2016. április 19., kedd

Harc az Ybona bolygóért (Füzesabony) 3. rész

Sziasztok!

Hamarosan elérkezik végre az abonyi leszámolás napja, ahol egymásnak feszül a három klub (plusz egy pesti kolléga). A sereglisták beérkeztek, jelenleg is folyik az agyalás. Eddig szerencsére csak egy ember mondta vissza a nevezést, ami egy 14 fős összeborulásnál nagyon jó arány. Jelenleg senki sem tudja (csak Serrath), hogy ki melyik csapatban lesz, szóval jelenleg minden listára ellenségemként tekintek. No offense, ne sértődjetek meg!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qGVPsgky5D0NqZ0zHDoMNcE-FXsKwAZhy6pMy50DQDg/edit#gid=686634431

Az abonyiak sereglistáit már átnéztem, és örülök, hogy Lyman tanácsára a tesztmeccsek után lecseréltem az egyik lövős osztagomat Wychekre. 48"x48"-as pályán elég valószínű, hogy harmadik körben mindenki bent lesz közelharcban, aki bent akar lenni, és erre az occsó boszik a legjobbak.
Exi Raidere, amivel utazni fogunk!




Pár rövid megjegyzés magamnak, amit az eddigi listák tanulmányozása után leszűrtem magamnak.
- A minta ismétlődik, mindenki hozott egy objektíván kempelő osztagot és két bitanggyorsan beérő és odacsapó motoros/repülős/messziről szanaszéjjel lövős osztagot.



Zimi Slaanesh listája

- Kempelő Noise Marinok és ugrabugráló Warp talonok egy moslékszörnnyel :)
- A Wychek, ha beérnek, a Noise marine-okat le tudják birkózni, ha drognak a +1A, +1S vagy +1WS drogot dobom.
- Ha Slaanesh sereg ellen a bosziknak +1I-t dobok, akkor annyit számít, hogy I7-tel a boszik hamarabb tudnak ütni, mint a Slaanesh Lord. Oszt kábé ennyi, ha ezt dobom, akkor így jártam.
- Wychek probléma nélkül megeszik a Chaos Spawn-t, ha NEM 4+-os páncélmentőt mutál magának.
- Warp Talon osztag az egyetlen, aki NEM Fearless.
- A Blastmastertől fosok, 48"-re bárkit bármikor lelő, ráadásul sablon, szóval a két Raider egymást fedezi taktika itt becsődöl...

Gabi Nurgle listája

- Ebben a seregben kempelnek a Nurgle CSM-ek, miközben flémereznek a motorosok és a raptorok
- Sajnos a Kempelő osztag itt is Fearless, szóval sok sikert a letakarításukhoz...
- Viszont a motorosok és a raptorok nem, szóval őket lehet szórni dögivel.
- Dark Elda átok, hogy flamer már ki tudja nyitni a Raidereket és ez ellen semmilyen Fedezékmentő (Jink és Nightshield sem) dobható...
- Szóval megpróbálok távol maradni a flameres osztagoktól, mérgező fegyverekkel pedig megszedni a motorosokat és a raptorokat, mielőtt kilukasztaná a raidereimet.

Ahogy az Baptista Barry és Csóri Gary között elhangzott:
- Mi a faszt keresel itt? - Te, mi a faszt keresel itt?

Dani Tau listája

- A sereg jelmondata a Support fire és a 18"-as HALÁL táv
- Azaz, a kempelő Fire Warrior osztag (igaz csak 7-es Ld, de 12-en vannak) olyan védelmet élvez, hogy a közelükben csücsülő Stealth suit és Pathfinder osztag, illetve a Cadre Fireblade a rohamozó boszik/wrackok pofájába lőnek Overwatchkor mindent.
- Egyetlen taktikám ellene, hogy egyszerre rohamozok két egységgel ugyanarra, mert Overwatch így is egy körben csak egyszer lőhető el.
- 36"-ről a plasma és a Pulse rifle fog fájni, de ha bekerülök a 18"-es távba, ahol ezek már RAPIDOLNAK (dupla lövés), na ott fogok elvérezni.
- Objektívafoglalós küldiben a Stealth team aratni fog, beugrik az erdő mellé, bemászik és Stealth+Shrouded motyókkal csücsülni fog rajta. Aki meg megtámadja, kapnak az arcukba pulse carbine-t.

Szóval az abonyi csapat sem szarral gurigázik :)
Majd meglátjuk, mi lesz!

Üdv:
Kaba









7 megjegyzés:

  1. Blastmaster nem sablon! A Doom Siren viszont az AP2-vel... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zimi!

      Akkor szerintem találtam még egy bugot a BattleScribe-ban, mert azt írja:
      Blastmaster (Single Frequency)
      48"
      8
      3
      Heavy 1, Blast, Ignores Cover, Pinning

      Törlés
  2. Kaba mester!Igaz játék technikailag még nem vagyunk ott mint ti de azért jól esik hogy nem veszed fél vállról az abonyi csapatot.Remélem megfelelünk mint társ és mint ellenfél is mindenkinek.Emellett alig várjuk hogy elgyertek hozzánk megküzdeni.Hajrá!!! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló Ismeretlen Abonyi kolléga!

      Azért nézegetem nagyon kritikus szemmel a listátokat, mert annó egyszer már befürödtünk. Kisújszállásról hívtuk meg Kerit és Emperort egy barátságos Apocalypse-meccsre, de kiderült, hogy ők full kompetitív listát hoztak, és elég csúnyán elkenték a debreceniek száját... Az meg senkinek sem öröm, ha az ellenfeled a harmadik körben már romokban hever előtted. Na csak ezért. :)

      Törlés
    2. Nem ismeretlen vagyok csak balf@sz :) Írogatni tudok csak az nem jutott az eszemben hogy a nevemet be kellene állítani.Szóval a másik chaos Gábor vagyok... Nurgle szolgája természetesen. :D

      Törlés
  3. Jó kis leírás. :)

    Többi seregről is lesz, vagy csak a hazai seregeket vetted górcső alá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódjatok, mindenki sorra kerül. De előbb a vendéglátókat akartam nagyító alá venni. Plusz még Igorét is meg kell néznem.

      Törlés