2016. augusztus 29., hétfő

Debreceni Kings of War baráti verseny - Küldetések

Üdv Hadvezérek!

Most, hogy egy griffmadár szárnycsapásainak sebességével közeledik a Kabai Meteoritkő Darabok csatája, ideje, hogy felfedjem előttetek Debreczenvár krónikásaként a csata vízióját és a helybéli történéseket.



A Mindenség Kacsamadarának 2016. évében, szeptember 25-én szombaton lészen majd a nagy Meteoritkő-háború, melyet Hajdú ország központjában, Debreczenvár mezején fognak megvívni emberek, törpék, élőhalottak és egyéb, messzi északról érkezett mesebeli lények. Mivel öreg és tapasztalt Krónikásként sok csatáról írtam már, ezért rendelkezek egyfajta jósképességgel, amellyel meg tudom becsülni a csaták kimenetelét és lezajlását. A csata valószínűleg (a seregek érkezésének és csatarendbe állásának megfelelően) reggel 10:00-kor fogja kezdetét venni. Amikor az első seregek megérkeznek, szövetségesek nélkül minden kétséget kizáróan egymásnak fognak esni, és a csata hevében alakulnak ki a frontvonalak is.



Első csata

Idő: 2016. szeptember 25. éjfél utáni 10. óra
Helyszín: Debreczenvárat körülvevő békés falvak és kukoricától roskadó, termékeny mezők (Kaba, Tetétlen, Nádudvar, Báránd)
Méret: 1000 pont
Seregösszerakás: Szövetséges hozható, de repülő szörnyek nem (Fly+Monster)
Sorsolás: Mindenki felírja a nevét egy papírcetlire, és a párokat kalapból sorsoljuk ki.
Küldetés: Loot! (alap szabálykönyves)
Leírás: 3 meteorkő darabka (loot) lesz elhelyezve a pálya felezővonalán. Egy a pálya mértani közepén, tőle 12”-re a pálya felezővonalán elhelyezésre kerül a seregek által szabadon járható terepre (nagyobbat dobó játékos rakja le az elsőt). Az kaparinthatja meg a Meteorkő darabkákat, aki a mozgását a jelzőn fejezi be (legalább talpkontakt). Innentől az egység birtokolja az értékes ásványt, és amíg azt cipeli, a mozgása 5”-re redukálódik (kivéve, ha már eleve kevesebb volt a mozgása, akkor ugyanannyi marad). Mivel a kő törékeny, a hordozó osztagra nem lehet ‘Wind Blast” és “Surge” varázslatokat mondani.
Egy egység önkéntesen bármikor eldobhatja a követ, talpkontakra bármelyik pontjától, és utána normál módon mozoghat tovább. Ha az osztagot, mely a meteordarabot szállítja, megsemmisül harcban (Routed), akkor a kincset bárhová le lehet helyezni az egység talpa alá, majd az egység a szabályok szerint elmenekül/összeomlik/megsemmisül. Ha viszont az ellenséges egység közelharcban kényszeríti menekülésre az osztagot, akkor az ellenfél automatikusan megkaparintja az értékes rakományt (több osztag esettén elosztják egymás között).
Önálló karakterek és egységek nem vehetik fel és nem cipelhetik az objektívákat, viszont amíg rajta állnak, addig az ellenfél nem veheti fel.
Győzelmi feltételek:
Főküldetés: A játék végén minden egyes megszerzett Loot öt győzelmi pontot ér.
Melléküldetések: Aki időben elkezdi az első kört késés nélkül, további kettő győzelmi pontot söpörhet be. Teljesen festett sereg további kettő győzelmi pontot söpörhet be.



A meteordarabok összegyűjtése után kialakulnak az új erőviszonyok. Azok, akik a legtöbb követ gyűjtötték össze, gazdagságra és hatalomra éhesen újból harcra kényszerítik katonáikat. Ám aki ezeket a köveket birtokolja, az könnyen elveszti az eszét, és megrészegülhet a hatalomtól. Ellenségből barát válik, régi barátokból pedig ellenségek. Ezért mindenki vadállat módjára lerombolja a vár falait, és beszabadul a várudvarba, ahol hatalmas vérengzésbe kezdenek. Két oldalra oszlik a csatatér, és hatalmas, vérgőzös öldöklésbe kezdenek a szembenálló felek. Arra azonban nem számítanak, hogyha közel kerülnek a meteordarabok, egy ősi gonosz szellem fog feltámadni…


Második csata

Idő: 2016. szeptember 25. éjfél utáni 14. óra
Helyszín: Debreczenvár kápolnája és környéke, a várfalakon belül (templomok, házak, tornyok és egyéb épületek)
Méret: 1000 pont
Seregösszerakás: Szövetséges hozható, de repülő szörnyek nem (Fly+Monster)
Terep: 4 darab egymás mellé tolt asztalon fog játszódni egy 4000 pontos megacsata!
Sorsolás: Mindenki felírja a nevét egy papírcetlire, és a csapatokat kisorsoljuk.
Egyetlen Küldetés: Kill the Ancient Evil!
A véletlenszerűen összesorsolt csapat összeadja egy helyre az előző játékban szerzett pontokat (meteorkövek+pontosság+festettség). Amelyik csapatnak több darabkája van, az megidézheti és irányíthatja a hatalmas és gonosz Nádudvari Nekromanta Halálistent, aki az elmúlt 1111 évben a másvilágon raboskodott, és hű követőit, egy 20 fős csontváz osztagot. Ez konkrétan egy Nagash figura lesz, a következő statisztikákkal:




A játék végén az a csapat nyer, aki a második küldetés végén több egységet pusztít el az ellenséges csapatból összesen. Ha az ellenség megöli a Nádudvari Nekromanta Halálistent, az a szokásos 1 pont helyett 3-at kap! Ha a végeredmény döntetlen lenne, akkor hozzáadjuk az első küldetés által szerzett pontokat is.

Kérdések, kommentek jöhetnek!

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése