2017. február 27., hétfő

A Ced Beer bolygó Újjáépítése - 1. rész

Üdv Kedves Olvasók!

Tegnapi klubnapon egyik új tagunk, aki az “Ora” néven tevékenykedik az Inkvizítor fórumon, panaszt emelt azzal kapcsolatban, hogy mostanában nem adunk háttérsztorit a meccsekhez, hanem csatát csatát követve állat módjára öldököljük egymást. Így írtam egy kis szösszenetet a tegnapi Krieg VS Ultramarines csatához, aminek előzményeként belefűztem a 4. Kelet-Magyarországi Csapatverseny történéseit is. Remélem, tetszeni fog Nektek!

Death Korps of Krieg VS Ultramarines





A Ced Beer bolygó Újjáépítése (Restoration of planet Ced Beer) - Episode 1.


Karolisz Alszektor. Segmentum Ultima. Az emberi Birodalom egy aprócska, és gyakran alulértékelt szektora, melyet nemrég egy véres hadjáratban szabadítottak fel a mocskos Xenók és a lázadók rémuralma alól. A Halál Angyalai, a biológiailag felerősített Űrgárdisták tudtára jutott ugyanis, hogy a Karolisz Alszektor három fő bolygóját – az Ynobát, a Kolmicsot és a Ced Beert nagy veszély fenyegette. Ezért tüstént nekiindultak a galaxis megannyi irányábanelhelyezkedő bázisaiból, hogy kitakarítsák az idegen fertőt, és a rebellis gazembereket a rendszerből.

A Ced Beer bolygó teljes pompájában, és egyetlen holdja, a Josha


A keresztes hadjárat sikeres volt, és bár a közlekedési központként szolgáló Ynoba bolygó legnagyobb városát jelenleg a Slaanesh kultisták és a helyi ork erők véres háborúja dúlja fel (lásd Zirrian képregény), illetve a hadigépeket gyártó Kolmicson újra felütötték fejüket a vad zöldbőrűek és a káosz mocskos démonai, a helyi erők mégis sikeresen visszaszorították a civilizációt fenyegető veszedelmeket. Ami pedig a Ced Beer agrárbolygót illeti, a Birodalmi Öklök és a Sötét Angyalok rendházának egy-egy szervezett zászlóalja kíméletlen purgálást hajtott végre a felszínen, nem kegyelmezve sem az ezer éves álmából ébredező nekronoknak, sem a megtévelyedett gopnik kommandónak, sem pedig a gusztustalan xenomorf tiranidáknak.

20 év telt el a véres tisztogatás óta. Az Öklök és a Sötét Angyalok azóta hazatértek saját bázisaikra, és a Ced Beer planéta feletti őrködést igazságosan felosztották a bolygón állomásozó, bűnbocsánatért esedező Gopnik sereg, az állandó őrségben figyelő Deathwatch őrjáratok, az újból megerősödni kívánó Fekete Templomosok és az újonnan birodalmi parancsra Nyugatról betelepített 99. Krieg ezred között. A D99-es egységek sajnos nem kaptak nagyobb szerepet a bolygó védelmében. Ugyanis lojalitásuk megkérdőjelezhetővé vált a Birodalom számára, a planétán ideiglenesen állomásozó Skitarii erőkkel és a Krieg csapatokkal folytatott számtalan véres összecsapás miatt – melyeket egyébként sorozatos félreértések és rossz kommunikáció okozott.





A 99. Krieg ezred vezetője a híres-nevezetes Lord Solar Zero, aki számtalanszor harcolt már korábban a nekronok, orkok, és extrém esetenként a Dark Mechanikus csapatai ellen a Segmentum Deta alszektorban. A harcok során megedződött serege számtalan tehetséges veteránt tudhatott a sorai között, melyek hasznosságát a Birodalom elsősorban Ced Beeren szerette volna kamatoztatni. A betelepítést így elrendelték, mely még a mai napig is folyamatban van.

Az “kriegi immigráció” sajnos a helyi erők számtalan vezetőjének szúrta a szemét. Lord Solartól és csapataitól erősen idegenkedtek, és bár a Terra előtt eltitkolták, számtalanszor robbantottak ki kardcsörtéket a lojális gárda tagjaival. Az egyik ilyen “összekoccanás” során, mely barátságosnak egyáltalán nem volt mondható, történt az, hogy a Ced Beer helyi Ultramarine és Custodes őrsége nekiesett a bolygó sivatagos vidékén egy harci gyakorlatot végző Krieg zászlóaljnak.






Az időjárás aznap kellemesen langyos volt, a sivatag kék egén egy felhő sem látszott. A csendet megtörvén, mindenféle figyelmeztetés nélkül drop podok csapódtak be a gázmaszkos, zubbonyos katonák soraiba. A drop podokból hatalmas páncélos alakok lépdeltek elő. Űrgárdista centúriók voltak. Mielőtt az első lézerpuska eldördült volna, a dicsőséges Macharius tank egy fülsüketítő robbanásban azonnal meg is semmisült az Astra Militarum jobb szárnyán. Az űrgárdisták véres cafatokká lőtték azokat a szerencsétlen bakákat, akik a szerencsétlenebb társaikat agyonlapító drop podok mellett ácsorogtak.






Egy fehér köpenyes, kék vértezetű pszíker is feltűnt az ellenség sorai között, akinek a csata hevében nem sikerült megidézni a warp energiáit, így a Krieg helyőrség minden erejével a gyalogosokra koncentrálhatott.

John-Z789, aki a Krieg huszárok frissen kinevezett őrmestere volt. Elődje egy erőszakos csatában vesztette életét a D99-es lépegető sentinellel való közelharc közben. John az egyik sivatagi boltív tetején egy furcsa szerkezetre lett figyelmes a csata hevében. Még soha nem látott ilyet, de valahol a lelke mélyén érezte, hogy életbevágó fontossággal bír a tárgy. A rádión keresztül értesítette Lord Solar Zerót, aki parancsba is adta a kentaur szállítójárműben utazó gránátosainak, hogy ha kell, akár életük árán is szerezzék meg a relikviát.

A dolgok viszont nem alakultak túl jól. A centúriókra bajonettekkel támadó zord, gázmaszkos harcosok nem bírtak el a félistenekkel, és bár sok páncélos lovagot legyűrtek a nehézfegyveres csapatok, és a drop podokat is sikerült elfüstölniük, keményen vesztésre álltak. A lovasokat levágták, a Földrengető Ágyú személyzetét likvidálták, a homokban pedig véres masszává degradált emberek belepusztultak a sziszifuszi közelharcba.


Lord Solar végül elrendelte a visszavonulást a sivatagi régióból, az északra 13 kilométerre található félsivatagos telepített birodalmi bázisra, ahol majd jelentést tehet a föld körüli pályán várakozó felettesének erről a szokatlan támadásról. Ha a hadiszerencse rámosolyog, egy szép napon újult erővel revansot vehet ezen a csúf vereségen, és el fogja számoltatni a bűnös Ultramarine Űrgárdisták könyvtárosát, és a helyi parancsnokát a történtekkel kapcsolatban. Azt is remélte, hogy az aggasztó hírek, melyeket a bázison kapott a Deathwatch őrjárat orkok elleni vereségéről, nem fokozzák az emberei moráljának csökkenését...








Utószó

Amiről azonban sem az űrgádisták, sem az Astra Militarum megfáradt harcosai nem tudtak, az az apró Tau flotta, mely a bolygó deli részén az egyik egzotikus lakatlan szigeten landolt. Vajon mit akarhatnak a Tauk a Ced Beeren? Miért utaztak ilyen sokat a galaxison keresztül? A Birodalom szövetségesei, vagy ellenségei lesznek?




Hamarosan erre is fény fog derülni. Folytatása következik...

Üdv:
Kaba


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése