2017. május 14., vasárnap

KMCS5 verseny beszámolója Hódmezővásárhelyről

Üdv Kedves Olvasók!

A blog elkötelezett követői (és azok, akik csak hallottak róla), tudhatták, hogy a tegnapi és tegnapelőtti hétvégi napokon zajlott le a nagy sikerű KMCS, azaz a Kelet-Magyarországi Csapatverseny sorozat legújabb rendezvénye, mégpedig a messzi-messzi galaxisban, Csongrád megyében, Hódmezővásárhelyen, amit a média is felkapott azóta:


Káoszhívők gyülekezete? Nyugi nem, ez csak a remek dekorációval ellátott vásárhelyi klubhely :)
Erről szeretnék most egy részletes beszámolót írni, illetve majd csatajelentéseket írni a mai részben.




Milyen volt a helyszín?


A legutóbbi KMCS forduló után (Debrecen) most lényegesebben többet kellett utaznunk, én jómagam a tömegközlekedés helyett a miskolci Forge klub transzport járművét vettem igénybe, így már péntek este meg tudtuk beszélni a részleteket, meg tudtuk tervezni az utat. Szállásadó Grosh és Szülcsinapcsis Loresh vezetésével megtekinthettem a miskolci Kilátót, körbevezettek kicsit a városban, kajáltunk egyet a török barátainknál, majd Kelemen Gabi KoW-mecénás és elbűvölő párja, Szilvi vendégei lehettünk péntek este a nagy meccs előtt (az étteremben és Náluk is). Gabi feltöltött minket borsodi energiával, majd utunkra engedett, hozzunk dicsőséget a déli tartományból.

Útközben még felkaptuk Szabó István hobbibűntársat, Tiszaújvárosban pedig a szintén szülinapi bulijának utóhatásait kipihenni próbáló Gery bácsit. Körülbelül 10-11 környékén így hát bekapcsolta Dani (Grosh) a hiperhajtóművet a sárga Rönóréderen, és leközelebb csak a szolnoki Meki mellett léptünk ki a hiperűrből. Végül több záporeső áztatta, ismeretlen déli településen keresztülvágva megérkeztünk a kijelölt célhoz, ahol egy kis szóródással, de sikerült a koliba deep strike-kal megérkezni (kb 5 óra alatt).

Itt már terülj-terülj asztalka fogadott minket, volt itt süti, ropi, üdítő, sör, alkeszmentes citróne sör, és a magamfajta hisztis diétásoknak végtelen mennyiségű ásványvíz, amit rendesen pusztított a társaság az alkoholos nedűk mellett. Végül Nálhi Zsolt, a Kalandmester összefogdosta az érkezőket (és a szintén versenyző, vagy versenyre készülő fiait), és ismertette a csapatverseny szabályait.

A KMCS5 játékszabályai


A KMCS hódmezővásárhelyi fordulója volt az utolsó előtti olyan esemény, ahol még a Warhammer 40000 terepasztalos játék 7. kiadása szerint folyt a küzdelem. A Games Workshop (amivel mindenkinek olyan "se veled, se nélküled" életérzése volt a versenyen) ugyanis el kezdte a pletykákat szivárogtatni arról, hogy másfél/két hónap múlva megérkezik a legújabb, a 8. kiadás, ami elég nagy vitákat kavart már így is a netes fórumokon, Pesten és a Tiszán innenső részén.

Mivel 20 versenyző érkezett, ezért Zsolt (netes nevén: Wolfspirit) a következő felosztásban mérettetett minket...


Khorne démonvilág
Sajnos most ezen az asztalon nem tudtam játszani, majd legközelebb...

5 darab, 4 fős csapatot hoztunk létre sorsolással úgy, hogy az egyik kalapból környékbeli (Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes és vonzáskörzete) játékosok nevét húzta ki, majd a másik kalapból a frissen érkezett "északi" játékosok nevét (Miskolc, Tiszaújváros, Debrecen, Kisújszállás, Hajdúböszörmény). Viszont azt nem tudom, hogy a csongrádi kollégánk, Sebitar neve melyik kalapban volt, majd utánaszámolok. :)
Elda "Maiden World", azaz a paradicsomi világ
Az egyik remek asztal az 5 közül
Utána következett a hirdetés, melyik csapat ki ellen játszik, ami a következő volt:
Első csata
A1-B2
B1-C2
C1-D2
D1-E2
E1-A2

Második csata
A1-C2
B1-D2
C1-E2
D1-A2
E1-B2

Harmadik csata
A1-B2
B1-C2
C1-D2
D1-E2
E1-A2

Ahol mi az ötödik, azaz az "E" csapatban voltunk. Tehát első nap, első csatán a csapatunk egyik felének meg kellett mérkőznie a "D", azaz a 4-es csapat egyik felével és az "A", azaz az egyes csapat egyik felével. Így tényleg mindenki játszhatott legalább egy olyan emberrel (ellene vagy mellette), akivel általában úgy nem. Szerintem pöpec lett a rendszer, minden elismerésem a Kalandmesternek.

Minden csata előtt a 4 fős csapatok megbeszélték, hogy a kijelölt másik csapat ellen ki melyik csapat ellen melyik két embert állítja ki. Én magam az ötös csapatban vettem részt, így ezen a példán keresztül fogom elmondani a könnyebb megértés végett. Az én csapatomba Nálhi Csongor (DA), Beszédes Koppány (Orkz), Kantó Tamás (DW) került bele az én Cult Mech seregem mellé, ami kifejezetten jól működő csapatnak bizonyult. Minden csata előtt összegyűltünk, megtárgyaltuk, kinek ki ellen van esélye a másik csapatból, rendben folyt a kommunikáció (hallottam, volt olyan csapat, ahol voltak kisebb kavarodások).





Csataösszefoglalók



Első csata - Orks (Koppány) + CultMech (Kaba) VS Génorzó kultusz (Gery) + Eldák (Kónya István)
Küldetés: Killpoints, Linebreaker, Slay the Warlord (x2), First Blood
Végeredmény: 9-10, az ellenfél javára
Rövid összefoglaló: Nagyon hangulatos kis csata volt, a tömeges ork motorokkal jó párost alkottunk, ő volt a gyorsan mozgó "hús", aki ott termett az ellenfél arcában, én pedig szépen sorban konzervnyitókkal kipukkantottam az összes elda járművet, és a génorzó kistraktorokat, így lassítva az ellenfelet. Gery korrekten játszott, István friss hobbistához képest kézben tudta tartani a dolgokat, Koppánnyal pedig nem volt semmilyen vita, jól tudtuk irányítani a csapatainkat.

Kónya István (Elda), Györkei Gergő (Génorzó kultusz)


Második Csata - Csongor (Dark Angels) + CultMech (Kaba) VS Juron Valor (Blood Angels) + Toldi Dani (Flesh Tearers)
Küldetés: Objektívák (minden teljes kör végén számítva), Linebreaker, Slay the Warlord (x2), First Blood
Végeredmény: 28-2, a mi javunkra
Rövid összefoglaló: Az eddigi legvéresebb csata Blood Angels ellen (bocsi a rossz szóviccért), Csongort kértem fel, hogy legyen a társam, én a lassú, kevés egységemmel nem tudok pontot foglalni sokat, de ő a Rhinóban utazó csapataival hozta minden körben legalább a 4 objektívát. Így fertelmesen nagy előnyre tettünk szert az "objective secured" szabállyal nem rendelkező Blood Angel, és a közelharcra kihegyezett Flesh Tearers rendház ellen, így sok ponttal húztuk be a meccset.


Kastellan robotok és a Deathwing lovagok előrenyomulása


Harmadik Csata - Kantó Tamás (Deathwatch) + CultMech (Kaba) VS Génorzó kultusz (Gery) + Józsi (CultMech + Skiitari)
Küldetés: Kártyás küldetés (Maelstorm), Linebraker, Slay the Warlord (x2), First Blood
Végeredmény: 5-13, az ellenfél javára
Rövid összefoglaló: Nagyon féltem Schwarcz kolléga ellen, ugyanis ő a "sárkányfű" az én Cult Meches Breacher osztagaimra, szépen le is szedegette őket, ahogy kell az ő Destroyeres plazmás és grav fegyveres cuccaival. Cserébe segítettem a DW előrenyomulását, a repülő hatalmas pusztítást végzett a génorzó patriarcha és a bányász testőreinek soraiban, és kis híján kisütötte az ellenséges Tech Priest dominust is egy instant killel... Szoros volt, bár a végén a gyilkos tűzerő, a scout mozgással befoglalt objektívák, és a tény, hogy ők kezdtek hamarabb, egy szoros döntetlenből végül moderált győzelemmé fordította.
Tökéletes lezárást adott végül, hogy az első meccstől fogva engem üldöző Génorzó Patriarkának a kegyelemdöfést a Techpriest Dominusom eradication ray fegyverével vihettem be :)



A végeredményben sajnos az 5-ös, azaz "E" csapatból senki sem lett dobogós, a csapat sem lett összességében első, de én teljesen elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nem kell szégyenkeznünk semmiért, és nem is csúsztunk le annyira. A végeredményeket úgy kell vizsgálni, hogy nem kifejezetten a sereg tápossága, hanem a csapatok választása, a küldetés és az ellenfél seregeinek összetétele is nagyban befolyásolta a verseny kimenetelét.


CSAPATOK


1. Csapat (A)
Györkei Gergő (Genestealer Cults)
Kónya István (Eldar)
Schwarcz József (CultMEch+Skitarii)
Molnár László/Grizzly (Blood Angels)

2. Csapat (B)
Szabó István (Tyranids)
Mike (Ultramarines)
Balogh Tibor (Armoured company)
Zsigri Márton (Eldar)

3. Csapat (C)
Hódi Dániel/Sebitar (Armoured company)
Csípő Ádám (Skitarii)
Toldi Dani (Flesh Tearers)
Juron Valor (Blood Angels)

4. Csapat (D)
Tóth Dániel (Grey Knights)
Györkei Ákos (Deathwatch)
Dombovári László (Space Wolves)
Kovács Rezsuk Dávid (Orks)

5. Csapat (E)
Beszédes Koppány (Orks)
Kantó Tamás (Deathwatch)
Nálhi Csongor (Dark Angels)
Sarkadi Sándor/Kaba (CultMech)

KMCS5 Tabella


1. Kovács Rezsuk Dávid (65 pt)
2-3. Tóth Dániel és Dombovári László (53 pt)
4. Csípő Ádám (50 pt)
5. Nálhi Csongor (48 pt)
6-7. Balogh Tibor és Sarkadi Sándor (42 pt)
8. Györkei Ákos (37 pt)
9-10. Szabó István és Györkei Gergő (33 pt)
11. Zsigri Márton (32 pt)
12. Kónya István (29 pt)
13-14. Schwarz József és Beszédes Koppány (28 pt)
15. Juron Valor (27 pt)
16. Hódi Dániel (23 pt)
17-18. Kantó Tamás és Toldi Dániel (22 pt)
19. Molnár László (20 pt)
20. Toldi Miklós (17 pt)

Legszebb Sereg: Csípő Ádám (Skitarii)
Legjobb csapat: 4. Csapat

Dombovári László (piros póló), Tóth Dániel (Inkvizíció), Kovács Rezsuk Dávid (barna póló)

Győztes csapat, balról jobbra:
Györkei Ákos, Tóth Dániel, Dombovári László, Kovács Rezsuk Dávid

Összesítő


Én a magam részéről nagyon jól éreztem magam, hidegzuhany csak a koliban ért, büszke vagyok a csapatomra, a szervezésre. Ha én lennék a KMCS auditora, jóváhagynám a rendezvényt, mert mind minőségben, mind hangulatban, mind az emberek hozzáállásában nem találtam semmi kivetnivalót. Dübörögjön hát tovább a KMCS, amely legközelebb ismét Miskolcon lesz, a Forge klub szervezésében 2017. július 22-én, ahol végérvényesen is elbúcsúztatjuk a 7. kiadást egy fergeteges csatával.

További képek:
https://goo.gl/photos/9Vdj8Yu7mBrYnH6c8



Üdv:
Kaba




3 megjegyzés:

  1. Bemásolok ide pár konstruktív hozzászólást az Inkvizítor topikból, hogy egy helyen legyen minden.

    ------Gery (Miskolc/Tiszaújváros)--------

    Sziasztok!


    Szeretném én is megköszönni az élményt amit a hétvégén kaptam! Gratulálnék a szervező bizottságnak, nagyon kitettek magukért. Asztalak jók és igényesek voltak, mindemelett a lebonyolítást/játékot segítő kellékek is jók voltak: az eredménytábla, pszí kártyák, taktikai objektívák/kártyák, mysterious objective kinyomtatva. Ezek sokat lendítenek a játékon!

    Külön örülök neki, hogy olyan játékosokkal kerültem össze akikkel én még korábban nem játszottam, így:
    Kónya István (Eldar)
    Schwarcz József (CultMEch+Skitarii)
    Molnár László/Grizzly (Blood Angels)

    Köszi nekik és az ellenfeleknek a közös játékért.
    A csatákat személy szerint amit én játszottam az aktuális társammal mind kiegyenlített volt.
    1. Kónya Istvánnal az oldalamon Kaba (Cult Mech) és Koppány (Mocis Ork) ellen sikerült a Kill pointos játékban 10-9 re fordítani.

    2. Grizzly-vel játszottunk Sebitar (Tank sereg) és Csipő kolléga (Skitari) ellen. Objektíva foglalásos küldetésben 10-14-es vereségre hoztuk a játékot, hozzátéve azt, hogy nagyon szét lőttek minket. Utólag is elnézést kérek a 70%-ban megdobott FnP dobásokért!

    3. Kártyahúzogatós játék volt, Schwarcz Józsival, újfent Kaba és most Kantó Tamás (Deatwatch ellen). Ahogy Kaba írta blogjában itt sokat számított hogy mi tudtunk először kezdeni, illetve az első körben kártyát is jól húztunk. Ez lett a végére a legfölényesebb játék. Talán két modell marad fenn az ellenfélnél. 13-5 re hoztuk a meccset.

    Köszi mindenkinek mégegyszer a jó játékokért.

    Várunk mindenkit szívesen a következő fordulóra Miskolcon 07.22 , hogy méltó képpen búcsúztassuk el a 7. kiadást. Kiírás két héten belül!

    Üdv,
    Gery

    VálaszTörlés
  2. ----Gery------

    Volt egy két dolognak időm utánna nézni!

    Ugyebár ez volt az 5. KMCS rendezvény aminek Hódmezővásárhely otthont adott. Én úgy látom hogy a sorozat elért egy nagyon jó szintet létszémilag, ami komolynak is mondható verseny szempontjából is és még kezelhető:
    1. forduló: Füzesabony: 12 fő
    2. forduló: Miskolc: 16 fő
    3. forduló: Miskolc: 16 fő
    4. forduló: Debrecen: 20 fő
    5. forduló Hódmezővásárhely: 20 fő

    Összesen 39 játékos vett részt legalább egy rendezvényen!

    Azt gondolom Serrath nem számított maga sem erre a nagy sikerre, amikor bő egy éve megrendezésre került az első füzesabonyi KMCS. Egyikünk sem bánta meg, hiszen rengeteg klubb és játékos csatlakozott az első verseny óta.

    Üdv,
    Gery

    VálaszTörlés
  3. ------Juron Valor-------

    Köszönjük a megrendezést és a fáradozást! smile

    Az, hogy én BA meg a Flesh Tearers egy csapatba kerültünk nem volt túl szerencsés.
    És igen, az a forduló mikor együtt mentünk, az így volt tervezve wink

    Tekintve, hogy a csapat másik párosa a sok járművel igen hamar auto wipe out erdményt kapott volna a mechanicus X trillió 2+ haywire 36” lövéseivel szemben…

    Úgy gondoltuk ők a másik páros ellen jó eséllyel indulnak, mi meg amúgy is ki fogunk nyiffani együtt :D és bevállaltuk a Sanguiniuszi áldozatot.
    Ez be is jött, és még nagyobb győzelmük lehetett volna a többieknek, ha az ellenfél nem dob meg óriási mennyiségű FnP-t.
    Mi meg jó sok egyest a mi játékunkban, szóval az áldozat elég biztos lett XD

    A harmadik fordulóban az orkot meg GK-t együtt kikapni amúgy is no comment kategória volt. Többen sokat mondó hallgatással éreztek együtt velünk.
    Ám saját kis kitűzött célunk majdnem megvalósult és szó szerint össz 2 wound híján vájpoltuk legalább a GK sereget =D

    A GK termi kalapácsos könyvtáros, és 2 tactical marinom 3 körös közelharca volt számomra az esemény Fun faktor gyöngyszeme XD

    VálaszTörlés