2017. június 15., csütörtök

KMCS6 - Return to Kolmics

Üdv Olvasók!

Hamarosan itt van a Kelet-Magyarországi Csapatverseny 6. fordulója, amely 2017. július 22-én kerül megrendezésre Miskolcon, a Vörösmarty művelődési házban. A jelentkezők listáját itt lehet megtekinteni, sereglistákat július 12-ig várja a szervezőség:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GE7ry54i8bYDqSZi3Fo5U8B24Z9psnHbm_3qQvdsLSg/edit#gid=0

Mielőtt folytatódna a dicsőséges KMCS szagája, nézzük meg, mi történt legutóbb a Kolmics bolygón az utolsó hadjárat során.



A Kolmics-bolygó története


A Kolmics birodalmi gyárbolygó a ZAB-rendszerben elhelyezkedő Dosrob naprendszer egyetlen belélegezhető légkörű planétája. Kellemes, a Földhöz hasonló éghajlattal és változatos éghajlati övekkel rendelkezik, és több mint három hatalmas földrésszel büszkélkedhet. A bolygó északi félgömbjén elterülő kontinensen, ami az Aba-New nevet kapta, amerre a szem ellát, a végtelen tundra és a fehéren vakító hómezők uralkodnak, ahol a Kolmics-bolygó őshonos állatai, a rózsaszín gyapjas narválok éltek még a NAGY ork háborúk előtt. A mindent felélő zöldbőrűek a bolygóra érkezésük után alig két héttel sikeresen ki is pusztították ezeket a fenséges állatokat, hogy értékes irhájukból rózsaszín plüsskockákat készítsenek az összemókolt, ám annál hatékonyabb tragacsaikba.

A bolygó legnagyobb kiterjedésű kontinense az Aba-New-tól dél-nyugatra helyezkedik el. Ez a rész a naprendszer nevéről kapta a nevét (Dosrob), végtelennek látszó területén változatos éghajlati övek és domborzatok alakultak ki, az északibb részen fellelhető kellemesen didergető hidegtől a forró égövi dzsungelig mindenféle vidék fellelhető. Itt alakult meg a hajdani emberi gyarmat, és az ásványokban gazdag és változatos talajnak köszönhetően a populáció stabilizálódása óta folyik az ipari méretű bányászat. Ennek köszönhetően az Emberi Birodalom bőkezűen bánt a különféle juttatásokkal és támogatásokkal, így alig 20 év alatt Dosrob területén hatalmas felhőkarcolók, bolyvárosok és Afrika-méretű ipari városok alakultak ki. Ezt a döbbenetes fellendülést csak az idegen fajok megérkezése és makacs kitartása tudta meggátolni, az orkok és tauk jelenléte miatt a manufaktúra arra kényszerült, hogy északi és déli területein munkásainak egyre nagyobb százalékát bevethető haderőként állomásoztassa.

A planéta földrészei a KMCS2 és KMCS3 eseményei előtt

Végül, de nem utolsó sorban említsünk szót az Aba-New és Dosrob földrészektől legkeletebbre elhelyezkedő mérsékelt övi éghajlattal rendelkező kistestvérükről, a Zempürenről. A Zempüren teljes területén jelenleg a Tau Birodalom egyig erős, agresszív harcos kasztja uralkodik, aki miután győztesen került ki az Ynoba bolygón folytatott hatalmas csatából (lásd KMCS 1. rész), megkaparintva a birodalmi páncélos szövetségeseiktől a Csöcsös Sörtraktort, letelepedtek és a relikvia csodálatos erejét kihasználva hatalmas erőre tettek szert. A csudálatos Sörtraktor által legyártott alkoholos nedűből újult erőre kapva, folyamatos utánpótlással ellátva gerillatámadásokkal gyengítik a Dosrob kontinens birodalmi erőit. Azt azonban nem sejtették, hogy a Traktorral együtt az Ynoba-bolygó tiranida kaptár egyik spóráját is magukkal hozták, ami most titokban fejlődik a Zempüren barlangrendszer legsötétebb bugyraiban.

(Mozgókép) a KMCS2 és KMCS3 hadjárat történései

Amint a fenti GIF-en is látszik, a háború kegyetlenül feldúlta a bolygót... Testvérek kényszerültek harcra testvéreikkel, az orkok és a Red Scorpionok ideiglenesen uralták is a bolygót, de sem a Káosz, sem az Elda, sem az idegen rovarszerű lények fenyegetése nem múlt el... 

A bolygón nincs többé rend. Nincs többé béke. Nincsenek többé határvonalak. Minden nap a Vadon törvényei döntenek, a Ragadozók elkapják a prédájukat... De vajon mi történt a Fekete Templomosok másik haderejével? És vajon mi történt a Kolmics többi helyszínén? Végül az Orkok visszaszerzik a bolygó feletti uralmukat? Vagy a Káosz bajnokai pusztítják el a planétát?



A történet folytatódik...

A Kolmics bolygót jelenleg Pylonok védik a támadó erők előrenyomulásától. A támadó seregek elsődleges célja, hogy a plylonokat elpusztítva megnyissák a Chaos / Xenó hadak előtt a birodalmi erők által védett planéta végleges leigázásának lehetőségét.

Az első összecsapás során a támadó erőknek vélhetően több Pylon-t sikerül elpusztítania. De hogy ez mire is elég? - Azt csak a végső összecsapás dönti el. 

Lehet hogy a az első összecsapás sikerén felbuzdulva a Birodalom erői ellentámadásba lendülnek, de az is lehet hogy a Chaos / Xenó erők végső csapást mérnek a Kolmics bolygó megmaradt birodalmi őrségére.

Folytatása következik...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése