2016. október 4., kedd

Debreceni Kings of War baráti verseny - Epilógus

Üdv Kedves Olvasók,

El vagyok maradva még Nektek egy részletes jelentéssel az első debreceni KOW-versenyről, ami szeptember 24-én szombaton és 25-én vasárnap került rendezésre. Íme hát itt van a személyes véleményem, tapasztalatom és minden, amit érdemesnek tartok megosztani a közérdeművel.




Versenyt szervezni nem piskóta, főleg nem úgy, hogy az ember egy rakás családos, dolgozó, vagy egyetemen önmagát sanyargató embert próbál megszólítani egy terepasztalos hobbi keretében. Manapság az emberek nem nagyon szeretnek kimozdulni, a gyerekek nevelése és a mindenkin elterjedő munkaláz (?) rányomja bélyegét az ember tűrőképességére és idegrendszerére. Egy hosszú, szopatós munkahét és a gyerek mikulásünnepsége után általában kevesen hajlandóak arra, hogy bevállaljanak egy több órás utazást és sereglogisztikát egy pár órás kikapcsolódásra.

Aki manapság versenyt, klubnapot vagy babazsúrt akar szervezni, annak ezzel tisztában kell lenni. Ez a hobbi nem katonaság, nem munka, nem kötelezhetünk senkit, a lustákra nem róhatunk ki semmilyen büntetést, az ösztöntésért és a motivációért kőkeményen vért kell szopni meg kell dolgozni. De amikor sikeresen lezárul a rendezvény, mindenki boldog és mindenki számos tapasztalattal lett gazdagabb, és mindenki épségben hazaért a MÁV/DKV/BKV/LuftHansa szolgáltatásai által, akkor jön az a kellemes sikerélményt hozó örömteli lelki orgazmus, amiért még mindig képes vagyok csinálni én is (pedig én is szoktam véres hurkát tölteni a cégnél reggel 7-től este 7-ig megállás nélkül. Ez egy olyan dolog, ami nincs meg minden emberben, ezért ki kell használni, és kimaxolni addig, amíg az ember bírja.



Na de hogy ment a szervezés? Miskolci Geryék régóta cseszegetnek retkes szájba noszogatnak minket, hogy a következő KMCS-t már igazán illene Debrecenben szervezni. Mielőtt azonban a Honvédség épületébe beeresztenék 20-24 igénytelen alkoholistát komoly úriembert, úgy gondoltam, kicsit “bejáratom” a hírnevünket a Kratochvil koliban. Ezért gyorsba rendeztem szülinapom utáni hétvégére egy barátságos (nem vérpistikés, kis létszámű) Kings of War-versenyt, és összegyűjtöttem annyi embert, akit csak tudtam. Mivel nem a versenyszellem és a kompetitív csatákon volt a hangsúly, ezért felajánlottam mindenkinek, hogy festett seregeket is adok kölcsön, amennyiben hajlandóak játszani. Szerencsére a Hegedűs fivérek (Ithor és Utao) éltek a felajánlással és hadba vezették a Goblin és Ogre seregeket. Így elkerültük azt a kínos szituációt, hogy meghívjuk az északi és pesti kollégákat, és lekerülve Debrecenbe egymással kell játszaniuk…

Nagyon nehéz lesz azt is elkerülni, hogy a 2017-es februári rendezvényre legalább 5 helyi ember kirakjunk (főleg úgy, hogy 100%-ban a szervezéssel leszek lefoglalva), így már most szeretnék a helyi kollégákhoz, hogy amennyiben egészségügyi/családi/munkahelyi/horgászati képességeik engedik, minél nagyobb számban menjenek el szavazni NEM-mel vegyenek részt majd a Debreceni fordulón.

Azt viszont szerencsére elértük, hogy 0 károsodást okoztunk a kollégiumnak, így a riszpekt számlálónkat mind a három portásnál és az Igazgatóságnál tudtuk növelni, így könnyebben megengedik majd 20 ember tanyáztatását legközelebb, amit mindenképpen egy újabb sikernek könyveltem el. Mivel mástól nem kaptam, így egy hátbaveregetést megengedek magamnak. Ja, és köszönöm a támogatást Farkastól, Groshtól, Sebitartól és Meyil’kreetől, mint vendégcsapatok, nélkületek nem sikerült volna a rendezvény…


Ja, és tanultam megint valamit. A szombatra meghirdetett lézerteg papíron és elméletben is jól nézett ki, a gyakorlatban viszont sok embernek nem nyerte el az ízlését/tetszését, és mivel szabadtéri program is volt, ezért az időjárás is keményen megfenyegetett minket. A jövőben inkább koncentrálok a bent ülős tevékenységekre, kivéve, ha nyárra szervezem a rendezvényt.

Üdv:
Kaba

2 megjegyzés:

  1. vetkőzős csajok, bent ülős, télen-nyáron hatásos, csak szólj előre mindenkinek, hogy úgy szervezze, hogy az asszony ne érjen rá :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi a szervezést, zseniális buli volt!
    A horkolásért elnézést....

    VálaszTörlés