2016. február 20., szombat

Jenci, a miskolci óriás

Üdv minden kedves Olvasónak!

A mai napon újabb csata közbeni (filler) epizóddal gazdagodik a folytatásos Miskolc VS Debrecen Kings of War kampány elbeszélése. Aki csak most került ide, és fogalma sincs arról, miről beszélek, annak itt van egy remek összefoglaló:
http://daxikaba.blogspot.hu/2016/02/osszefoglalo-miskolc-debrecen.html

Legutóbb Gabi kollégám tollából került ki az utolsó cikk, ami részletesen leírta, mi történt a nagy északi ork-ember összecsapás utáni napokban Borsod vármegyében. Mi történt hát az előző részben? Hogyan állnak most a seregek?

Az orkok utolsó támadása után nem maradt sok idejük összeszedniük az erejüket, mert Grosh félelmetes élőhalott serege ütött rajtuk az éjszaka folyamán. Így az ostrom meghiúsult, és rendezett visszavonulásban (hanyatt-homlok) elhagyták az északi megyét. Szerencsére azonban a jelenleg is Miskóciában tartózkodó Uruk-hai unokatestvéreik, kihasználva az elterelő hadműveletet megtalálták a legendás északi óriás, Jenci barlangját, mely a következő illusztráción látható.

Jenci barlangja (igazából Mahabalipuramban lőttem a képet, Indiában)


Idézet Tudós Fredrics - A hadtudomány kialakulásáról című művéből:
"Uruk-hai orkoknak nevezik magukat, fajtársaiktól eltérően karddal és pikával harcolnak, ismerik és mesterien használják a számszeríjat, valamint nagyméretű farkasaik vannak, amiket úgy lovagolnak, mint az emberek a lovakat. Alapvetően nem úgy harcolnak, mint a többi ork, hanem mint az emberek. Furcsa módon fizikailag is nagyon hasonlítanak az emberekre. Jobban mint a keleti orkokra. Sikerült a tanyavilág egyik belső pontján áttörniük, az egyik megerősített tanyát lerombolniuk, és a felmentő sereg nagy részét is lemészárolták. A hegyeket elérték, és a nyomokból ítélve legalább 1 óriást sikerült foglyul ejteniük. Bár brutális árat fizettek érte, de csak elérték legalább egy céljukat ezek a keleti undormányok. Az emberek országa bár állt, új, félelmetes veszélyek leselkedtek rájuk."



Jelenleg semmi sem szolgál logikus magyarázattal arra, hogy az élőhalottak miért mentették meg az embereket, de mind a zöldbőrűek, mind a bizáncziak félnek attól, hogy nem először hallottak róluk...

A teljes cikk itt olvasható:
http://gamingboard.blog.hu/2016/02/17/a_masodik_alkinosozoriaknazi_haditanacs_3_resz

Mi történt hát ezután keleten? Tekintsük át a jelenlegi hadi helyzetet. Miután az orkok visszatértek Hajdú vármegyébe, Debreczenvárat és Hajdúbritöszörmény várait messze elkerülve visszahúzódtak eredeti lakhelyükre, a gombás erdők mellett lustán eltespedő Kabafalvára, melyet 9 éve tartanak megszállás alatt. Itt az orkok szokása szerint a hadjárat veresége miatt hamar kirobbant a polgárháború, és a goblinokat egészen Tetétlenlakra üldözték (már akiket nem főztek vagy sütöttek meg a vadak).

KAJÁT AKAROOOOK! RRRÁÁÁRGH!


Bizony ínséges idő volt az elmúlt egy hónap, a hadizsákmány nélküli sikertelen út megszedte áldozatait, ráadásul az újonnan besorozott óriást is etetni kellett. A miskolci Jenci, kit a legenda szerint az idők kezdetén egy Sebitar nevezetű vicces, varázsló teremtett, naponta öt ökröt és legalább 10 hordó bort fogyasztott el, és ha nem kapta meg az adagját, akkor éktelen haragra gerjedt. Az esőzések csak rontottak a helyzeten, az őszi árpa fele megposhadt, és a belvíz sok helyen fenyegette a lakosok életét. Teltek, múltak a napok, és Kabafalva emberi rabszolgái riadtan vették észre, hogy a megszálló orkok egyre dühösebbek, frusztráltabbak. Másnap hajnalban az erősebb orkok elhatározták, hogy puccsot terveznek, ekkor azonban a messzi határban egy hatalmas vaddisznón lovagló alakot vettek észre. Ez nem volt más, mint a híres Gakamak! A zöldbőrű isteneknek hála eljött Gakamak személyesen, hogy győzelemre vezesse őket!

Ráadásul a híres vezér nem jött egyedül. Hatalmas fejszéket cipelő, kigyúrt izomállat orkok érkeztek a faluba, akik között még a legalacsonyabb is akkora volt, mint a kabai orkok legerősebbike... Ráadásul erős dunántúli tájszólásuk is volt.
- Kik vagytok tik? Ki a sok-sok többi mind? - kérdezte az egyik kabafalvi ork.
- Mink vagyunk a székesfehérvári félig troll, félig orkok, és Gakamakkal jöttünk gyakni! Höööörrr!

Folytatás a következő részben...

Üdv:
Kaba

1 megjegyzés: