2017. július 30., vasárnap

Fekete Templomos űrgárdisták a 8. kiadásban


Üdv kedves Olvasók!

A mai nap volt szerencsém játszani kettő Warhammer 40000 meccset a debreceni HTBK klubban, a 8. kiadás keretein belül. Egyet egy lövős tau ellen, és egyet egy tömegork ellen. Sajnos vesztettem, de sok tapasztalatot nyertem, köszönöm az ellenfeleimnek a tanítő mérkőzéseket! Íme az érzéseim leírva a kedvenc fanatista fekete űrgárdistáimról a legújabb kiadásban. Olvass tovább!






Sajnos még a BattleScribe szoftvert nem frissítettem be, így részesülhettem a papírról való összerakosgatás örömében, ami nem volt túl kényelmes a nem “power” pontrendszeres tábla és a wargear táblázat között ugrálva. A következő listát hoztam 1850 pontban, majd a két termi osztagot és 5 crusader figurát leszámítva 1250 pontban.


HQ: Captain in Terminator Armour

Ami tetszett: Újradobatja 6 inchen belül az egyes találatokat, szóval végig a Land Raider Crusader és a Predator között kempelt a második meccsen, közelharcba bevágni nem érdemes orkok ellen. A 2+-os találatok nagyon fájnak az ellenfélnek, ha az egyeseket magának is újradobhatja.
Ami nem tetszett: Alapból egy sima kapitány ugyanannyit tudott volna egy iron halo-val vagy egy storm shield-del, a storm bolter továbbra is átlagos lőfegyver, teljesen hanyagolható.

Elite #1: Heavy flameres drenya drop poddal vagy anélkül

A régi kombó, miszerint a tömegork mellé ledobok első körben egy drop podot, majd az onnan kilépő drenya lángszóróval megtizedeli a tömeget, az mostantól a múlté. Bár a drop pod nem szóródik, és akkor jön be, amikor akarom, és akár rohamozhatnék is belőle, van egy bibi… Az ellenségtől 9”-re rakhatom le, a lángszóró pedig csak 8”-re megy el. Az orkok így kiröhögték a drenyámat, majd következő körben 8”-re megálltak tőle, meglőtték, majd berohamozták. Overwatch természetesen nem volt, mert 8”-re visz el a lángszóró. Szívás. Mostantól a polcra kerül a kombó. Tauknál meg az egyik HQ simán felrobbantotta egy fusion blasteres hőssel.

Elite #2: Közelharcos termik

Határozottan jobbak lettek a nem szóródós deep strike-kal, bár a 9”-et még mindig meg kell dobni rohamtávra érkezés után. Szerencsére a Black Templar Chapter taktika majd az lesz, hogy újradobhatom a rohamtávot, ez nekik nagyon jól fog jönni. A sebzős-újradobós villámkarmok jók, a storm shield sok mindent fel tud fogni az új sebosztogatással, de pontban még mindig drágák. Hangulatosak, de csak nagy pontban fogom őket hozni.

Elite #3: Lövős termik

Nos… Nem. A storm bolter harmatgyenge, az assault cannon “elmegy” (lehet hozni 10 fős osztagba kettőt), de ennyi pontért inkább dobnék be egy 10 fős taktikai osztagot vagy keresztest (crusader) bolterrel, az jobban muzsikál. Egyetlen előnyük, hogy ha nem kill pointra megy a játék, akkor ketté tudom bontani őket kettő öt fős harci osztagra.


Fast Attack: Közelharcos mariskák (assault marines)

Ugráló hátizsákos marín meglepően jól teljesített, idegesíteni és figyelmet elterelni, plusz tau magányos hősöket zaklatni tökéletesek. Az orkok szénnélőtték őket, és elég gagyi, hogy fejenként csak egyet támadnak. Továbbra sem kötelező hozni őket, a mozgékonyságát azért megnövelték a seregnek.

Troop #1 és #2: Keresztesek (crusaders)

Fluffos őrjöngő marinok bolt pisztollyal, villámvetővel (bolter) vagy lánckarddal. Szerintem egy teljesen erős kis gerinces egység, drop poddal beszállítva az ellenfél arcába elég riasztó, bár a tömegork egy kör alatt felfalta őket lövés + roham kombinációból. Nem rosszak, nem rosszak. Őrmi kötelező, a 9-es morál újradobva megnöveli az élettartamukat.

Heavy #1: Land raider crusader

Nagggggyon jó lett az előző kiadás mellett, egy igazi betonkocka lett a 8-as szívósággal és a 16 sebbel. Csak akkor tudod kipukkantani egy kör alatt, ha nagyon dakkás vagy és mindennel azt lövöd, ez nem történt meg egyik meccs alatt sem. Az ikerkapcsolt assault cannon és a hurrikán bolterek tették a dolgukat, szedték rendesen az orkokat és a taukat is. Best choice, és még fluffos is. Nekem személyes kedvencem, de szállítani nem nagyon fogok benne senkit. 24”-re a legjobb lövőgép, főleg mert nem kell látnia minden fegyvernek a célpontot.


Heavy #2: Predator

Groshtól vettem egy predatort, tetszés alapján. Nos, túl sokat szegény nem csinált, főleg mert autocannon és laska vigyorgott az oldalán, tömegork ellen ez vajmi kevés, tau ellen meg nem jutott szóhoz (riptide pajzs félvállról levette). Érdekes, azért adok neki legközelebb is egy esélyt, páncélt átütni.

Összességében meg vagyok elégedve a sereggel, sokat kell velük játszani, gyakorolni, és meg kell változtatni a taktikákat és a szemléletmódot. 


Deus vult! :)

4 megjegyzés:

  1. Hali a landraidernek nem 16 woundja van?

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Kell egy közös nyelv, amin beszélhetünk :)
      Itt Debrecenben AoS lesz, szóval a Fantasy nyelvén majd veled fogok beszélni.

      Törlés