2016. április 11., hétfő

Harc az Ybona bolygóért (Füzesabony) 2. rész

Üdv minden Kedves Olvasónak!

Folytatódjon hát a Kelet-Magyarországi Csapatverseny előtörténete, azaz rövid beszámoló arról, hogyan rázódik vissza Debrecen csapata a W40K rendszerébe. Tegnap egy baráti gyakorláson vehettünk részt, ahol előbb 1000 pontból összecsapott Oxonium kolléga 1000 pontos vörösbőrű ork serege az én 1000 pontos Fekete Templomos seregem ellen, majd az orkokat legyőzvén a lovagok szembetalálták magukat egy kis létszámú, de annál elitebb Astra Militarum Tempestus sereggel, Lyman vezetésével, szintén 1000 pontból. És hogy mi az a Clint Eastwood hadművelet? És hogy mi köze az egésznek ehhez az Ynoba bolygóhoz? Olvassatok tovább, és az is kiderül...







Legutóbb történetünk ott maradt félbe, hogy a zord Ynoba bolygón egy heves robbanás következtében felszínre került az SCT, azaz a Sörös Csöcsös Traktor, aminek eszmei értéke és alkoholszintje felbecsülhetetlen. A bolygón harcoló erők azonban nem mozgósították a teljes haderejüket, mert a korábbi csatározásokban eléggé megcsappant seregeiknek pihenésre és felöltődésre volt szüksége. A harc a traktorért ezért a bolygón harcoló Tauk, Nurgle gárdisták, Slaanesh-hívők és Salamanders rendház kis létszámú összecsapásai által lesz eldöntve... Vagy mégsem?

Szalamandra űrgárdista átsegített egy védtelen pesti nyugdíjast a zebrán..


A traktor felbukkanása ugyanis megmozgatták a világegyetem rugóit, és rég elfeledett Hipertér kapuk nyíltak meg. Először Kabakulusz, a Hús Próféták egyik torz, de neves homonkulusza érkezett meg a kapun, akit már hónapok óta kegyetlenül üldöz az Eternal Hatred lila páncélos sötét elda kabalja. Tudniillik, az Eternal Hatred sötét kedvteléseik egyike (a morbid halálimádat mellett) kisebb, gyengébbnek talált fajtársaik levadászása és teljes kiirtása. Ezúttal az egyik Homonkulusz kovenre, a Hús Prófétáira vetették ki hálóikat, és miután csapdába csalták Kabakulusz torz szörnyeiből álló rémséges cirkuszát egy tükörlabirintusban, Kabakulusz és zsoldosai menekülőre fogták a dolgot, és egy rég elfeledett hipertérkapun szöktek át, ami szerencsétlenségükre pont az Ynoba bolygó egyik viharvert bányájába vezetett. Exi szupergonosz harcosai pedig eddig egyik prédáját sem szalasztotta még el...

... legalábbis ilyenekről szokott ábrándozni, miközben Ynoba kihalt utcáit járta egymagában.


Mielőtt elmesélném az Ynoba planétától nagyon távoli Inecerbed gázóriást, ejtsünk pár szót a bányabolygón harcoló narancssárga páncélban harcoló Salamander seregéről. Ők a szalamandrák egy alrendháza, a Magma Testvériség. Egy vulkanikus Bolygón dekkoltak korábban, ahol egykor megfordult Vulkan bácsi, és elhagyta Szentelt Bunzen Égőjét. Nosza, meg is alakult a rendházunk, amelynek egyetlen célja, az ereklye megtalálása. Mindenféle xeno és eretnek megfordult őnálunk, amíg a lávában guberáltak, de a nekronokat szerették a legjobban, mert azokból remek szuvenírt tudtak készíteni. Amíg várják a Kohó-Atya visszatértét, a hős Grabovszki kapitány vezeti őket harcba. Szalamandrákhoz híven, kedvenc ételük a kellően megcsípőzött és jalapenyóval megbolondított tüzesgyíkpörkölt.

Amikor először találkozott a Magma Testvériség és a Fekete Templomos rendház az űrben, nehezen törték meg a jeget egymás között. Bizalmatlan szemekkel méregették egymást, a barátságos Szalamandrák és a folyton idegbajos templomosok nem jöttek ki jól egymással. Mivel egyik űrgárdista kapitány sem akarta, hogy testvérgyilkossággá fajuljon a baráti csipkelődés, megegyeztek abban, hogy egy hatalmas "Fald fel az ork valagát!" evőverseny keretében döntik el, ki a nagyobb jani az űrnek ebben a szegletében. Az evőversenynek hatalmas sikere volt, és a méregerős chillik egymás után tűntek el a vetélkedők gyomrában. A legenda úgy tartja, végül egy Magma testvér maradt állva, és bár taknya-nyála összefolyt a méregerős paprikástól, azóta a Templomosok méltán ismerik el a Magma testvériséget. Ennek tiszteletére valahányszor csak találkozik a két csapat, kitörő örömmel kezet ráznak, majd benyomnak egy tál betyáros módon elkészített pikáns orkpaprikást.

Egy teljesen átlagos civil reakciója az ínycsiklandozó pikáns orkpaprikásra.


Amikor a rendszerben éppen 768. szent keresztes hadjáratukat folytató Fekete Templomosok értesültek a bolygón harcoló komáik segélykérésükről, azonnal beléptek a warpba. Az egyik hajójuk, akiket Grosh kapitány vezetett, sikeresen célba is értek az Ynoba bolygó földkörüli pályájára. Azonban a másik hajójuk, akiket a híres Kaptin' Krunch vezetett, akiken a terminátoraik és tankjaik tartózkodtak, valamilyen navigátori baki miatt a fentebb említett hatalmas gázóriás, az Inecerbed mellett bújtak ki a hiperűrből. Erről azonban nem tudtak, és amikor leszálltak az egyik vulkanikus felületű holdján, a Szalamanderek helyett vad orkokkal találták szembe magukat. Véres harc következett, melynek végeztével Lyman tábornok egy helyi kommandós serege kérdés nélkül rajtuk ütött, egy félresikerült és nagyon rosszul félreértett birodalmi parancs miatt... Kezdetét vette hát a "Clint Eastwood" hadművelet!

Hú, de forró! - szisszent fel a Császár Bajnoka, és rémülten ugrott fel a Rhinó tetejére.

Az orkoknak is ártott a vulkanikus hold, vörösen irritáló bőrük volt

Ork tankbunyik érkeztek a fekete trukkban!

BUMM! Frontális ütközésben Kaptin' Krunch cspatszállítója legyőzhetetlen!
Ork nobok vérgőzös rohama  a hamarosan halott templomosokra.

Miután erősen megpörkölte az orkokat, Dönci, a drenya elkezdte csépelni az életben maradt nobokat

A dicsőséges Kaptin Krunch rohama a tankbunyik ellen!
Egy relikvia! Egy relikvia! - ordítottak a templomosok.
Az csak egy pénzérme - mondta a főnökük.
A nagy üresség... Lyman jól beugratott, az egész seregét Deep Strike-ból hozta le a második körben.
A birodalmi rohamosz... akarom mondani kommandósok, mielőtt
kipukkantották volna Krunch második járművét is.

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése