2015. április 30., csütörtök

Levél Nekem - Első rész

Üdv Kedves Olvasók!

Elérkezett hát május elseje! Pontosan egy évvel ezelőtt, 2014. május elsején költöztem be az új lakásomba, és most, több, mint három hivatalosan megtartott lakásavatóval később elmondhatom, hogy nem unatkozhattam a tavalyi évben.

Átolvastam a legutolsó bejegyzésemet tavaly január hónapból, és elmosolyodtam, hogy mit értem el és mit nem az ott kitűzött célokból, és azokat milyen módon. Arra gondoltam, milyen jó lenne valahogy kapcsolatba lépni a múltbeli énemmel, és átadni neki azt a sok-sok tapasztalatot, ami az elmúlt időszakban ragadt rám. Abban a reményben, hogy Wolfi vagy Daxi véletlenül felfedezi, hogy lehet a blogon egy féreglyukon keresztül visszaküldeni a múltba egy jelenkori bejegyzést, a következő levelet elsősorban a múltbeli fiatalabb, naivabb és borúlátóbb kabamannak küldeném.
(Az első rész a személyes dolgok, úgyhogy aki terepasztalról szeretne olvasni, az várjon még egy hetet. Köszönöm.)


Kedves Múltbeli Énem!

Örömmel fogadtam a 2014. február elsejei cikkedet, amelyet véletlenül hibásan "Januári frissítésnek" neveztél a címben. De sebaj, egy vérből vagyunk, így elnézem Neked ezt a fiatalokra oly jellemző, heves vérmérsékletből adódó botlásodat.
Annak köszönhetően, hogy Daxi pont akkor generált egy tér-idő hasadékot FPGA-fejlesztés közben, amikor éppen Wolfi egy nagyon bonyolult Oracle-lekérdezést futtatott ugyanabban a dimenziótörésben, a létrejött féregjárat segítségével képes voltam eljuttatni Neked ezt az üzenetet. Remélem az általam szerzett tapasztalatokat fel tudod használni, és nem sétálsz ugyanazokba a hibákba, mint én. Az irományomhoz csatoltam továbbá olyan rajzokat is a jövődből, amit majd Te fogsz elkészíteni, ezeket használd fel nyugodtan a múltamban :-)
Kezdem a jó hírekkel. Emlékeim szerint most 114.5 kilogramm körül vagy, ezt mostanra sikeresen lenyomtad 104.5 kilogrammra, szóval ez az egyik fő ajándékom a számodra. Semmi különleges titok, egyszerűen csak rendszeresen le kell járni a céges konditerembe, és odafigyelni az étkezésekre. Ettől függetlenül a céges sarlatán üzemorvos ugyanolyan nemtörődömséggel azt fogja ismét Neked mondani, hogy "foggyáletisszkilót". Ne is próbáld meggyőzni, az a csávó egyáltalán nem normális. Ezen eléggé fel is fogod magad húzni, ne törődj vele.

Apropó rajzok, segíteni fogsz Petrow kollégának illusztrálni a Bucsa bácsis fordítását, a link az első részhez: http://drcsernuswargame.blog.hu/2014/06/20/khardov_meszarosa_1_resz
Hiába akarod otthagyni a terepasztalt, kedves kis barátom, nem lesz olyan napod, amikor ne gondolnál vagy álmodnál róla. Tudom, hogy mihamarabb felnőtté szeretnél válni, de a felnőtté válás számodra csak a hivatalos ügyek intézéséből, a számlák befizetéséből és a napi munkád elvégzéséből fog állni. Tudom, hogy szerettél volna kocsit venni, és megállapodni valakivel az új lakásban, de ez ebben az évben sajnos nem fog Neked összejönni. Hidd el, mindent megpróbálsz majd, lesz 23 első randid 22 különböző leányzóval, de a lányok 80%-ának már az első pillanatban nem fogsz bejönni, a maradék 20% pedig Neked nem fog bejönni. Privátban majd elküldöm Neked azon lányok névsorát, akit kerülj, mert nem fog összejönni velük semmi. Ezzel remélem sok-sok időt nyerek Neked, és depressziós révedezéstől, illetve frusztrációtól foglak megkímélni.
Apropó depresszió. Mivel nem fogsz foglalkozni terepasztalos hobbival, a terepasztalos komákkal nagyon ritkán fogsz kapcsolatba lépni. Néha-néha azért rájuk írsz, vagy rád írnak, de egészen addig, amíg Gery és Zirrian miskolci kollégák nem veszik fel veled a kapcsolatból baráti jóindulatból, ténylegesen senkivel sem fogsz találkozni az aktív klubos világból (kivéve Pogit). Érc, Zombie és Bfg már sikeresen túllépett ezen, de Te folyton érezni fogod a TTG hívó suttogását a fejedben! Az elején megpróbálod ezt a suttogást új hobbi keresével és alkohollal elfojtani, de az alkoholfüggőséget még időben kigyógyítod magadból. Plusz mivel az összes kollégád következő szintre lép a felnőtté válásban (új barátnő, első gyerek születése, második gyerek születése, házasság stb), egyre kevesebb alkalommal fognak elmenni veled a sörözős baromságaidra. Magányos egy időszak lesz ez a számodra, de annál több kreatív rajzot fogsz készíteni (többnyire érzelmi és alkoholfogyasztás hatására). Munkádban nagy sikered lesz, de ezt nem spoilerezem :)

Lesz egy vadonatúj hobbid. Mivel most unod a sok szakállas geek kinézetű embert, bele fogsz kezdeni egy olyan dologba, ahol tudomásod szerint csupa fiatal csinos, szakáll nélküli lány van. Szeptembertől rendszeresen minden kedden el fogsz járni a Dance Universe TSE-hez, és megtanulsz cha-cházni, rockyzni, angol és bécsi keringőzni, illetve salsázni. Hogy kivel? Nos, az elején elég kegyetlen lesz számodra a társastánc. Hiába mondja az összes ismerősöd, hogy ott mindig több lány van, amire Te jelentkeztél, oda főleg olyanok mennek, akik már eleve párok. Így szó szerint mindig le kell vadásznod egy egyedülálló csajt, aki szintén foglalt, de legalább a fasziját otthon hagyta esztergálni. Keresd Rékát, egészen februárig ő lesz az állandó partnered, a második alkalmon fogod levadászni. Profin fogod kezelni a dolgot, nem kezdesz ki vele, hiszen neki is van barátja. Szóval azt a reményedet, hogy becsajozol a társastáncon, azt nyugodtan felejtsd el, de legalább sok stresszedet oldani fogod, megismerkedsz 3-4 új jó ismerőssel, és azért mégiscsak mozogsz, nem otthon fogsz ülni a sötétben a női laptopod előtt.

Sajnos azonban Réka egyre jobban ki fog maradni, elkezdi a TRX-et, és hiába próbálsz más csoportokba is belógni, nem fog senki veled táncolni. Úgyhogy kétségbeesésedben táncpartnerkeresőn rátalálsz Vikire, a mostani táncpartneredre a LESZ Dance-nél. Az új helyen már sokkal versenyorientáltabb és fellépésorientáltabb lesz a felkészítés. Nem csak alapokat fogsz tanulni, hanem komplett rumba, cha-cha és jive-sorokat. Jelenleg is ezt nyomom, hétfőn délután és szombat déltől. Ja, és itt tényleg többen vannak a lányok, a lány-fiú arány itt 20:3 :-)

Ez továbbra is az első számú hobbid lesz, de a terepasztal csábítása egyre erősebbé válik, hiszen ez sem tölti ki az összes szabadidődet. Főleg akkor, amikor a fellépésre készülők miatt itt is elmarad 1-2 alkalom, de elég kitartó és türelmes leszel ekkorra, hogy átvészeld ezeket az időszakokat. Plusz a partnered (aki szintén foglalt) is türelmes lesz Veled. Ja, és jelenleg úgy néz ki, hogy az egyik táncos kolleginával majd tényleg kialakul valami... de lehet, hogy nem.

Bárcsak kapnék levelet 2016-ból magamtól most rögtön :-)A legnagyobb ellenséged mégsem a cég, a sörözések megritkulása, a lányok elutasításai, hanem a lakáshoz szükséges papírok intézése lesz számodra.
Tudom, hogy most alig várod, hogy beköltözhess a frissen vásárolt lakásodba, de készülj fel előre, hogy a mocskos banki papírokkal nagyon sok idegsejtedet és életpontodat fogod elveszíteni. A fundamentásokat gyűlölni fogod, mint Tippi a köcsög bérfestetőket, vagy mint MAC a nem jól száradó vízhatású ragasztót. Jó tanács: próbáld meg könnyedén venni a dolgokat, és ne azokkal ordibálj, akik a kubikod közelségében, vagy a kabai otthonodban élnek!A terepasztalos terveidről pedig a második részben fogok beszélni Neked, mert azokat még most raktam össze, és én sem tudom, milyen irányba fejlődnek. De Pogi mindenképpen örülni fog, az biztos!

Üdv legközelebb:
kabaman

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése