2016. április 21., csütörtök

Harc az Ybona bolygóért (Füzesabony) 4. rész

Üdv minden Kedves Olvasónak!

Már csak kettőt kell aludni, és végre elérkezik az abonyi összecsapás. Szóval a Kings of War rajongóknak kitartás, már csak egy hét, és újból a Miskolc-Debrecen fronton játszódó történet és kampány kerül a középpontba! Addig is viszont még egy kis listaelemzés!







A mai napon a múltkor kimaradt Igor Salamanders listája következik, és egy újonc hobbista, a versenyen egyedül Tiranida sereggel harcoló István serege kerül kibelezésre a műtőasztalomon.

Igi Szalamander listája 

Kezdjük hát a narancssárga Szalamandrákkal, a Magma Testvériséggel!
Amiben nagyon erős a lista:
1) Pszíker csávónál nem tudom, hogy milyen force weapon lesz (fejsze, pálca vagy kard), de a varázslatok kiválasztásával nagyon dinamikusan tudja variálni a fegyvereit, ellenfélhez igazodván.
2) Ebben a listában két objektíván kempelő osztag is van. Egyrészt hátul fognak ücsörögni a Deva osztag tagjai a négy raksivetővel (7+Veterán), másrészt ott fognak árgus szemekkel figyelni a taktikai katonák a lángszóróva, beépített lángszóróval és a multimeltával. Gondolom az utóbbit meccs előtt ketté fogja bontani Igi kolléga, ha a második küldetést (5 objektíva) tolja, míg a relikviásnál beáll egy magaslatra, és lő, amíg közel nem ér valaki.
3) Végül egy kellemes motoros osztag, természetesen a kedvenc lángsablonos fegyveremmel, mert azt a sötét eldák szeretik.


Összegzés: 
A sötét eldák utálják a sablonos fegyvereket, és ebben a seregben a legkisebb pityu is szanaszéjjel tudja pukkantani a kartonpapír origami hajóimat. És ez ellen a drogok sem segítenek. Ha véletlenül a sors vagy Serrath akaratából Igi Szalamandrái kerülnek velem szembe a csatatéren, esküszöm, akkor berakom zenének a "Bárányok hallgatnak" című klasszikusból Buffalo Bill zenéjét, a "Goodby Horses"-t, bekenem a számat ajakápolóval, és azt mondom:
"Would you fuck me? I'd fuck me... I'd fuck me hard!"



István Nida listája

Na, még van idő egy másik listára, legyen hát az egyetlen Bogárkaptár lista az, amit ma kielemzek röviden.
Óvatosan álltam a listához, hiszen tudtam, hogy Istvánt csak nemrég térítettük be a miskolciakhoz, így nem akarja senki elkenni a száját már így az elején. De amit kaptam, az bizony nem egy gyengus kezdő lista. Szerintem Gery mester ármánykodása van a háttérben, höhöhö!
Szóval, amiért nem kell félteni a Nidákat:
1) Ha a Pryme-ot mindig a Warrior osztag mellett tartja közel, akkor az Alpha Warrior szabály miatt mindig feljavulnak az értékeik.
2) Ha viszont a Broodlord együtt mászkál a génorzókkal, annyi előnyöm van, hogy ha az osztagot ütöm, a többség szívóssága számít, így az 5-ös Toughness it kicsit megpuhul.
3) Itt végre van értelme a kezdeményezést növelő drogomnak, a wychek hamarabb üthetnek ezzel a bónusszal, mint a génorzók!
4) Ami viszont nagyon para, hogy Fleet + Infiltrate szabály garantálja, hogy a génmonyók egy ilyen kicsi pályán (48"x48") akár ELSŐ körben is rohamozni tudnak!!!! Szóval itt ha lehet, ne engedjük át a kezdést a nidáknak! És ezt üzenem már most a jövőbeli csapattársamnak is. Elvenni a kezdést mindenáron!!!

Mára ennyi fért a kis agyalásomba. A többi listáról egyelőre nem osztom meg a véleményemet, a miskolciak ellen nehéz győzni, mert nagyon rutinosak és a dobásaik is jól szoktak sikerülni (legalábbis Náluk). Ahogy észrevettem, Debrecenben (vendégben, ahogy a focisták mondják) ők is tudnak szarokat dobálni. Ugye, Meyil'kree? :D

Addig is minden jót, és este ne felejtsetek el meginni egy sört vagy bort elalvás előtt!

Üdv:
Kaba

1 megjegyzés:

  1. Vót ott jó dobás is, az a duplaegyes meg nem jelentett semmit Jencinél.
    (Mondjuk akkor pont nem így gondoltam) ;)

    VálaszTörlés