2011. augusztus 3., szerda

Jön az ogremamusz!

Sziasztok!

Ahogy ígértem, belekezdek a mostantól minden csütörtökön olvasható Magdi anyus pletykahammer cikkbe, ahol minden héten az aktuális pletykákat és új kiadásokat fogjuk majszolgatni.

A Warseer-en mindig találok érdekes beszélgetéseket, vitákat, és persze pletykákat ezerrel. Bár a Heresy online volt eddig a kedvencem, sok ember visszajelzéséből arra következtettem, hogy ez megbízhatóbb.


Ahogy Bala is izente a népnek ( itt olvasható ), hamarosan jönnek a csúnya, kövér ogrék. A GW új szörnyhulláma őket sem kerülhette ki. Bár én óriásjetit vártam, még így is döbbenetes modellekkel lepett meg minket legismertebb angol figuragyártónk.
A keleti vonalat kicsit most hagyták az ogréknél, ehelyett visszakanyarodtunk a Flintstone családhoz, pontosabban az ősállatokhoz. Kardfogú tigrisek, mamutok, star wars-ból szökött banthák és olyan rhinox által cipelt cuccok, hogy befosol öcsém!

De előbb nézzük, hogy fog kinézni a pletykák alapján az új sereg!

Hősök terén maradnak a szokásos nagyurak. Újra itt van a Tyrant, a Slaughtermaster, a Butcher, a Hunter (aki talán kap Stonehorn hátas op
ciót?), és a Bruiser. Viszont jön két Lord spec karakter, valami tűzvarázsló izémicsoda hős, és még két spec ogrehős. A fantáziámat legjobban ők izgatják :-)

Az alapegységek maradtak a nem-ogre játékosok által egymástól megkülönböztethetetlen figurák, a Bullok, az Irongutok, és persze a gnoblárok. A pletykák szerint a gnoblárok nem fognak többé Core egységbe számítani, tehát ha valaki 100
%-os gnoblár seregről álmodott (ki az az elvetemült?), annak lehet, hogy az új kiadású OK könyv nem fog tetszeni.

Speciális egységek vannak a legjobban alakulóban. Speciálként hozhatjuk a régi barátainkat, a Leadbelchereket, a Jetiket (amikből még nem jöttek ki az új figurák, de sokan dinamikus pózban ugráló jéggorillákat emlegetnek), a Maneaterek (aho
l talán ki lehet nevezni egyet Golfangnak?), és az új kardfogú tigriseken lovagló ogárokat.

Az még nem tisztázott, vajon a Scrap launcher és a Stonehorn átmegy-e ritkába? Nem lesznek többé gnoblár csapdások sem. Talán gnoblár fejlesztésként, reméljük.

Ritkába szorult a gorger, a Mammox (nem, semmi köze a mammográfiához), a rabóriás, és az új rhinoxos reneszánsz ágyú. Érdekesség, hogy a rhinoxos figurákon egy gnoblár mindig az orrszarvúk segge likát nézi :-).

A mágiájukról annyit tudni, hogy főleg augment és
hex spelleket kapnak, és egy-két kötelező érvényű direct damage spellt. Eddig vortexről szó sem volt, ami azért már alap dolog szerintem egy 8. kiadású seregben.

---------------------------

Érdekes vitába torkollott azonban a topik, ugyanis az új mamut figura kettéosztotta a közönséget. Amint azt Puszti kolléga is megjegyezte az Inkvizítoron, hogy a mamutnak valami IRDATLAN nagy agyarai vannak. Teljesen irreális, igazi állat ormány nélkül így csak akkor tudna élve maradni, ha etetnék folyamatosan. Ami a sovány vézna testét nézve elég ritkán történik meg...



Szóval, mielőtt a kommentekben el kezdenétek Ti is ezen vitatkozni, összefoglalnám a legérdekesebb és legésszerűbb érveket és ellenérveket azzal kapcsolatban, hogy a GW most elcseszte-e ezt a figurát, vagy nem.

Igen, elcseszte, mert:
  1. Ekkora agyarakkal ormány nélkül a hegyekben ilyen állat NEM képes életben maradni.
  2. Ilyen rövid lábakkal és nagy fejjel úgy néz ki, mint valami elcseszett Hordes figura.
  3. Anatómiailag és hangulatilag sem illik bele a régi WHFB világába.
  4. Ezzel az elnagyolt kinder figurával a kis pöcs hobbistákat célozta meg a GW, megint le vannak szarva a veteránok.
Nem cseszte el, mert:
  1. Ez egy fantasy, ahol az agyarak nem okoznak gondot egy ekkora állatnak, mert lehet hosszú nyelve van, vagy elhajlíthatóak az agyarak, szóval ez nem a valóság.
  2. A valóságban is látunk olyan állatokat és táplálkozási megoldásokat, ahol józan ésszel nem gondolnánk, hogy a francba eszik egy élőlény (pl. babirussza, kardogú tigris).
  3. Bár a régi fantasy figuráktól elüt a stílus, egy kis vérfrissítés sosem árt. Ráadásul az új szögletes formák kiegészítik a régebbi kerekded figurákat (főleg ogrék esetén)
  4. Lehet azért ilyen a mamut, mert az ogrék egy vadon élő fajtából fejlesztették ki, direkt harci célokra, ahol nem kopik el olyan gyorsan az agyara. Mint ahogy az emberek is tenyésztettek olyan állatokat, amik manapság már nem lennének képesek maguktól élni a szabadban (pl. fajtiszta kutyák egy része).
A döntést mindenkire ráhagyom, magában eldönti, neki mi a véleménye. Nyilvánosan én sem osztom meg az enyémet, aki kíváncsi rá, megkérdezi Tőlem személyesen :-)

Várjuk hát az ogrékat, nézzük, mi sül ki belőlük, én már nagyon várom őket. Mindenkinek további szép napot kívánok, és a vakáción lévőknek kellemes pihenést!

Üdv:
Kaba

7 megjegyzés:

  1. Azért Magdi anyus fényképezkedhetett volna egyet a mammuttal

    VálaszTörlés
  2. Komolyan? "Emberek" azon agyalnak, hogy egy játékfigura mennyire lenne életképes? Agyukra ment ezeknek a jólét...

    VálaszTörlés
  3. Japp, és ahelyett, hogy a warhammer fantasy backgroundba írnák, a rumours topikba hányják. Elég nagy veszekedések voltak, még ma sem tudtam végigolvasni mindet.

    Valaki már felvetette, hogy ha ezen túl vannak, jöhet azon kérdés, hogyan sz@rnak a mamutok :D

    VálaszTörlés
  4. "mint valami elcseszett Hordes figura."
    ajajjjaaaj, ingoványos területre érkeztünk :)
    wolfi voltam

    VálaszTörlés
  5. Simán, de ezt elnézzük nekik (puska távcsövén keresztül ;) ).

    VálaszTörlés
  6. Teljesen más: most kezdenék bele terepasztalos játékokba, ezért körbekémleltem néhány helyen, és Kabamanhoz irányítottak :) Mennyire van rá esély, hogy még legyen valami?

    VálaszTörlés
  7. Írj rám nyugodtan kabaman@freemail.hu-n, és megbeszéljük!

    VálaszTörlés