsuk nincsen, így ha valaki elkapja őket, elég könnyedén bevisz nekik legalább 10 sebet, és 14/16-os törésnél ez annyira nem poén... Szóval miután láttam, hogy Gabi két horda elit foot guardot hoz, akik szintén ugyanezt tudják közelharcban, csak nekik még páncéljuk is van (5+), kicsit kétségbe estem... Főleg, hogy ott lesz még a dinoszaurusz is, ami reggelire megeszi a puha páncélos orkjaimat.
Szóval itt már agyalni kellett rendesen, de végül kidolgoztam a taktikát. Ha megtámogatom őket a Zászlósommal (újradobatja a törésteszteket), és Gakamak is ott somfordál oldalt, akkor van esélyük arra, hogy ne egye meg őket a foot guard. Szóval a taktikám az volt, hogy ne mozogjak a foot guardok rohamtávjába, tartsam közel a zászlóst és Gakamakot, és várjak a megfelelő alkalomra. Vagy beáldozom Gakamakot, akit szétszednek, de ha roham után is mozognak, nem fogok állni olyan közel, hogy utána belémrohamozzanak. Tehát előreviszem a szájukba Gakamakot, ő sajna meghal, utána max 6 inchet jönnek előre, és én akkor fogok becsapódni, és ha átlagon felül dobok, waveringre üthetem őket. Ja, és a küldetés itt tökmindegy, a három Morax egység a zászlóssal csak erre fog koncentrálni, szóval ők nem fognak sem foglalni, sem rabolni, sajnos...

Gabi megjegyezte itt, mikor ezt olvasta, hogy:
"Most, ahogy olvasom, látom csak, tényleg ösztönösen mennyire sokoldalú sereget raktam össze...
Azt majd azért a csatába írd bele, hogy a szűk szorosokkal megint mázlim volt. Nem volt helyed manőverezni, az Fg hordák a legrosszabbtól óva voltak, nevezetesen az oldalba támadástól.
Nekem az volt a rémálmom".

#Trollok az íjászok és Trici ellen!
A hatalmas Trici nevű szörnyezetet sajnos semmi sem tudja egy körben megenni, de vannak olyan egységeim, akik fel tudják egy körig tartani. Az egyik ilyen egység a 6 fős troll horda, akik minimális mázlival kibírják Trici rohamát, és ez lehetőséget adna arra, hogy Jenci, az óriásom ezt kihasználva oldalba kapja Tricit. Oldalról a D6+6 támadás duplája azért csak waveringre tudja ütni a dinót, majd a trollok regenerálásból két-három sebet visszagyógyulnának.
Amire azonban a trollok a hatos mozgással kitűnőek még, az az íjászvadászat. Vettem nekik egy "A Köd" nevezetű varázstárgyat 35 pontért, ami lövések ellen -1 módosítót ad mindenkinek. Szóval ha az íjászaival meg akarja az internet trollokat Gabi ritkítani, akkor nehéz dolga lesz, ugyanis alapból 5+-ra talál, szóval a 8 vagy 10 lövésnek csak az egy harmada talál. Ha előtte mozgott, akkor már csak 6+-ra, és a köd miatt ugye már 7+-ra lenne. A KoW szabályrendszere azt mondja, hogyha 7+-ra vagy többre kell dobni (ami ugye D6-tal lehetetlen), akkor annyi történik, hogy a támadás kockáknak a felét alapból ki kell venni, és szintén 6+-ra találni. Szóval 4 vagy 5 támadásból statisztikailag csak az egy hatoda talál, és az 5+-os vastag trollbőr ezt is el tudja lehetetleníteni. Ez a játék alatt ki is jött, a trollok egyetlen egy sebet sem kaptak a lövéstől, sőt, már a Köd puszta jelenléte is elbátortalanította ellenfelemet, hogy rájuk célozzon. Na ezt hívják pszichológiai hadviselésnek :)
Mivel a trollok nem szenvednek a KoW-ban a stupidity szabálytól (lásd: WHFB), ezért a pálya legszélén  fognak rohangászni, szorosan őket pedig Jenci fogja követni.

#Jenci a Trici ellen!
Jenci, az óriás debütálása előtt alaposan átolvastam a szabályait. Random (véletlen) számú támadása van, azaz D6+6 kockával üt, és ha mondjuk megdobom a 3-at, akkor ez összesen kemény 9 támadást jelenti, Crushing strength 3-mal. Azaz a kőkemény vámpírlovasokon kívül mindenkit 2+-ra megesz reggelire. Plusz a Fury szabály megengedi, hogy Waveringnél is tudjak ütni, ami nagyon hálás feltartó erővé varázsolja Jencit. Amit azonban az agyalások után kiszámoltam, hogy igazából csak a következő egységekbe érdemes szemből beereszteni, amivel tud valamit kezdeni: íjászok és Shieldwall. Na meg a hősök, ugye.
Szóval akármennyire heroikusnak is hangzik, eszem ágában sincs belekergetni Jencit az elit foot guardba támogatás nélkül, sem Tricibe szemből. Viszont ha a trollokkal le tudnám foglalni szemből a ballisztás behemótot, akkor már nyitva lenne az oldala... Vagy beáldozom Jencit, úgy, mint Gakamakot, és Moraxokkal elkapom (ez a taktika volt élőhalottak ellen a második csatában).

Összegzés tehát csata előtt:
A foot guardot semmi sem tudja egyedül megölni, vagy feltartani (Gakamak+Flagger+Morax kombináció kell). A shieldwall ellen viszont bármi jó, az íjászokat mindenki megeszi közelharcban, de az óriást lehetőleg ne küldjük rájuk, mert élő tűpárna lesz belőle. Inkább küldjük rájuk a trollokat, a lovagokat a lovagok ellen, és Tricit kössük le szemből, ha lehet.



Küldetések


A Kings of Warban nem csak az ölős küldetés létezik, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy a küldetésekhez kell igazodnunk felállásban. Íme az én meglátásaim, amiket csata előtt írtam fel magamnak a sereglistámra.

#1 Kill!
Egyszerű, trollok az íjászok és Trici ellen, óriás követi a trollokat és oldalba kapja Tricit, Morax+Gakamak+Flagger blob pedig nyomul előre a Foot guarddal szemben. Lovagok a lovagok ellen.

#2 Invade!
Na, ez már trükkösebb. Morax+Gakamak+Flagger középen szorong Foot guardok ellen, és összesen három egységem van, hogy sprintelve bejusson a térfelére: a lovagok, Jenci és a trollok. Ott pedig megpróbálják minél tovább húzni.

#3 Dominate!
Asztal központját kell tartani, itt ismét minden Morax a középre megy, a lovagok és Jenci vigyáz, hogy ne kapják őket oldalba, a trollokat meg elküldjük íjászvadászatra, és Tricit feltartani. Igazából ugyanaz, mint a KILL, csak itt a lovagok nem nyargalnak előre a vakvilágba és Jenci sem követi a trollokat.

#4 Pillage!
A lopkodós-fosztogatós küldetés (D3+4 objektíva). Minimum 5 kincs, maximum 7, amit tartani kell. Ha jól csinálom, kettő objektívát középre teszek, amit 2 Morax (akik élve maradnak) talán tudnak tartani, de rajtuk kívül csak Jencire, a lovagokra és a trollokra számíthatok, mert Individual nem foglalhat... Tehát maximum 5 pontot tudok kihozni, míg Gabinak könnyű dolga lesz a sok kis íjász és Shieldwall egységgel. Szóval ezt nagyon nem szeretném játszani, remélhetőleg nem ezt dobja ki a megfizethetetlen pártatlan bíró (Grosh).

#5 Loot!
Három kincs a tábla középvonalán, szintén csak a Lovagok, Trollok tudnak menni harcolni ezekért, a Moraxok eléggé le lesznek kötve középen. De ha túlélik, felvehetnek egyet. De nem sok esélyt látok rá, ezért lovaggal és trollokkal kell felvennem, amit csak tudok. Nem lehetetlen, de irgalmatlanul meg kell izzadni a győzelemért.

#6 Kill and Pillage!
Egyszerű a bevált képlet, Lovagok, trollok és Jenci foglal, Moraxok+Gakamak+Flagger játssza a falat középen.

Felrakásnál ha Gabi nagyon ravasz, akkor a sok kicsi hősét fogja a kulcsfontosságú egységek előtt felrakni (és igen, ezt csinálta a kis lator :)). Szóval nekem mindenképpen fel kell fednem a lapjaimat, nem tudok késleltetni semmit, mert kevesebb egységem van. Sajnos ez egy ilyen sereg, bezzeg goblinokkal a sok kis piszkos bolhazsákkal ezt én tudom megjátszani, höhö.



Kezdődjön már a csata!


Elég volt az agyalásból, lássuk hát a csatát! A terepet és a küldetést Grosh kolléga rakta fel, melynek témája: sziklás környék Vasváros mellett, útban Debreczenvár felé!
Aki szeretne hangulatzenét, az olvasás közben rakja be ezt a háttérbe:
https://www.youtube.com/watch?v=wGA2Baia93o


Vasváros mezein, amikor még csend honolt...
Háttérben egy másik világ két hadvezére harcolt a sivatagos bolygóért.
A felrakott terep, Loot küldetés, most rakjuk fel az objektívákat

És a felállás, madártávlatból
(székről állva fényképeztem),
lovagok az alsó képen
Nagyításért katt a képre!

Lovagok jobb szélen!

Sajnos a terep (khm khm... Grosh, remélem olvasod ezt) nem volt valami baráti egyikünknek sem, így szét kellett választanom a 3 Morax csapatot, és így is csak keservesen tudtunk elférni a két szikla között, de legalább ő sem tudott bejönni a két horda elit harcosával. Egy objektívát azonnal leraktam a trollok elé, erre ő a búzamezőre egyet, majd én a harmadikat középre. A kezdést ő nyerte, így nem tudtam előrerobbanni jobban a trollokkal sajnos.

Gakamak (cocás hős) és Jenci (óriás) előretör
Taktikai megfontolásból...

Na kérem szépen, első kör után úgy álltunk, hogy a Moraxok a fenyvesben sétáló íjászoktól és Robin Hoodtól kaptak két sebesülést, de ezt ignorálták. Kicsit beigazodtak a sziklák közé, és Gabi meglepetésére nem mentek sehová. Nyilván arra számított, hogy fejvesztve előremegyek, de nem akartam elveszteni az előnyömet, azaz hogy a szikla közé nem tud beférni a két foot guardjával. Gakamak viszont kihívóan előrement, és már ekkor titokban kinéztem magamnak a generálisát, akit kirakott oldalra. Ekkor Gabi még nem sejtette, hogy a következő körben Gakamakkal berohanom a hősét. Jencit pedig átmozgattam a trollokon keresztül előre. Kings of War-ban ezt meg lehet csinálni, ha a mozgását az egység nem a fején fejezed be a másik egységnek. Ezt azért csináltam, mert inkább őt rohanják be a Foot guardok, ha kell (de szerencsére nem fértek át), és a trollokkal addig ki tudok tolatni... De szerencsére erre nem került sor...

A Foot guard és a Shieldwall közeledik

A sziklák másik oldalán a búzamező mellett a nagy Shieldwall nagyon bátran előremerészkedett. Őket le tudom csapni a Moraxokkal, de nem szabad hagynom, hogy ők rohamozzanak, nekem kell rohamozni. Így megvártam, míg rohamtávba érnek. Közben a lovagokkal hatalmas "L" alakban közelítettem jobb szélről, és szerencsére bejött, amire vártam... a lovagokkal már oldalra is fordult, hogy bevárja őket, teljes három körre kivonva őket a játékból. Nem akarta megkockáztatni, hogy a lovagok oldalba kapják a seregét, ezért a kisebbik rosszat választotta az általam felkínált lehetőségek közül.

Gakamak zúúúúz!

És itt volt az a pillanat, amire vártam! A vérnyomásom már az egekben volt, féltem, hogy utolsó pillanatban észreveszi a csapdát Gabi, de az Ork isteneknek hála nem így történt, így szabadon berohantam Gakamakkal az egyedül álldogáló Ondohert, könnyedén szétzúztam a törpe fejszével ordibáló hősét, majd a KoW-szabályoknak hála tovább rohamoztam a varázslójába, akit szintén egy fejszesuhintással elintéztem. Tudom, hogy támogatni hoztam Gakamak ork vezért, de ilyen lehetőség nem adódik többet az életben, ezért már a csata első felében ki tudtam irtani két hősét, és bekerültem a vonalai mögé. Onnan pedig majd tovább indulhatok a fincsi puha célpontok felé, az íjászokra! Azért a 2+-ra találok, 2+-ra sebzek és az egyeseket újradobom kombináció az halálos tud lenni. De ha már csak ott vagyok, és nem tudnak tőlem hátrálni a felkapott objektívával, nekem az is jó. Igen, a két bal oldali kincset már ekkor felkapták Gabi egységei. A sziklától jobbra pedig végre rohamtávolságba értek a Shieldwallosok (pajzsfalosok), így a Moraxokkal beléjük csapódtam.

Gabi által készített sebjelzők eszméletlenül hasznosak,
és még jól is néznek ki!

A shieldwallt szerencsére meg tudtam enni, így a Moraxok tovább tudtak rongyolni a másik Shieldwall és az íjászok felé.

Közben a lovagok közeledtek, közeledtek

Grosh szerint nagy taktikai hiba volt a lovagokat ennyire a szélére tenni a táblának, de meg tudtam cáfolni a pimasz észrevételét. Amint látjátok, a búzamező lassított volna engem, így a nyílt terepen egyrészt gyorsabban is haladtam, másrészt állandó Damoklészi kardként lebegtek az ellenfelem szeme előtt. Nem lehet nem törődni egy 10 fős páncélozott lovassággal, ugye Meyil'kree kolléga? :)

Mindeközben Jencivel még közelebb merészkedtem a foot guardhoz. Megtehettem, hiszen
a gyalogosok nem tudták berohanni, mert nem fértek el a sziklától!
A bal oldali footguardok tehetetlen dühükben, amiért nem támadhatták meg az óriást, felkapták az objektívát, és el kezdtek hátrálni. Ám megint volt egy kis dolog, ami bosszantóan esett Gabinak...

A foot guardok hátráltak az objektívával, és elég helyet hagytak ahhoz...

Hogy az óvatlanul oldalra állított Triceratopszot oldalba kapja!
Jessz!

Zirrian bánkódik, amiért annó eladta nekem a festett lovagjait :)

Trici jó sok sebet szenvedett, de még így is élve maradt.
A középső Moraxok csak erre vártak, hogy lekösse valaki a dinót, következő körben rohamot jelentettek be!
Ééééés a meccs dobása! Dupla egy az óriásnak! 

Ezután történt a legmákosabb dobásom, ugyanis a Footguard oldalba kapta Jencit, miközben a dinó kihátrált kábultan előle. Nagyon-nagyon sok sebet kapott Jenci, de mikor törésre kellett dobnia Gabinak, hihetetlen mákom volt, mert dupla egyest dobott! Szóval Jenci a mérhetetlen sok seb ellenére is állt, és harcolt tovább. Sebitar mester, egy igazi műremeket alkottál ebben az óriásban, köszöntem! Gyárilag beléje volt építve a mázli. Cserébe meghívtam Gabit egy üveg ásványvízre, mert ez már neki is sok volt.

A lovagok megunták a Moraxokat a szikla mellett, nem bírták tovább várni a lovagjaimat,
és egy csapásból eltörölték őket. Ezzel legalább elértem, hogy fedezék mögül kelljen rohamozniuk majd az én érkező lovagjaimra...

A renegát lovagjaim (jobbra fent) már a hátárőr háznál járnak
Jenci fantasztikus helytállásának köszönhetően a trollok is elkapták a Foot guardot,
de azoknak ez meg sem kottyant.
ROHAAAAM!
Közben hátul Gakamakba belerohamozott egy íjász csapat... öreg hiba!

És felülről ugyanaz a kép.

Jenci végül megtört, és véres végtagokkal a porba zuhant. NYEKK!
A trollok még bajlódtak kicsit a Foot guarddal, közben beért a nagy Morax roham is középen!

A Foot guardnak ez semmi nem volt, visszarohanta a bal oldali Morax hordát, és
eszméletlenre csépelte őket.
Gabi lovagjai végül csak berohamozták a renegát szentségtelen lovagjaimat.
De legalább kiharcoltam, hogy kerítésen keresztül rohanjon meg,
így kiegyenlítettebb volt a küzdelem.
A trollokat elfogyasztó Foot guard és Trici fedezték a kincset cipelő Ranger osztagot.
A közelharc nagyon véresre sikeredett
De végül a jobb oldali Morax csapat jött ki belőle győztesen.
Ejj, ha lenne még egy kis idő, és elérnénk a középső objektívát, akkor ki tudtunk volna hozni
egy 2:1-es vereséget. Az íjászok és a Shieldwall már viszik a többi kincset hazafelé...
A lovagok még mindig közelharcolnak, de a csatának már vége

Emberek VS Orkok - 2:0

Összességében nagyon kiegyensúlyozott csata volt, voltak nagyon szép dobások mindkét oldalon, de ahogy már az agyalásnál írtam, nem sok egységem volt, akik a kincsekre vadászhattak, így az íjászok nyerték meg az embereknek a meccset. De legalább megritkítottuk őket :)

Remélem élveztétek a beszámolót, holnap következik hasonló stílusban a sztori és agyalás nélkül az Élőhalottak elleni csatám is.

Tisztelettel:
Kaba

4 megjegyzés:

  1. Mi emberek kicsit másképpen láttuk bizonyos mozzanatait a csatának, de azt egy másik krónkában lehet majd olvasni.
    A csatában 2 taktikai hibát vétettem, (hős elől, Trici rohamtávon belül maradt) és több hihetetlen rossz dobásom volt, (Jenci duplaegyese, és az ijaszok is összesen ha 5-6 sebet okoztak) plusz a ballista sem talált, ennek ellenére a terepet a seregem szolgálatába tudtam állítani és a küldetés ezt nagyban támogatta. Egy sziklák nélküli, mondjuk dombos, vagy sima terepen ez másként alakul.
    Szerintem a harmadik objektíva felrakása volt a kulcsmozzanat. Kaba a 3. kincset az előző kettő közé rakta, nem szélre, így nagyon egybezsúfolódott a harcoló sereg, és a két gyors egységem ott tudott lenni mindenhol, blokkolni a kincseket cipelők előtt.
    Kis egységeim beváltották reményeim, blokkoltak, amíg a "nagyok" megnyerték a csatát. Fontosnak tartanám kiemelni, hogy a 4. körben viszont majd besz.. Szoval megijedtem, kezdett elhagyni a szerencse, Kaba nagyon jól állt -Jenci sem akart meghalni, Gaka a vonalak mögött, SW regiment a porba verve... Szóval nem volt ez olyan egyértelmű! Hogy a kardok csatájában is győztem végül, az sem sokon múlt.
    Foot Guard horda for prezident, és a 2000 pontos seregbe szerzek még egy bestiát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A történelmet mindig a győztesek írják, tudod. :)
      Remélem tanulságos volt a csata, hibák miatt ne aggódj, így tanul az ember. Hiszem, hogy egyetlen egyszer volt ilyen alkalom a hőssel, én meg csúnyán kihasználtam. :)
      A harmadik objektívát simán a lovagok elé kellett volna tennem a jobb szélre, ezt belátom, tényleg elcsesztem. Legközelebb hozok kis gonosz orkling csicskákat, akik fel tudják kapni majd az objektívákat is.

      Törlés
  2. Halihó!

    Na ez egy kiváló bejegyzés volt! Végig izgultam, amíg olvastam, vajon mi lesz a csata végkimenetele. Jó, hogy leírtad a csata előtti gondolataidat, a sok képért külön pirospont, a hossza ideális, jól lett megírva. Kedvcsinálónak is jó. Ahogy a végére értem, arra gondoltam el kellene menni egy kezdőnapra élőben is megnézni a rendszert.
    Még sok ilyen bejegyzést!
    Üdv!

    Petyo

    U.i.: Örülök a '-cz' nek... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a javaslatot, tényleg menőbben néz ki! Nem tudom, mennyire volt száraz a csata előtti agymenésem, de ha Neked bejött, valószínűleg másnak is. Legközelebb is odaírom. Kezdőnapra érdemes eljönni, ennél kezdőbarátabb és pénctárcabarátabb játékkal még nem sokkal találkoztam (talán csak az 1:72-es arányúakkal).

      Eddig akinek bemutattam a játékot, mindenki beleszeretett, kb. 40 perc alatt megtanulható az összes szabály. Ja, és van magyar nyelvű fordítás is, amelyet én magam lektoráltam, szóval ajánlom bátran.

      Tisztelettel:
      Kaba

      Törlés