2016. március 1., kedd

Űrgárdista Légiók - Szavazás eredménye

Üdv Minden Kedves Olvasónak!

Talán még emlékeztek arra, hogy múlt hónapban útjára indítottam a blog első és utolsó közvéleménykutatását azt illetően, hogy Nektek, Olvasóknak melyik a kedvenc űrgárdista légiótok. Az eredmény pedig kicsit meglepő volt számomra, én személy szerint azt hittem, az Ultrák lesznek a totális befutók, de ennek ellenére megelőzték őket.





Összesen 49 szavazatot és 4 kommentet kaptam, köszönöm mindenkinek a szavazatát! Aszerint, hogy melyik légió mennyi szavazatot kapott, a következő agyeldobásos elméletet tudtam kifőzni...

Nagyításért katt a képre!


1. Kategória: "A Nagyon Trendyyy Légiók"

Ide tartoznak azok a légiók, akik legalább 5 szavazatot kaptak. Név szerint: Dark Angels (7), Space Wolves (7), Imperial Fists (6) és természetesen a hupikék törpikék, azaz az Ultrák (5). Személy szerint örülök, hogy az én kedvenc légióm, a Birodalmi Öklök ilyen szép helyet foglaltak el, és a kommentben valaki külön ki is emelte, hogy ő bizony a Fekete Templomosok (angol nevén: Black Templar) miatt szavazott rájuk.
Ezek szerint az idejró Olvasók elégedettek mind a fluffal, a kódexekkel és úgy a figurákkal és azok támogatottságával, amivel tényleg nem is tudok vitatkozni. Amin meglepődtem, hogy a Blood Angels légió nem került bele a top 4-be.

2. Kategória: "Egyik haveromnak van ilyen serege"

Ide tartoznak azok a légiók, akik nem kaptak 5 szavazatot, de legalább 2 ember rájuk szavazott. Név szerint ezek a szerencsések pedig: Blood Angels (3), Thousand Sons (3), Iron Warriors (2), Emperor's Children (2), Night Lords (2), Sons of Horus (2) és végül, de nem utolsósorban az Iron Hands (2) légió. Amint fentebb is említettem, ezek általában azok a seregek, akikkel ritkán találkozunk a terepasztalon, de ha igen, az mindenképpen elismerést érdemel, hisz fluffban legalább olyan erősek, mint a Trendy kategória (sőt, sokak szerint erősebbek), viszont a Vérangyalokon kívül sajnos eléggé le vannak sajnálva kódexügyileg, és semmilyen támogatást nem kaptak...

3. Kategória: "Az Underground seregek"

Elérkeztünk hát a képzeletbeli osztálytalálkozó sötét kis sarkába, ahol a klikkekből kiszorult, meg nem értett légiók nyammognak unottan a tojásos szendvicsen. Ők sajnos a blogon egy személyes rajongótáborral rendelkeznek, így 1 szavazat szerzésével a nem túl előkelő "valaki gyűjt még ilyet?" szekcióban landoltak. Név szerint: Raven Guard, Alpha Legion, Death Guard és a Debauchery zenekar kedvence, a World Eaters. Velük bizony kegyetlenül elbánt a sors, és bár sokszor feltűntek a Forge World kiegészítésekben (pl. Siege of Vraks), mégis ritkán látunk ilyen seregeket. Kár értük, Nurgle és Khorne nem ezt érdemelné...


4. Kategória: "Ki a tököm játszik ezzel"

Elhagyva a poros osztálytermet, felnyitva a pincéhez nyitó ajtót, elérkeztünk a régen elfeledett részlegbe, a Dudley család alagsorába kényszerült "Forever Alone" kategóriába. Ide kerültek azok a szegény légiók, akik olyanok, mint a tetves gyerekek a játszótéren, azaz senki sem akar játszani velük. Ők ketten nem más, mint a mongol beütésű White Scars és a csúnyán káromkodó Word Bearers. Beismerem, én is keveset tudok róluk, az egyik motorozik, a másik pedig kirobbantott egy csúnya polgárháborút.



Ezért szeretném népszerűsíteni ezeket a kitaszítottakat, és ha Máté Farkas is engedi, összehoznék a Lexicanum Pödkesztbe két hangulatos ismertetőt és kedvcsinálót, hogy miért érdemes rájuk is figyelni, és megpróbáljuk a komákkal felderíteni, miért ennyire lagymatag az érdeklődés e két Légió iránt. Szorítsato, hogy sikerüljön!

Üdv:
Kaba

5 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Egy újabb jó bejegyzés amin nagyon jókat tudtam röhögni! :) (A tojásos szendvics ütött)
    Engedélyt megadom! Várunk a Lexicanum-ba Kaba Mester! ;)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm. A táposat játszák az emberek, meg az éppencsak használhatót. A rendes sereglista nélkülivel meg nem foglalkoznak a népek.
    Milyen meglepő! :)

    VálaszTörlés
  3. elso 2 es utolso 2 igazan nem meglepo.
    DA: DV miatt konnyu indulni veluk
    SW: valamiert majd mindenki a rocker/metallal azonositja oket (valoszinuleg sor fixacio miatt), igy sokan kedvelik

    WS: SM motor hetvenmillio eves es ronda, nyilvan nem tetszik senkinek :)
    WB: amikor codexben tudtak hozni demonokat es tarsait meg leteztek, utana sima CSM-me valtak, ami nem erdekes. (es WB ihletesu karakterek a codexben eleg gyengek, ami ujabb indok a nem hasznalatra)

    VálaszTörlés
  4. 30k-t szabályok terén abszolút nem ismerem. 40k-ban a 49 válasz már akár reprezentatív minta is lehet, de azért óvatosan a következtetésekkel. Még a végén kijön, hogy két hét f*sás + két hét szorulás az átlagban tökéletes havi emésztés :)
    Egyrészt, csak 1 választ lehetett jelölni, ami így az abszolút liebling lett.
    Káoszon nem vagyok meglepve (jó, a daemonkin miatt a WE-en kicsit). Nulla légió specifikusság szabályok terén, minden, amihez hozzáférnek, az SM olcsóbban és/vagy jobban megkapja. Akkor játsszunk a fluffért... Öhm, ja nem. Ugyanazt hozhatom IW-vel, mint egy NL-dal.
    A 4 nagy légiónak is jut 4, lassan gimnazistakorú készlet, ebből 1, ami full plasztik. És azóta elég sok víz lefolyt a Dunán.
    SM-ben a WS lepett meg. A grav-spam miatt jelenleg a legtáposabb légió/káptalan. Talán az lehet, hogy nagyon sokan vagy proxizzák, vagy második seregnek tartják. És a fehér festése sem leányálom.
    Ultra, SW, DA nem meglepő, IF inkább a Watson fluff számlájára írható.
    BA amennyire szopóágon van már kiadások óta, csodálkozom, hogy még ennyi szavazatot kapott. Ha jól emlékszem, az 5. kiadásban volt egy kis felcsillanása, azóta semmi.

    VálaszTörlés
  5. Nem játszom 40k-t, az Öklök Ian Watson regényei miatt kapták meg a szavazatomat (mondjuk amikor az első regényben nyolcszázhuszonkettedszer szerepelt a "gennysárga" jelző a páncélra, akkor már kicsit kezdett tikkelni az alsó szemhéjam, de végül maradandó károsodás nélkül a végére értem).

    VálaszTörlés