2016. március 16., szerda

Miskolc VS Debrecen - Szentségtelen szövetség

Sziasztok!

A mai napon folytatódik Miskolc és Debrecen közti fergeteges Kings of War kalandja, ugyanis szombaton Miskolc harcosai látogat el a Nagyon-nagy Faluba (ahogy ők hívják Debrecent), hogy revansot vegyenek a múltkori ostromló orkokon, és hogy felkutassák és elpusztítsák Jencit, a hegyi óriást.



A Miskolc VS Debrecen nagysikerű fantasy eposz előző epizódja a következő linken található meg:
http://daxikaba.blogspot.hu/2016/02/jenci-miskolci-orias.html





Mi történt a kabai Trónok harca előző részben? Röviden összefoglalva:
- Hadizsákmány nélkül tértek haza az ork harcosok mind Debrecenvár, mind Miskócia ostromából.
- Kabafalván éhezés és polgárháború ütötte fel a fejét, a szolgasorba kényszerített emberek többször is felkelést akartak szítani a megszálló zöldbőrű gazdáik ellen.
- Sőt, a radikális szélsőjobbos ork ifjoncok is puccsot terveztek a barbár törzsfőnök ellen.
- Ekkor azonban megérkezett Gakamak nagyvezír nyugatról, disznóháton, és magával hozott egy maréknyi, hatalmas fejszét lóbáló Kátler Dzsimből szalajtott izomállat orkot.

Terveim szerint egy Trollblood Kriel Warrior dobozzal gyarapítottam volna a seregemet, ám a sors és a Főnixcsarnok közbeszólt, és csak március második felében jutok hozzá a figurákhoz. Úgyhogy ehhez igazodva alakítom a történet rám eső részét is.



Folyt:


- Kik vagytok tik? Ki a sok-sok többi mind? - kérdezte az egyik kabafalvi ork.
- Mink vagyunk a székesfehérvári félig troll, félig orkok, és Gakamakkal jöttünk gyakni! Höööörrr!
- Gyüttök visszavágni Velünk Miskóciának?
- Hehe, aszittétek paplanfejűek? Milyen himihumi logika akar ez lenni mán? Mi csak ójjan skacok mellett harcolunk, akik előttünk bizonyították a rátermeccségüket!
A kabafalvi orkok furán összenéztek.
- Mostmiva'?
Gakamak leszállt a disznóról, és peckesen odasétált a lehetséges bunyó körének közepébe. Úgy tett, mint aki egy madarat néz az égen, majd izomból belecsapta a fejszéjének a lapját a kíváncsiskodó, pattogó kabafalvi orkok vezérének bamba pofájába. Aki ettől egy gyors filozófikus pofáraeséssel válaszolt, és úgy vélte a központi idegrendszere, hogy két órára inkább alszik egyet.
- Na figyejjetek, mer' eccer mondom el! - üvöltötte Gakamak teli torokból. - Ezek a fijúk itt maradnak a faluba, és ti és a többi fíreg velem gyün harcóni Debrőbe. Ha lássák, hogy kemény fijúk vagytok, akkor jönnek ők is, egyébként csak kizabájják a falutokat! Értve vagyok?
Nem volt több kérdés.



Másnapra nagy sürgés-forgás alakult ki a falu szélén a Debrecen felé vezető földúton. A trollok kínjukban mérges szömörcét zabáltak, amitől furcsa, köd állagú szellentés lengte be őket. Jenci a háttérben csavart ki magának egy hatalmas farönköt, amit aztán Bubunak keresztelt el. Mindenki készen állt az indulásra, amikor nagy ügetéssel egy hatalmas fehér kocán lovagló ork spicli vágtatott be.
- Gakamak, baj van, baj van! Most kaptam híreket Debrőből, hogy írkezik a miskóci brigád, és telis-tele vannak elit gárdával meg sok patás jószággal!
- Hmmm... És szörnyezet van-e náluk? - Méregette Gakamak a lovast.
- Óóóhee! Azt is hoznak! Háromszarvú óriási dög, hátán egy ember hajingálja a nyilakat egy gépezetbő' oszt a gobbók szerint még tüzet is tud okádani! Hujuj, végünk van főnök, végünk van! Én azt mondooo.... FLATTY!
A zöldbőrű kém soha sem tudta befejezni a mondatát. Gakamak kihúzta a fejszéjét a torkából, majd nagyott csapott a fehér koca sódarjára. Majd odahívta Gyulust, a falu gombaszedőjét. Gyulus már nem volt annyira beszámítható, mert általában ő volt egyben a falu gombakóstolója is, de a kitartása és a lojalitása megkérdőjelezhetetlenné tette.

- Héjdó' Gyulus! Csússzál ide a nyáladon izibe!
- Itt vagyok, kérem alássan, miteccik?
- Most elmész az Arany sárkány kocsmába, megkeresed a Zógréket! Tudod, azok a kegyetlen zsoldosok, akik ellen harcoltunk az ostromban... Na odamísz és jól lefizeted őket, hogy harcoljanak velünk! Értetted, te tyúkeszű?
- Megyek főnök, megyek én rögvest... Híj!



Az Arany Sárkány kocsma tele volt mindenféle részegeskedő alakkal, mire Gyulus odacsámpázott. Belökte a fogadó ajtaját, és kancsal szemeivel végigpásztázott a kocsma vendégein. Sajnos a sok gyilkos galóca főzeléktől már nem látott elég tisztán, gyakran tévesztette össze a cserépkályhát a traktorral, és nem egyszer fordult elő, hogy fát dobált a traktorba, és utána hazavezetett egy kályhával...
Odament hát a legmagasabb, legkövérebb pacákhoz, és átadta Gakamak ajánlatát.
Azt azonban nem tudta, hogy a pacák nem ogre volt, hanem egy ember. Méghozzá nem is akármilyen ember. Ő volt Erőss Pista, aki szintén ott harcolt a Debrecenvár ostromán. Őt azonban nem érdekelte sem a becsület, sem a tisztesség, és mikor kezdett rosszra fordulni a dolog a harcban, pár emberével azonnal hátat fordítottak, és Kabafalváig ügettek a lovukkal. Azóta itt tengetik életüket az Arany Sárkány melletti fogadóban, ahol 20 napja el vannak maradva a szállás díjával. Így ez a kecsegtető ajánlat pont jókor jött. Miután Gyulus kikacsázott az ivóból, egyből össze is szedte a zsivány lovagjait a kupiból és a szénaboglyából, lóra ültek, és beérték Gakamak seregét.

Gakamak égtelen haragjában Gyulust kétszer irgalmatlanul seggbe penderítette, majd logikusan gondolkodva rájött, nem jönnek rosszul azok a páncélozott lovagok. Ám nem dicsérte meg Gyulust, mert azzal gyengének tűnt volna a többiek szemében, így még egyszer seggberúgta Gyulust, majd a szerződés feltételeiről megállapodtak Pistával. Pista kettőt pödrött a bajszán, majd rábólintott az egyeszségre, miszerint ha nyernek az orkok, akkor Pista megmutatja a titkos alagutat a várba, ahonnan bevehetik egész Debrecenvárat. Ördögi és gyalázatos terv volt, de Pista már a fején érezte a Vörös-fehér koronát. És ha király lesz, úgyis eltünteti ezeket a mocsok orkokat... Legalábbis így remélte.



A listám tehát, amit hozok Gabi kolléga ellen:

Kingdoms of Men (Neutral):
10x Knights

Orcs (Evil):
20x Morax
20x Morax
20x Morax
6x Trolls with "The Fog"
1x Flagger
1x Gakamak
1x Giant

Üdv:
Kaba





4 megjegyzés:

  1. Ezeket megeszem reggelire. :) Sehol egy rendes horda? Milyen ork horda ez?

    Hamarosan jövök én is. Trici kész, 1 zaszlo híján, de az új kapitany modellt még festeni kell.

    VálaszTörlés
  2. Moraxból nem rakhatok össze 40 fős hordákat, szóval Teszkós hordát kapsz újfent...

    VálaszTörlés
  3. Jah, nezem, tenyleg. Aludtam rá egyet, több egységed van ami veszélyes, óvatosan kell mozognom, oldalba ne kapj, mert onnan a "teszkós horda" - tettszik a szó! :) - fájni tud...

    VálaszTörlés
  4. Halihó!

    Debrecent írhatnád cz-vel. Attól olyan autentikus lenne. :)
    Várom a csatajelentést.
    Üdv!
    Petyo

    VálaszTörlés