2015. december 11., péntek

Farsight = Télapó!

Üdv Minden kedves Olvasónak,

Megérkezett hát Hozzánk is a piros ruhás ajándékosztogató… És itt most nem a Télapóra, hanem a legújabb GW-s Warzone könyv tau főhősére, a szintén vörös páncélt viselő Farsight Parancsnokra gondoltam. A mai ünnepi agymenésben elkészítettem Nektek egy remek kis összehasonlító táblázatot, amivel bizonyítom a világnak, hogy a Mikulás Warhammer 40000 univerzumbeli megfelelője maga Farsight Parancsnok. Bár sokan azt állítják, hogy Logan Grimnar (főleg a farkasszános modell miatt). Szóval következzék a top 7 meggyőző indokom arra, hogy szerintem miért ő az első számú befutó a W40K – Joulupukki megtisztelő címre :)

Ho-ho-ho! Hoztam Neked valamit...



1.      Farsight jellegzetes piros-fehér páncélja

Az első és legszembetűnőbb dolog, hogy amikor Farsightnak elege let a “Nagyobb Jó” érdekében elkövetett szolgálatokból, és renegátként kivonult az “Enklávéval” az űrbe, akkor nemcsak ő, de az egész kompánia pirosra festette a hacukáját. Miért pont pirosra? Természetesen az ünnepi hangulat miatt, mi másért :)

2.      Farsight ellensége: a Krampusz orkok

Mindenki tudja, hogy a Mikulás osztogatja a  jó gyerekeknek az ajándékokat, és a Krampusz adja a virgácsot és a szenet a rosszaknak. Ugyanez a párhuzam megfigyelhető a 40K unverzumában is. Hiszen kik a legnagyobb csínytevő gonoszok a távoli jövőben? Természetesen az orkok! És az orkok tényleg megdobálják a rossz gyerekeket virgáccsal, szénnel (és ki tudja még, mivel.). Nem is csoda, hogy Farsight olyan nagy indulattal és lendülettel irtja a zöldbőrűeket… És az orkok is joggal félnek tőle!

Imádom a reggeli perzselt ork illatát!

3.      Farsight és a többi rénszarvas

Az Egyesült Államokban úgy tartják, karácsonykor a Télapó szállítja le egy “timefreeze” varázslat segítségével minden tengeren túli keresztény rezidens ingatlanjába a jellemzően örökzöld fás szárú növény alá a fogyasztótársadalom végtermékeit. Méghozzá nem egyedül, hanem 8 rénszarvas segítségével, melyek eredeti angol neveik sorban: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, és Blitzen. Később őhozzájuk csapódott Rudolf, kinek orra egy érdekes káoszmutáció következtében a sötétben is tud világítani, akárcsak a Necron Lord pálcája. 

Ez minden bizonnyal nagyon megtetszhetett a brit GW-seknek. Szerintem egyáltalán nem véletlen, hogy Farsight legjobb haverjainak, a “The Eight” híres elit kommandójának a létszáma is pont nyolc… Hoppácska! Ráadásul ha valaki kellemes mennyiségű forralt bort fogyaszt karácsonykor, a patás emlősöknek megtalálhatja a híres nyolcas megfelelő párját… Persze gyorsnak kell lennie, mert ennek hallatán valószínűleg a család kivágja őt a hideg hóra józanodási célzattal.

A rénszarvasok :)


4.      Farsight megveti a Tau vallási vezetőit

Emlékszünk még arra az ünnepi vérontásra, amikor Mikulás összebalhézik a South Park legelső, ténylegesen papírból készült epizódjában Jézus Krisztussal a karácsony igazi értelmén? 
(Később a Kula bácsi epizódban ezt készítik el közösen a fiúk.)

Minden kétség nélkül kijelenthetjük, hogy ezért alakultak olyan rosszul Farsight magánügyei a tau etherálokkal… Farsight szerint ugyanis (idézem a Supplementből): “Farsight began to secretly become highly distrustful of the Ethereal Caste, coming to suspect that they may be controlling the Tau by more than simple charisma and wisdom, perhaps employing more sinister methods.” Na ugye, na ugye…

5.      Farsight nagyon öreg

Akárcsak a Mikulás, Farsight is nagyon-nagyon idős… A krónikák szerint legalább 300 éves, akárcsak Joulupukki. És mi a titkuk? A kiegyensúlyozott étkezés (süti + tej), a rendszeres testmozgás (orkok és krampuszok gyilkolászása) és persze a Tau fanboyok/óvodás gyerekek kiapadhatatlan szeretete! :)

6.      Mindig időben érkezik

Ha még mindig kétkednétek a Mikulás = Farsight egyenletem egyetemes igazságában, akkor itt egy újabb zavarba ejtő párhuzam!
A legnagyobb veszélyben több birodalmi katona is megesküdött arra, hogy amikor sarokba szorították a taukat a Damoklész öbölben, akkor a tau tűzharcosok hangosan el kezdték kántálni a “Farsight az égből…”, és a “Hull a pelyhes Battlesuit…”, és erre az égből ténylegesen lepottyant Farsight, aki milkacsoki és mogyoró helyett másféle ajándékokkal kínálta meg az Astra Militarum seregeit…

Farsight Enclaves... Farsight Enclaves Everywhere!


7. Farsight apó kis segédei

A Télapó kis bérmunkásai a manók (angolul elfek). Az elfek megfelelője a 40K-ban ez eldák. Az eldák pedig tudnak repülni. Mi tud még repülni? A madarak, a denevér és a drónok. Drónok… hoppá! Farsightnak is vannak bizony serénykedő kis drónjai, nem is kevesen? Véletlen? Nem hiszem. :)

A kis drónok is segítenek a Télapónak az ajándékok kézbesítésénél :)



A Télapó kis bérmunkásai a manók (angolul elfek). Az elfek megfelelője a 40K-ban ez eldák. Az eldák pedig tudnak repülni. Mi tud még repülni? A madarak, a denevér és a drónok. Drónok… hoppá! 
Farsightnak is vannak bizony serénykedő kis drónjai, nem is kevesen? Véletlen? Nem hiszem. 


Ezek a rendíthetetlen érveim! Nem hiszel nekem? Hidd el, a hetedik bejgli és az ötödik pohár után el fogod… :)

Üdv:
Kaba

4 megjegyzés:

  1. Akit jobban érdekel Farsight igazi háttértörténete, annak ajánlom a következő forrásokat:
    http://wh40k.lexicanum.com/wiki/O'Shovah
    https://1d4chan.org/wiki/Farsight

    VálaszTörlés
  2. Ez feldobta a napom, köszönöm! :D

    VálaszTörlés
  3. Nincs neked kicsit túl sok szabad agykapacitásod? XD

    VálaszTörlés