2015. október 8., csütörtök

Warhammer 40000 - Harc a relikviáért!

Üdv Kedves Olvasók!

A mai nap során végre fény derül arra az 1500 pontban lejátszott csatára, amit Lyman kollégával nyomtunk le múlt héten vasárnap a bemutatójátékok után. Lyman megtisztelt azzal, hogy nem a múltkori full mechanizált tanksereget hozta, hanem egy valamivel puhább, egyáltalán nem versenyorientált, gyalogságokkal körbevett pár tankos általános Astra Militarum sereget hozott az én kis Sötét Elda kalózcsapatom ellen. Sajnos a kockadobálás Istene ismét a birodalmiak pártjára állt, és bár kikaptam, gyakorlásnak első osztályú meccsben lehetett részem. Lymantól pedig tanultam egy-két trükköt, amivel lassíthatom fluff szerint örökéletű, gyakorlatilag viszont tiszavirágként hulló űrelfjem elhalálozási sebességét.


Kedvcsináló háttértörténet


A sötét távoli jövőben járunk, helyszínileg a DIO-96-os bolygón, melyen az Istencsászár katonái teljesítenek szolgálatot. A bolygó nagy része sivatagos, kopár felszínén szinte alig terem meg valami. Viszont értékes fegyverraktárak lelhetőek a sivatagos réteg alatt. A DIO-96-os bolygó "fegyver- és muníciófeltöltő" állomásként szolgál azon birodalmi gárdista és űrgárdista flották számára, melyek utántöltésre szorulnak hosszú hadjárataik során.

A DIO-96 bolygó, teljes szépségében



A Birodalom legnagyobb titoktartása ellenére azonban a renegát, emberi kalózhajók szimpatizánsai kiderítették a titkos lőszerraktárok bejáratainak hollétét, és a birodalmi kémelhárító hálózat legnagyobb erőfeszítése ellenére sikeresen elküldték az üzenetet a bolygót egy nagy obszidián anyaként körülölelő sötét űrbe. Amiről azonban nem tudtak, hogy a titkos információra (és a feketepiacon jó áron eladható fegyverekre) éhező emberi kalózflotta teljes legénységét napokkal ezelőtt megtámadták, és fogságba ejtették a misztikus és gonosz Sötét Eldák. Akiknek a vezetőjük nem volt más, mint maga Urien Rakarth, a csont és hús legszakavatottabb művésze. Urient pedig a küldetés különleges mivolta miatt Lelith Hesperax kísérte el.



A gonosz eldák egyáltalán nem éheztek a Birodalom lőszerraktáraira, őket csak egyetlen misztikus elda relikvia holléte érdekelte, melyre a jelentések alapján nemrég bukkant rá a bolygón szolgálatot teljesítő birodalmi felderítő egység egy sós sivatagban. Félő volt, hogy ha az emberek kezére jut a titokzatos relikvia, akkor azt később már csak nagy erőfeszítések árán tudják visszakaparintani. Így hát az értékes koordináták megszerzése után Urien úgy kalkulált, ha sikerülne átvenni a hatalmat a bolygón egy gyors rajtaütéssel,  és ki tudnák iktatni a relikviát szállító kis létszámú őrséget, akkor könnyedén rábukkanhatnak a (remélhetőleg) még épen maradt ősi relikviára is.
Azt azonban még az ördögien gonosz eldák sem tudták, hogy az emberi karavánt aznap a birodalom egyik legmorcosabb tankvezére védelmezte...

Alapfelállás


A sivatagi pályán "A relikvia (The Relic)" küldetést dobtuk ki, méghozzá átlós felállással. Én választottam oldalt, ahová felpakoltam a sötét elda seregemet, mely a következőből állt:
- Urien Rakarth, Lelith Hesperax és 3 Incubi egy Venomban.
- 2 Ravager Dark Lance-szel felszerelve.
- 2 Raider 10 fős Kabalite warrior osztaggal, dark lance-szel és Sybarite-tal (osztagfőnökkel), akinél Agoniser ostor volt.
- 1 Raider 10 fős Wych osztaggal, osztagvezetővel és ostorral.
- 5 Scourge, Heatlance-szel és osztagvezetővel (Solarite).
- 5 Wrack gyalog (sajnos nekik már nem jutott dedikált jármű, és nem volt több figurám), egy Acolythe-tal és Liquifier gunnal.
Belátom, nem sok mindent tudnak gyalog, de kifogytam a figurákból és volt még egy halom pontom.

Amikor mindenki elfoglalta a helyét, Lyman kolléga felhívta a figyelmemet egy nagyon nagy hibára, és mivel baráti meccsen voltunk, engedte, hogy ki is javítsam.
A Raidereket megpróbáltam a régi trükkel ugyanis felrakni, miszerint az egyik oldalasan áll, amit fedezéknek használ a mögé lepakolható másik kettő. Viszont az új kiadásban a Manticore által lőhető nagysablonnak nem CSAK a közepe durran teli erővel, mint régen, hanem az EGÉSZ sablon. Szóval mielőtt baromságot csináltam volna, gyorsan messzebbre helyeztem egymástól a hajóimat.

Szegény Wrackok gyalog, többieket pedig széthúztam, amennyire csak tudtam.


Amit Tibi hozott ellenem (a listája nincs most nálam, megpróbálom emlékezetből felidézni, majd ő kijavít):
- 1 Hellhound
- 1 Tank commander (Talán Pakhs?) egy Punisherben
- 1 Demolisher
- 2 sima mezei Leman Russ
- 1 öt fős Company command squad kimaxolt melta gunnal
- 1 Manticore
- Sok, talán 3, 10 fő baka, akiket szó szerint "tankvédelmi" célokra hozott Lyman
- 2 deep strike-oló ejtőernyős kommandós osztag

"WHAT A LOVELY DAY!" - ordította a Tankvezér, kardját lengetve.


Lymannal megegyeztünk, hogy próbáljuk magunkat tartani egy versenyszerű időbeosztáshoz, azaz férjünk bele 2 és fél órába, és ha hibáztunk, akkor nem lehet visszacsinálni.
Következzen hát a várva várt csata, képekben!

Nighfight ellenére megvilágították a Wych osztag raiderét, amit szanaszéjjel lőttek a Leman Russok. Az utolsó három gladiátort pedig a bolterek intézték el.

Hellhound a sötétben, füsttel, 3+-so fedezékmentővel ellent tudott állni 3 Dark lance találatnak is.

A tankok könnyedén, akadály nélkül gurultak felém, és a 36"-es fenyegetettségi lőtávban mindig benne volt valamelyik egységem. Szép lassan, de biztosan a birodalmi haderő rámozgott a pálya közepén található relikviára.

A csata azon pillanata, amikor még azt hittem, kijöhetek döntetlenre.

A pillanat, mikor kilőtték a Wychek alól a Raidert, és el kezdtek gyalogolni. A Wrackok egyelőre nem mozdultak, reméltem, legalább 4-5 Wych beér közelharcba, és addig nem fogják őket lelőni. Közben minden Jinkelési próbálkozás ellenére nem lő/nem mozog állapotúra lőtték a Warriorok Raiderét.

Lyman nagyon mákos volt, az ejtőernyős kommunista rohamosztagosok a legjobb helyre érkeztek meg, és egy sortűzzel szanaszéjjel lőtték a Ghost plate armourban (4+) röpködő Scourge-okat.

Már csak egy esélyem maradt a győzelemre.. berepülni Uriennel és a többi közelharcossal a tankok seggébe, és megenni a húspajzsként szolgáló embereket! Ami részben sikerült is, a Venom sebességének köszönhetően.

Az utolsó életben maradt Ravager, akit három kör alatt a Manticora lőtt roncsra. Végül annyit tudtam még elérni, hogy a menekülő Urien Rakarthot visszapakoltam a venomba, és elsprinteltem a lőtávot kitakarő szikla mögé, így legalább a Haduramat nem ölték meg.



A meccs tanulságai


- páran már említették korábban, de azért még egyszer leírom: a saját seregünk spec szabályait illő fejből nyomni, még gyakorlómeccsen is
- pörgős meccs volt, tudtuk tartani időben a köröket
- az "Old Grudge" a sötét elda sereg legnagyobb ellensége, minden 1-es találatot újra dobhatott Lyman a Gatling ágyúnak...
- egy Sötét Elda bombázó valószínűleg segített volna, illetve a Wrack osztag gyalogoltatásának sincs semmi értelme
- a Scourge-okkal jobb lett volna inkább egy Webway portállal bejönni, mint a szikla mögül várni az adódó alkalmat

Remélem szórakoztató és tanulságos volt számotokra a csatajelentésem, kérdésekre, megjegyzésekre továbbra is bátran használjátok alul a komment részt.

Tisztelettel:
Kaba

2 megjegyzés:

  1. A sereg a következő volt:
    1 Leman russ Paskisher csudaddakkára kitelve meg egy mezítlábas demolisher hogy a range-et ne keverjem.
    Troop:
    3 meltás camo veterán osztag
    Infantry platoon command 3 flamer 1 GL
    3X infantry squad meltával
    1 Hellhound multi meltával
    1 Kommunist Scions Command 4 meltával
    1 Kommunist Scions Commando 2 melta-val meg pokolpuskákkal
    1 Manticor Camo Nettel Happy flamerrel
    1 eradicator laskával
    1 eradicator laskával

    Köszönöm a játékot és a jó hangulatot a klubban. Kívánok jó utat és kellemes időtöltést neked Kaba mester!

    Ui.: Semmi specet nem hoztam ez volt a kocsmai felállásom IG-vel (versenyre full harckocsizókat szoktam hozni)

    ja és ne feledjétek: Mi profik vagyunk B@zmeg! MEG MIJAZ HOGY KÁTTŰ!

    VálaszTörlés