2016. május 3., kedd

Harc az Ynoba bolygóért (Füzesabony) - 7.rész

Sziasztok!

Remélem jól vagytok! Ma megpróbálom pótolni a lemaradásomat és végérvényesen pontot tenni az első KMCS (Kelet-Magyarországi Csapatverseny) rendezvény beszámolójára. Nem akarom tovább nyújtani a rétestésztát, úgyhogy kaptok egy velős, de hangulatos befejezést és rövid csatajelentést a dzsungeles és erdei havas pályán zajló csatákról az Ynoba bolygón.







Miután István kollégával csúnyán kikaptunk az Astra Militarum-Tau Empire lövős duettől, kicsit elszontyolodva kullogtunk a következő pálya felé, az 5 objektívás foglalós küldetésünk felé. Összeszedtük minden erőnket, amikor megtudtuk, hogy megint a Tau Birodalom ütegei ellen kell rohamoznunk, de annak örültünk, hogy a szövetséges Vérangyalok közelharci egységekkel érkezett. A taktikánkat egyszerűre terveztük, kicsit "fullkreténre" vettük a felállást. Ez annyit jelent, hogy én a két közelharci egységet (wrackok és wychek) szállító gyors rablóhajóimmal beálltam a sarokba, és a hajók elé raktuk az összes génorzót. Hogy miért volt ez jó? Szerencsére a kezdést ismét mi nyertük, így a tervünk az volt, hogy én full sebességgel repülök előre bal szélen a két közelharci hajómmal, mozgó fedezéket adva a ficánkoló génorzóknak, akik szorosan követik őket. Ha ki is lövik a kék bőrű mangamanók az egyik hajót (ami meg is történt) akkor is a szájukban leszünk, és az "assault vehicle" szabálynak köszönhetően 6 inchre kiugrálnak a túlélők a hajóból, megrohanják a nagy kempelő Fire warrior osztagot, benyelik az Overwatch-ból eredő lövéseket, és szabad utat biztosítva a kullogó génorzó bandának.

Toljuk fullkreténbe a közelharcot! - mondta Kaba.


Ez a terv teljesen be is vált, szerencsére a Tau vezér tapasztalatlanságból az 5 fős Raiderre koncentrálta a tüzet a kevésbé veszélyes roncs osztagra, nem pedig a 10 fős boszi osztagra. Ráadásul a Tauk megtartották a közelharcot, így a következő lövési fázisban a túlélőket nem lövöldözték halálra. A maradék üres csapatszállító hajómat sokáig nem tudták kilőni, és sikeresen meg tudtam a disintegrator cannonnal futtatni a nyomkereső osztagát.

A közelharci halálcsillag becsapódása a hős Fire warriorokba!


A jobb szélen én beálltam egy terepbe az objektívát védeni az éjpajzsos (Night shield) kalózhajómba bújtatott 10 fős kabalite osztagommal, akik hihetetlen módon az összes Jink mentőt megdobták, a Vérangyalok és a Tauk legnagyobb bánatára. Eközben István Warrior osztaga és termagantja rányomult az utolsó objektívára, de a hátirakétás rohamgárdistákkal nem tudtak megvívni érte, beragadtak a közelharcba egészen a meccs végéig. Végül a  meccs tanulsága az volt, hogy bár a fullkretén rohamozós taktikánk bevált, sikerült az egy helyre koncentrált rohamhalálcsillaggal bezabálni az EGÉSZ Tau sereget, de nem nagyon törődtünk a randalírozó és objektívát sunyin elfoglaló Vérangyalokkal, így végeredményben 4:3-ra vesztettünk. Azért nem kicsit örültünk a 8-0-ás gyalázás után, és visszajött a harcikedvünk is.



A harmadik csatánál sajnos a harmadik körig sem jutottunk el. A Nurgle Káoszgárdisták és az Ork motoros sereg már a második körben beragadt egy hatalmas nagy közelharcba a pálya közepén, és mivel mindegyikünkben volt már másfél üvegnyi tömény szesz, és minden szabálykérdés tovább lassította a játékot, így egy barátságos 3:2-vel lezártuk a meccset. A legnagyobb sikerem ebben a meccsben az volt, amikor a Kabalite egység a raiderben előrenyomulva mérgező fegyverekkel csúfosan megcsappantotta, majd hazáig kergette a Lootákat, ezzel nyerve végre az egyetlen meccsen a First Blood (első vér) pontot, és ezzel nyertük meg a csatát.

6 ponttal 4. helyezést értünk el


Végeredményben 4. helyezést értük el a 6 csapatos versenyen, amit én mindenképpen egy minor victory-nak könyveltem el. A hangulat és a társaság pedig Flawless victory volt! :)

Éljenek a Xenók! :)


Már alig várom a második fordulót! De addig is álljunk vissza a KoW-témára, hiszen közeledik a sajóvámosi fantasy mészárlás 2000 pontból Meyil'kree ellen! Addig is legyetek jók és ne igyatok romlott sört!

Tisztelettel:
Kaba

5 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy kicsit off, de most olvasom a blogot az elejétől és ott tartok, hogy 2011-ben feltettél egy kérdést, miszerint Ki mivel kezdte a wargame-et és ki mit gondol a skirmish vs. GW játékokról. Szerintem nagyon jó témának bizonyult, még akkor is ha utána pont egy nagyobb kimaradás jött. Bennem felmerült, így 5 év után vajon mi lenne a válasz a második kérdésre? :) Hogy látod te Kaba, és a többiek a jelenlegi Wargame helyzetet, változott-e a véleményetek? Természetesen senki nem tudott jósolni, de most már elég idő telt el ahhoz, hogy akár "elemezzétek" a változásokat, ha pedig meg tudnád szólítani azokat akik anno válaszoltak, egy nagyon érdekes poszt születhetne!

    Hogy ehhez a bejegyzéshez is szóljak grat a helyezéshez ;)

    Shiron

    U.i.: én vagyok az a srác aki HTC-ben most szombaton bemutatkozott, hogy 40k-zik Space Marinenal :D (most jól leszűkítettem mi? :P )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Shiron, megpróbálok ebből összehozni egy bejegyzést, ha tényleg érdekel a véleményem. :)

      Törlés
  2. Szabó István2016. május 3. 14:30

    Hú de csúnyák a festetlen orzóim azon a képen. Na, de ma megjött a festék, szóval a 2. fordulóra, már egy alap festéssel rendelkező sereggel indulok.
    Jó lett a cikk, a 2 óra/2 kör-ös meccs azért nem semmi. Szerintem mondjuk hamar vége lett volna, ha marad időnk, mivel a 2. körre, már kivétel nélkül mindenki benn volt sűrűjében. Na az volt az igazi "fullkretén" indításunk. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, de sajnos amíg a tömegközlekedés rabigájában senyvedünk, jobban be kell osztanunk az időnket és nem tudunk ráérősen motyogni. Majd 70 évesen ráérünk 400 pontos meccset 10 óráig játszani, hehehe.

      Törlés
    2. Szabó István2016. május 4. 3:43

      Meséléssel egybekötött W40k csata...

      Törlés