2015. október 3., szombat

Kings of War : A 4 sereg csatája!

Üdv Olvasók!

A mai kellemes szombati napon egy nagyon jó kedélyű klubnapot tartottunk a debreceni HTBK klubban, pár száz méterre a méltán hírhedt Mihály napi vásártól. A kollégiumból hárman is jöttek megnézni a játékot, volt visszatérő érdeklődőnk, és Mamusz kolléga is kipróbálhatta a (szerintem) legnagyszerűbb Fantasy rendszert, a Kings of Wart.

Harc a Chocapic gabonamezőért!

A lovagok nem rettentek vissza a gobbóktól...



Bemelegítésnek egy 570 pontos Teuton VS Goblin meccset tartottunk kispályán, és ma a Teuton lovagok arattak dicsőséges győzelmet. Szegény Mamusz nem tudta rábírni a szerencsétlen goblin sámánt egyetlen egy sikeres varázslásra sem, viszont a lovagok sikeresen végigették az egész zöldbőrű kompániát.

A lovagok két oldalról kerítették be a zöldbőrűeket

A trollok okosan akartak kivárni, és inkább csak csalogatták a lovagokat

A trollok most nem dobálták meg fülzsírral a kamiont...


A meccs tanulsága az volt, hogy SOHA ne hagyjuk a lovagokat berohamozni, illetve hogy a trollok csak akkor erősek, ha túlélik a közelharc első körét, és utána képesek felőrölni az ellenfelet. Mamusznak szerencsére nem vette el a kedvét ez a veszteség, belátta, hogy ettől függetlenül a rendszer gyors, könnyen tanulható és pillanatok alatt elsajátítható.





Mindeközben Lyman kolléga felsorakoztatta a brit, Napóleon korabeli osztagait, és kíváncsiak voltunk mindannyian arra, hogy mennyire lehet ütőképes a KoW rendszerében György király puskás hadserege. Mint kiderült, nagyon is effektív... Szóval fogtuk a két 570 pontos kis seregeket, és hozzádobtunk 1000 pontból egy ork sereget a goblinokhoz, majd 1000 pontos briteket a Teutonokhoz. Teljes játékon így hát felsorakozott a 4 sereg, a Zöldbőrűek az Emberek ellen!

Szerencsére küldetésre játszottunk, és "Invade!"-et dobtunk. Ez annyit tesz, hogy a sérülések nem számítanak, hanem az nyer, aki több egységét tudja átjuttatni az ellenfél térfelére. Így azért ki volt egyensúlyozva a meccs, hiszen a puskások nem nagyon tudnak előre fele menni (lassú újratöltés miatt), az orkok és goblinok pedig rá voltak kényszerítve, hogy minél gyorsabban jussanak át az emberek mögötti "tranzitzónába" :-)

A felfejlődéskor az emberek rettegve hallgatták az orkok harci dobolását!

... de a bátor harcosok egy tapodtat sem mozdultak Lyman és Marci generálisok parancsára!

Az orkok mindenáron át akartak jutni az ellenfél térfelére, kerüljön, amibe kerül!

Az emberek észrevették a nagy sebességgel közeledő póklovasokat (bal oldal) és a nyálazva, röfögve nyargalászó cocalovasokat (gore riders).

Majd újra eljátszottuk az "Utolsó szamuráj" című film végső jelenetét, amikor a hős disznólovasok belerontottak a puskásokba... És mind meg is haltak a golyózáportól két körön keresztül!

A trollok pedig óvatosan elékászálódtak a lovagoknak, de nagyon vigyáztak arra, hogy ne legyenek rohamtávban.

Az ork csürhe egy zászlóssal a hátukban, és egy harci Drum and Base együttessel a hátukban őrült tempóban indultak neki az embereknek a gabonamezőn keresztül!

A sámán megint nem tudott egy varázslatot sem kinyomni, de túlélte a csatát és pontot szerzett a Zöldeknek!

A trollok izgatottan várták a lovagok rohamát.

A lovagok sem voltak restek, belerohamoztak előbb a trollokba, majd azokat legyőzvén a mezőn hősiesen helytálltak a goblin csürhe ellen is.

A póklovasok megpróbáltak elsomfordálni, de a Teutonok harsány csatakiáltással elkapták őket az erdőn keresztül, és eltiporták őket.

Végül a fejszés ork csürhe berohamozhatta végre az emberek Foot guard egységét, megsemmisítésük után viszont egy halom pirszinget kaptak az arcukba.

Szerencsére az emberek annyira el voltak foglalva a lövöldözéssel és a mészárlással, hogy nem vették észre, amikor az egyik troll osztag szó szerint végigette magát két ágyún és egy Chasseur osztagon... És mire már észbekaptak, késő volt, és a Vadak három egysége is átjutott a térfelükre. Szerencsére nem volt 6. kör, így a zöldbőrűek keserves győzelmet ünnepelhettek!

Tanulságok:
- ágyúk nem túl erősek
- az ágyúkra vigyázni kell, ha túl közel vannak egymáshoz, egy erősebb közelharci osztag egy kör alatt végigehetik magukat rajtuk
- a mágia továbbra sem táp (sőt, ma kifejezetten pocsék volt)
- a puskások nagyon kemények, főleg orkok ellen
- az animosity nélkül az orkok sokkal használhatóbbak :-)

Mára ennyi, holnap egy 40K bemutatónapot tartunk, arról is lesz beszámoló.

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése