2016. július 23., szombat

Eresszük ki a Groteszk harcosokat!

Üdv Kedves Olvasók!

Az ok, amiért ilyen sokáig némaság uralta e nemes terepasztalos témájú blogot, az nem más, minthogy kreatív szabadságon voltam. Így sikerült megszabadulnom a rossz, csúnya és negatív energiáktól, rengeteg időt töltöttem el szüleimmel, kirándultam Budapestre és meglátogattam a régi, Pestre emigrált ismerőseimet és feltöltődtem hasznos, sziporkázó pozitív energiával! Ennek örömére ma kaptok egy kis Kabaman-beöntést és ma egy hangulatos csatajelentés következik egy jó hosszú bejegyzésben.

Az új kedvenc formációm, a Dark Artisan




Aki esetleg nem ismer, annak gyorsan bemutatkozom. Kabaman vagyok, Debrecenben élek és dolgozok, imádom a hamburgert és a terepasztalos játékokat. Köztük a legtöbbet Warhammer 40.000-et, Kings of Wart és Malifaux-t szoktam játszani, de igazából nyitott vagyok minden fantasy és középkori/ókori történelmi játékra. A mai bejegyzésben egy 40k csatáról olvashattok.

A mai terepasztal, egy kihalt sivatag napégette vörös sziklákkal

Az új kedvencek - Talos, Cronos kínzógépek és egy feltörekvő Haemonculus mester

A Skalpoló osztag szállítóeszköze és a három vörösbőrű Groteszk
Sok csatajelentést megnéztem annó a Sötét Eldákkal kapcsolatban az interneten, továbbá Grosh és Exi mesterrel is számtalan párbeszédet folytattunk arról, hogy mi az, ami kicsit ütőképesebbé teszi a Games Workshop egyik méltánytalanul elhanyagolt és alul értékelt seregét, a Sötét Eldákat. Ráadásul még jól is néz ki emellett? Jöhet!

Az egyik ilyen Coven formációt még Grosh ellen volt szerencsém kipróbálni, ami nem más, mint a Grotesquerie (ejtsd: Groteszkeri), ami nem más, mint két Raider vadászhajó megtömve a hatalmas, szívós hústornyokkal és egy óvónéniként őket kísérő Haemonkulussal. Sajnos a mai 1000 pöttyös rajtaütésekbe nem tudtam beszuszkolni őket, így csak egy négy fős sima osztagot hoztam belőlük, Urien doktor bácsi jelenlétével tápolva.

A másik formáció a szokásos Skalpoló Wrackek mellett, amit ma sikeresen küldtem csatába és többszörösen behozta az árát mind az eldák, mind a Space Wolf + Imperial Knight erők ellen, az a Sötét Művész társastánc alakzat, azaz a Dark Artisan. Ez a kellemes kis formáció a 3+-os Feel no Painnel rohangáló Haemonculus mester (Nightmare Doll) és a 4+-os Feel no Painnel feszítő Cronos és Talos mesterkettes kínzóeszközökből áll, egy kellemes Haywire fegyverrel pukkantgató fegyverrel.

Az első meccsen az eldák nehéz tüzérsége, a hegyen álldogáló Dark Reaper osztag kíméletlenül kilyukasztották a Grotik kecses, de nedves kartonpapír keménységével vetekedő harci Raider szállítójárművét, így sajnos kénytelenek voltak Exi serege ellen a csata végéig gyalog bandukolni, és nem villoghattak a számukra oly könnyedén sikereket hozó közelharcokban.

Az elda nehéztüzérség halálos sortűzzel tették nehezebbé sötét lelkű unokatestvéreik életét

A sikeresen teleportáló Scalpel Squadron a Reaperek három tagját agonizáló fájdalommal tudott elpuszítani, de nem menekült el az osztag
Exi mester egy olyan zseniális formációt hozott, melyben három szabadon választott Aspect warrior osztag kötelező Autarch-kal felszerelve lépett a harcmezőre, és ezen tagok részvételével lehetővé tették, hogy az egész osztag újra dobhassa a pinning és morál teszteket, ráadásul minden osztagban lévő egység +1-et kaphatott a BS értékéhez, ami egy elég kemény és izzasztó küzdelmet szült a mai amúgy sem hűvös nyári napon a komoriták számára. Nájsz!


A pórul járt Urien és a groteszkek sértődötten gyalogoltak végig a pályán

Ezeket a groteszk figurákat az Age of Sigmar játék Vargheist/Crypt ghoul dobozából és a Talos/Cronos dobozból konvertáltam

Wave serpent, teljes méltóságában, lövésre készen

A Venom lövésze sikeresen megsorozta a hegy tetején ácsorgó Dark Reaper osztagot egy aranyos Splinter Cannon párossal

Wind Riderek sortüze egy másik Venom ellen

Megérkeztek a teleportáló, trükkös és halálos Warp Spiderek is

Akik szintén a Wrack osztagot szállító Venomra hegyezték a fegyvereiket...

Exi Elda Nagyúr könnyeit törölgeti, miután elvesztette három Dark Reaper lövészét
A Warp Spiderek alig várták, hogy beletüzelhessenek a torz Wrack egységbe, miután az elda járművek kilyukasztották a szállítójárművüket

Sajnos a példa ragadós, a Scalper Squadron másik Venomja is cserben hagyta a Roncsokat, akik kénytelenek voltak szembenézni a Wind Rider osztag gyilkos shuriken össztüzével



-Fogytán az üzemanyag, főnök!- üvöltötte Józsi, a groteszket beugró színészként alakító ogre harcos, miközben az osztag véres sebekkel tántorgott az eldák objektívája felé. Valószínűleg a mai nap után Józsi nyüszítve rohan vissza a Kings of War játékba orkokat püfölni...

Az megmászhatatlan vörös szikla biztonságos fedezéket adott a háttérben sunnyogó, Dire Avengereket szállító Serpentnek

Megérkezett a Web Way Portalból szóródás nélkül a Dark Artisan formáció, vagy ahogy az eldák hívták őket...  "A Vörösre Festő Horror"

Warp Spider osztag ugráshoz készülődik

A hős Wrack osztag 3 körön keresztül feltartott két Wind Rider osztagot és egy Jetbike-on lovagló baltás Exarchot


Végül a Warp Spiderek nem tudták elkerülni a végzetüket, a gonosz Művész és irtózatos szörnyei közelharcban elkapták őket, és majdnem teljesen megsemmisítették őket...

A harctér jobb oldalán eközben megérkeztek a megmentők egy Wave Serpent gyomrában!

A harcos Dire Avenger osztagok nevükhöz méltóan szörnyűséges bosszúval torolták meg testvéreik halálát





Végül a gyilkos tűzerő és a remek harci taktika elérte a célját, a két vitatott objektívával, Linebreakerrel és First Blood pontokkal az elda sereg győzedelmeskedett a torz Húscirkusz felett.
Nagyon jól éreztem magam, szépek Exi figurái, mindig öröm festett figurái és barátságos hozzáállásával játszani! Köszi a csatát!

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése