2017. július 27., csütörtök

KMCS6 és kirándulás Hévízre

Üdv Kedves Olvasók!

Elég régóta nem volt új bejegyzés a blogon, szóval jöjjön egy hosszabb státuszjelentés a részemről.

A mai rész tartalmából:
1) KMCS5, azaz a Kelet-Magyarországi Csapatverseny 5. fordulója
2) Kirándulás Keszthelyre és Hévízre
3) Harc a Béltengeren (rövid csatajelentés a Kings of War narratív kampány legújabb összecsapásáról)









…….1……..

Július 22-én megrendezésre került a KMCS csapatverseny legutóbbi fordulója, mely a Kolmicson, a Miskolcról elnevezett fiktív planétán játszódott. Sajnos a Kolmicsot már elég sokszor sújtották a Birodalom ellenségei. Ráadásul most a Xenó és Káosz erők egy sötét paktumot kötöttek, és egy gonosz szövetségi támadásban felülkerekedtek a bolygó védelmén. Ahogy Lyman kolléga mondta, “Eltörték Cadiát, de a Birodalom az utolsó pillanatban megszegelte”. Az első három helyezettből kettő a Nálhi-ház harcosaiból került ki, Csongor a Hollógárda sereg élén, Zsolt pedig a Fehér Sebhelyeket vezette dicsőséges védelemre. A második helyen pedig a sokak által kicsúfolt és megvetett Tiranidák végeztek, akik így megszerezték a bolygó feletti irányítást.

A Kolmics tehát az idegenek karmaiba került, és bár a Génorzó kultusz nagy veszteségeket szenvedett el a védelmi pájlonok megsemmisítése során, az idegen xenomorfok segítségével heteken belül helyre fognak állni, hogy azután célba vehessék a KMCS egy másik híres helyszínét, a jelenleg Slaanesh irányítása alatt áló Ynobát.

A következő forduló tehát Füzesabonyban lesz megrendezve Serrath mester által, és már az új, sokak által letesztelt 8. kiadás szabályai szerint. A versenyre október vége felé kerül sor, de az információk hamarosan érkeznek…

……….2………


A verseny utáni napon a miskolci bagázzsal (Loresh, Gery, Grosh és Kelly) összecsomagoltunk, és elindultunk egy klubos nyaralásra a messzi-messzi nyugatra, a Balaton partján elterülő Keszthely és Hévíz városába. Korábban Kelly Gabi itt töltötte imádnivaló arájával a nyaralását, így pozitív előítélettel érkeztünk, és többnyire nem is csalódtunk a városban. Plusz extra még, hogy a hévízi klubban is ejthettünk egy látogatást, ahol sok-sok év után újra találkozhattam Rudival (Panzerrel), és a Nagy fivérekkel (Big Brother Petrow és Little Brother Adamow). A testvérekkel gyakrabban is szoktam szót váltani élőben és interneten is, ők a KMCS gyakori vendégsztárjai, és elmondhatjuk, hogy a legmesszebbről érkezőek is.

A hévízi klub jelenlegi tartózkodási helye egy gyönyörű állapotú, extrákkal felszerelt városi könyvtárban van, ahol Rudi bá a titkok és pszí varázslatok őrzője, így nem kell súlyos hűbéradókat lejattolni a főnökségnek a bérleti díjakért. Sőt, még a terepeknek is állandó helye van az intézményben, így a Grim Warban annó tereptárgy-leamortizálódás itt nem játszik közre.

Amíg Gabi a kellemes KoW-os országjáró hittérítésünket prezentálta Rudinak, én részesültem egy remek DeadZone konferenciában, Petrow Atya előadásában. A Manticos játékrendszerek egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak, de ennek ellenére nem fogok beruházni rá. Ezek után kihívtam a vesztest egy KoW-csatára, aki szegény Rudi és Gakamak (ork karakter) volt. Az ogrék betámadták a zöld lényeket, és Rudi megfogadva az előző ellenfele tanácsait (és a Kockák Istennőjének kegyeit élvezve) szétcsapta a böfögő-röfögő metálzenét ordító ogréimet. Letábláztak, de szerencsére Bögölybika nem pusztult meg a harcban, súlyos sérülésekkel bár, de túlélte az összecsapást. Lássuk is a hozzáadott sztorimat.

….3…..


=/= Mészárlás a Béltengernél =/=

Bögölybika kapitány ogréivel bátran,
A Béltenger partjainál kerültek nagy pácba.
Hiába a bicepsz, hiába a nagy mell,
A dühöngő ogárok odavesztek majdnem.

A nagy bikának szüksége volt táplálékra, halra,
Törzsével együtt baktattak a partra.
Azt gondolták, könnyűszerrel ellopják a rátát,
Ehelyett a zöldbőrű veszedelmek várták.

Refr:
Bögölybika nagy vezér, iszonytató Harcos,
Mégsem nyertek aznap, Kaba ettől Morcos.

Gakamak az Őrült, vadkanos zöld lovag,
Nem adta oly könnyen a raklapnyi friss halat.
Egy rühes kis koboldja megsúgta már hamar,
A víz partjára napok múlva érkezett a vihar.
Jeges fogak, szőrös hátak, bömbölve rohantak.
Ám az ork skacok ebből semmit sem hagytak.

Refr:
Bögölybika nagy vezér, iszonytató rettenet,
Mégsem nyertek aznap, Kaba ettől megremeg.

A mamutszörny hátán ordított egy nőstény,
Bögölybika kölkét várta, hasas volt ő, ez tény.
A csata közben, vérviharban született a gyermek,
Remélte is ogre asszony, aznap csatát nyernek.
Ám a sors ezt nem akarta, győztek a gaz orkok,
Menekítették a babát, ne nyeljék le torkok.
Bika bácsi félájultan egy nagy kosárt fonott,
Gyengéden a csöppségét behelyezte legott.
Az ordító pici ogár gyermek szerencsésen járt,
A Béltenger vizén rá egy kedves halász talált…

Refr:
Bögölybika nagy vezér, de félkábultan hevert,
Mégsem nyertek aznap, Kaba ettől levert.

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése