2015. szeptember 19., szombat

Sajnos egy menyét van az orromban

Üdv Olvasók!

A mai újabb hosszú blogos agymenésem címének jobb híján Galla Miklós méltatlanul elfeledett produkciójának kezdősorát választottam. A fájdalmasan fülbemászó produkció a következő linken tekinthető meg, orvosi recept nem igényelhető rá a fül-orr-gégészeten:


Na kérem szépen, itt van az ősz, itt van újra, és szép, mint mindig énnekem. Újra elkezdődött a sulibuli, ami számomra két dolgot jelent a közlekedést illetően: diákokkal tömött buszokat és mozgó akadályokat reggel a biciklivel haladás közben. De megbirkózok vele.

Egy páratlanul kegyetlen munkahét után úgy gondoltam, a rendszeresen beiktatott takarítás mellé a szombatot Önnön magammal és tengernyi makettfigurámmal töltöm, természetesen csak szigorúan plátói viszonyban. Szóval a mai napra a következő tömeget hordtam össze az étkezőm asztalára...


Mint azt már sokan tudjátok, nagy örömmel kezdtem el saját szakállamra a Kings of War nevezetű Manticos fantasy szabályrendszer népszerűsítését (emlékezzetek csak legutóbbi blogbejegyzésemre, de nosztalgistáknak és lemaradóknak íme a link: http://daxikaba.blogspot.hu/2015/09/kings-of-war-bemutatonap-debrecenben.html). A Kings of War Debrecenben páratlan sikert aratott egyszerűségével, olcsóságával és gyorsaságával, annyira, hogy még Lyman kolléga (aki amúgy nem bírja a WHFB-t) is elismeréssel adózott a rendszer előtt. Sőt örömmel konstatálta, hogy bizony 28mm-es napóleoni figuráit is hozhatja Kingdom of Men sereg alatt... Zirriantól pedig azt a pletykát hallottam, hogy a Mantic jövőre kiad egy történelmi változatot a Kings of Warhoz, amit mi már nagy izgalommal várunk.

Orc sereg ragasztás előtt


A mai napon három fontos dolgot akarok elintézni az terepasztalos játékokat illetően.

1) Vettem egy doboz Malifaux Gremlint Tippitől, eredetileg KoW-hoz, de mint kiderült, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon is nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben ez a skirmish játék, szóval külön talpakra kerülnek és szépen ki fogom festeni őket. Ma alapoztam le őket homokkal, és ha lesz időm, a bőrszínt (világoszöld) fel is viszem rájuk.

Malifaux "The Kin" Gremlin frakció, többnyire redneck/yokel/hillbilly grenyákkal


2) Fel akarom ragasztani a WHFB-s orkjaimat talpakra, hogy őket is átkonvertálhassam KoW-ra. Mint kiderült, lazán ki tudok rakni belőlük 925 pontot (plusz varázstárgyak), így harmadik KoW-seregem ezennel kész is lenne. A Warhammer vérfanok se aggódjanak, az Ogre királyság (de még milyen királyság!!!) továbbra is kizárólag Warhammer célokra lesz fenntartva, így abban a rendszerben is kompatibilis leszek. A Bélmágia még mindig velem van, de megvárom, hogy az Acélvárosban melyik verzió lesz a befutó, illetve hogy alakul a sorsa.


3) Lyman kolléga kihívott egy rozsdátlanító W40K meccsre, amihez leporolom az eddig csak vitrinben tartott Dark Elda seregemet (lásd kép). Bár megígértem fűnek-fának, hogy nem veszek több Warhammer figurát a boltból, nem tudtam megállni és vettem egy Wracks-dobozt. Kíváncsi voltam, hogy ha követem Duncan Rhodes GW-s festő utasításait, mennyire tudom lépésről lépésre leutánozni a festését... Nos, kiderült, hogy vannak csalások a videóban, mert Duncan bizony sokkal több árnyalatot használ, és színkeveréseket. Az eredmény a képeken látható lentebb.

Vitrin mögül éhesen kikandikáló Sötét Elda seregem, alatta a D21 Podcast hatására megvásárolt Mechwarrior gyűjteményemmel

Dark Eldar Wracks, háttérben a reggeli mosatlan edénnyel


A végére pedig egy kis összesítő, melyik projekttel hogy állunk. Úgy látszik a nagy multikulti céges projektek vezetésétől teljesen agyamra ment a rendszeres státuszjelentés :-)


Klub:
[ÓKOR]
Játékrendszer: WAB
Méretarány: 1:72
Seregek: Rómaiak, Punok, Germánok/Gallok
Update: Érc kifestette a Punokat, Lymannak eljuttattam a rómaiakat. Szóval van haladás, de játék még nem történt azóta, hogy Pogi itt volt.

[KÖZÉPKOR]
Játékrendszer: Field of Glory, SAGA, egyéb
Méretarány: 28 mm
Seregek: Magyarok (13-16.század), Husziták, Lovagok (Német-római?), Arabok
Update: A Fields of Gloryt és a SAGA-t nem volt időm elolvasni, viszont egy nagyon jó alternatívaként a KoW is használható, természetesen történelmileg hű seregekkel.

[NAPÓLEONI]
Játékrendszer: Black Powder
Méretarány: 28 mm (javítva)
Seregek: Franciák, Britek
Update: Ezt Lyman kolléga viszi, én ehhez inkompetens vagyok.

[1848/49-ES SZABADSÁGHARC]
Játékrendszer: Pogi sajátja
Méretarány: 15 mm (?)
Seregek: Magyarok, Osztrákok
Update: Elvileg majd kapunk Pogi komától tesztelendő béta játékrendszereket, de tudtommal most nagyon el van havazva. Szóval továbbra is fejlesztés alatt :-)

[WW2]
Játékrendszer: Flames of War
Méretarány: 15 mm
Seregek: Szovjet, Német, és sok más egyéb
Update: Ha minden igaz, Xedar kollégától kapunk egy OWW2 bemutatót holnap W40K meccs után 1:72-es méretaránnyal, és már rendelkezem egy teljesen lealapozott (és összerakatlan tankos) német Fallschirmjäger csapattal, de még nem volt alkalmam kipróbálni. Lyman viszont a klubhelyül szolgáló suli történelem tanárjával tudott nyomni egy remek FoW-csatát, ami pozitívabbá tette a megítélésünket a suliban, és kaptunk felkérést rendhagyó történelmi órák tartására. Szóval ez nagyon jó irányba halad.

[Fantasy]
Játékrendszer: Warhammer Fantasy Battles
Méretarány: 28 mm
Seregek: Ogre, Ork és Goblin, Bretonnia
Update: A WHFB-t a nagy reformok alatt pihentetésre ítéltük, bár Exi kollégával toltunk egy hatalmas, 2500 pontos fantasy csatát (Dark Elves VS Ogre Kingdoms), szóval nem teljesen halott az egész. Viszont KoW minden téren üti ezt a rendszert jelenleg.

[Sci-fi]
Játékrendszer: Warhammer 40K
Méretarány: 28 mm
Seregek: Astra Militarum (?), Dark Eldar
Update: Holnap lesz a rozsdátlanító meccs, kipróbáljuk 1600 pöttyből a legújabb hivatalos kiadást, Dreamer88 jóvoltából igényelünk egy ingyenes biztonsági másolatot a legújabb szabálykönyvről.




Warhammer Fantasy Battles, 2015. augusztus 8. HTBK Debrecen


Személyes célkitűzéseim 2015-re, még május hónapról:
0) Júniusig terepasztalos alapcsomagot beszerezni: colos mérőszalag, kockák, festékek, stirlapok, ragasztók stb.
Update: Colos mérőszalag sajna kikopott a sok hajlítgatástól, ebből szereznem kell újat. Stirlapot nem találtam még, de a sörkarton is tökéletesnek bizonyult.
1) Továbbra se adj el egyetlen figurát sem,
Update: Kipipálva.
2) GW figurát többet ne vegyél, a jelenlegi Ogre és Dark Elda sereg teljesen játszható. Egyik sem versenysereg, de mint tudjuk, fulltápos sereggel is ki lehet kapni csúnyán :)
Update: Dark Eldából vettem 5 új figurát, ezért penitenciát fogok elkövetni :)
Plusz vettem pár hobbifelszerelést is és olcsón egy marine kezdősereget, de erről egyelőre csak ennyit, amíg meg nem érkezik...
3) Történelmi játékokat illetően keresd Zirrian kollégát, ő fog Neked sok-sok tanácsot, infót adni.
Update: Kipipálva, bár mostanában többnyire KoW-ról beszélgetünk.
4) SAGA: ebből ki szeretnék gyűjteni egy Teuton lovagcsapatot, és ha ez megvan, akkor arabokat is. Ebből a játékból nagyon szeretnék majd később történelmi rendhagyó órákat, bemutatókat csinálni.
Update: Egyelőre KoW-hoz használtam fel a Teutonokat, de mágnesezve lesznek, hogy több rendszert is kipróbálhassak velük.
5) Bolt action: A népszerű keleti frontról akár több sereg.
Update: Ez a projekt teljesen megbukott érdeklődésem hiányában.
6) WAB: Szegény karthágói seregem rászolgált egy kis törődésre. Őket is össze kellene pattintani és kifesteni, hozzájuk ellenfélként pedig rómaiakat.
Update: Kész, kipipálva. Köszi Érc!
7) Weird World War 2 -->; Régebben eltemetett Secrets of the Third Reich projekt felélesztése, igazából Bolt Action-ös figurák + egy-két fantazi konverzió. Nem bemutatóra való, de Zirrian felpiszkálta ismét az érdeklődésemet.
Update: Továbbra is el van temetve, bakancslistán előkelő 10. helyezést foglal el jelenleg.
8) Warhammer Fantasy --> Ezeket otthon unalmamban tudom festegetni, nagyon ráérős projekt, új figurát úgysem fogok vásárolni.
Update: A válaszom a KoW ismét. Figurát nem vettem, csak a mostaniakat konvertálom át.

Mára ennyi, a holnapi csatákról készítek fényképeket, és talán idenyomorítok egy csatajelentést is.
Addig is vigyázzatok magatokra, és ne egyetek olyat, amit én sem ennék :-)

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése