2015. május 5., kedd

Levél Nekem - Második rész

Üdv ismét, kedves Olvasók!

Nagyon boldoggá tett az a tudat május elsején, hogy ilyen sokan érdeklődtök még a blogbejegyzéseim iránt. Ígéretemet betartva következzék a levelem második, befejező része.
Szóval ott jártam, hogy...

Kedves kabaman!

A terepasztalos terveidről pedig a második részben fogok beszélni Neked, mert azokat még most raktam össze, és én sem tudom, milyen irányba fejlődnek. De Pogi mindenképpen örülni fog, az biztos!

Azt már Te is tudod, hogy a Games Workshop termékei csillagos árban mozognak, mely figuráknak viszonteladási árfolyama rettentően rossz. Szóval hű leszel ahhoz a fogadalmadhoz, hogy nem veszel és nem adsz el egyetlen egy figurát sem, a középkori EDO-korszaki Japán üzletpolitika itt teljesen bevált. A Sötét Eldákat és Orkgobbó sereget meghirdetted, de hallgattál a kedves ismerősök kommentjeire, és nem adtál túl egyiken sem.



Mikor ez az időszak lejárt, be fogsz rendelni egy Teuton lovagsereget és megveszed Vakmacska hatalmas, majdnem (nettó) 3500 pontos ogre seregét!


A nettó pontra itt azt értem, hogy csak a figurákat számolva, felszerelést és fejlesztéseket nem hozzáadva.
De fő vonulat inkább a történelmi lesz. Pogi nagyon kitartóan tartja a debreceni frontot, és neki szeretnék segíteni, mert sajnos egyedül nem fogja bírni egy idő után.
Félreértés ne essék, nem szeretnék semmilyen módon sem újra klubvezető vagy szervező lenni, abból köszönöm 2 év elég volt.

Viszont láttam, hogy felmerült az igény és lehetőség arra, hogy a suliban hobbi népszerűsítése érdekében történelmi bemutatókat lehessen tartani. Ilyet még nem nagyon csináltam hivatalos intézményben (csak rendezvényeken). Szerintem ezt nagyon élvezném, anyukám pedagógiai affinitása a véremben van, és cégnél is lassan 4 éve tervezek, tartok oktatásokat. Szerintem itt sok tapasztalatot lehetne szerezni, főleg olyan iskolánál, ahol tárt karokkal fogadják a terepasztalosokat.

Nem úgy, mint a többi debreceni iskolában, pl. a Tóth Árpád Gimnáziumban, ahol a nem túl meggyőző viselkedésű titkárnő azért tiltotta ki a TÁG-ból a terepasztalos stratégiai játékok kedvelőit, mert (idézem szó szerint): "A stratégiai játék nagyon veszélyes, mert a gyerek katonai vezetőnek képzeli magát".



Sok cikket el fogok olvasni ezzel kapcsolatban, főleg Emerald kolléga tollából, mert ő Magyarország egyik legtürelmesebb okítója. Erre a célra több korszakból és több játékból is lehetne tartani. Elsősorban a SAGA-ra gondoltam, mert gyors, egyszerű, kevés figurával dolgozik és (a Facebook-os SAGA csoport elmondása szerint) nagyon pörgős és egyszerű szabályokkal rendelkezik.



Utána jönne a Bolt Action WW2, 1:72-es arányban, olcsó figurák, szintén nem nagy befektetést igénylő játék. A FoW tanítását már nem raknám be 45 perces tanítási órába, azt már csak azoknak érdemes szerintem mutatni, akik már benne vannak a témában, vagy akik nem rettennek meg a kicsit költségesebb seregektől és nagyobb léptéktől. Ezt meghagynám Pogi mesternek.



Végül pedig az ínyencekkel játszanánk a klubban Warhammer fantazit, amihez az Ogre és az Ork sereget tudom biztosítani bárkinek. W40K-t meghagynám Tibi májsztrónak, de okításhoz fel tudom ajánlani kölcsönbe a Sötét Eldáimat (persze csak a felügyeletem mellett).



Szóval, itt a tervem 2015-re:
0) Júniusig terepasztalos alapcsomagot beszerezni: colos mérőszalag, kockák, festékek, stirlapok, ragasztók stb.
1) Továbbra se adj el egyetlen figurát sem,
2) GW figurát többet ne vegyél, a jelenlegi Ogre és Dark Elda sereg teljesen játszható. Egyik sem versenysereg, de mint tudjuk, fulltápos sereggel is ki lehet kapni csúnyán :)
3) Történelmi játékokat illetően keresd Zirrian kollégát, ő fog Neked sok-sok tanácsot, infót adni.
4) SAGA: ebből ki szeretnék gyűjteni egy Teuton lovagcsapatot, és ha ez megvan, akkor arabokat is. Ebből a játékból nagyon szeretnék majd később történelmi rendhagyó órákat, bemutatókat csinálni.
5) Bolt action: A népszerű keleti frontról akár több sereg.
6) WAB: Szegény karthágói seregem rászolgált egy kis törődésre. Őket is össze kellene pattintani és kifesteni, hozzájuk ellenfélként pedig rómaiakat.
7) Weird World War 2 -->; Régebben eltemetett Secrets of the Third Reich projekt felélesztése, igazából Bolt Action-ös figurák + egy-két fantazi konverzió. Nem bemutatóra való, de Zirrian felpiszkálta ismét az érdeklődésemet.
8) Warhammer Fantasy --> Ezeket otthon unalmamban tudom festegetni, nagyon ráérős projekt, új figurát úgysem fogok vásárolni.

Aztán majd meglátjuk 2016-ban, meddig jutottam el :-)
Addig is minden jót kívánok és vigyázz MAGAMra!

Üdv:
Kaba

1 megjegyzés: