2016. április 8., péntek

Harc az Ybona bolygóért (Füzesabony) 1. rész

Első Kelet-Magyarországi Csapatverseny


Előszó


Krisztus születése utáni 41. évezredben járunk. Az emberek birodalma állandó ostromállapot alatt van, és a birodalmi kétfejű sast a megveszekedett Káosz erői és az idegen veszedelmek tépázzák. Ezekben a vészes időkben mindenhol háború dúl, vad csaták és vérszomjas ütközetek uralják fajunk otthonaként szolgáló bolygóit. Nem is csoda, hogy ezek mellett a krónikások nem sokat említik a kissé magára hagyott Ynoba bolygót a galaxisunk keleti peremén. Ám azt nem tudják, hogy hamarosan az emberiség végső csatájában nagyon fontos állomásává válik ez a sivatagos, kopár és gyér, emberek által uralt, de zord időjárása miatt kegyetlenül megtépázott planéta.A kezdetekben az Ybona legnagyobb felszíne szürke és elhagyatott vidékekből, mocsaras alföldekből és fagyos, cudar tundrákból állt. Amikor az Űrfarkas űrgárdisták először leszálltak, és elfoglalták a bolygót, gondolkodás nélkül rögvest átadták a Birodalomnak. Kietlen terméketlen bolygóból épp volt elegük, nem is beszélve a fagyos és nem túl emberbarát szülőhazájukról, Fenrisről. Így hát szedték is a sátorfájukat, és Serrath Jarl irányításával folytatták dicső hadjáratukat a kegyetlen keleti perem felé.

A Birodalom berendezkedett a bolygón, miután a bolhások eltakarodtak. Bár emberi lakhatásra szinte teljesen alkalmatlannak találták az Ybonát, mégis volt egy nagy pozitívuma... Mélyen a földkéreg alatt gazdag érclelőhelyeket, földgáztartalékokat és értékes kőolajat fedeztek fel a műszereikkel. Neki is láttak hát a golyóbis kisajtolásának, ám aktivitásuk felkeltette egy veszedelmes ellenfelük figyelmét... A Káoszét!

Sajnos, amiről a Farkasok és a Birodalmiak sem tudtak, az az volt, hogy ezt a bolygót gyakran látogatták a káoszfertőzött légiók. Természetesen nem üdülési céllal, hanem a hipertéren keresztüli utazáskor ennek a bolygónak a közelében léptek ki a valós térbe, hogy a bolygón landolva feltöltsék hajóikat és seregeik tartalékait. Gyakran végeztek itt sötét rituálékat, és gyönyöröktől könnyes szemeikkel áldoztak két patrónusuknak: Slaaneshnek és Nurgle-nek.

A két káosz légió, látván, hogy kedvenc töltőállomásukat belakták a halott Császárhoz hű emberi férgek, azonnal bombázni kezdték a bolygót. Nem törődtek azzal, mennyire hívják fel magukra a figyelmet, nem tudták visszafogni magukat őrjöngéseikben. Így nem is vehették észre, amikor a birodalmi segélykérésre felelő Salamander rendház egyik lelkes csoportja rajtaütött a seregeiken.Egy évig tartott a véres háború, és egyik fél sem tudott felülkerekedni a másikon. Az már csak hab volt a tortán, hogy a keleti birodalmát terjesztő Tau Birodalom is megjelent a harctéren... A bányákat és ipari városokat elözönlötték a káosz mocskai, a zöld páncélos lojális űrgárdisták és a kékbőrű idegenek seregei. Úgy tűnt, Ybona bolygó birodalmi vezetősége vesztésre állt, amikor egy hatalmas csatatéri robbanás következtében egy váratlan tárgy került a felszínre. Egy SCT! Egy elfeledett korból fennmaradt Sörös Csöcsös Traktor!

Csöcsviharálló Mindigsörtgyártó Csudatraktor


Mesék születtek a legendás Sörös Csöcsös Traktorról szerte a Birodalomban. Az anyukák a gyerekeknek minden este mesélnek lefekvés előtt a szent traktorról, mely mindenfelé jólétet és örömet áraszt magából, sörök és csöcsök segítségével. Még maga a Császár felügyelte a prototípus tervezését, melyet nemcsak a lojális űrgárdisták, de a fertőzöttek és az idegenek is csodálatra méltónak tartottak.Amint ez a becses tárgy a felszínre került, a harcoló seregek mellé hirtelen többen csatlakoztak... Évezredek óta elfeledett hipertérkapukon sötét eldák szivárogtak be az Ybona planéta felszínére, a Salamanderek segítségére Fekete Templomosok és Birodalmi Gárdisták érkeztek, a Tau Birodalom is erősítést kapott egy északi régióból. Az orkok is berobbantak a légtérbe, és amikor már azt hitték, ennél már nem lehet rosszabb, a felderítők úgy vélték, egy hatalmas Tiranida flotta két felderítő csápját vélték közeledni az űr sötét gyomrából.

Ybona bolygó elveszni látszott... vagy mégsem?

Folytatása következik...

Üdv:
Kaba

 

5 megjegyzés:

 1. Mentek Füzesabonyba? :)

  Megint jó lett a promó! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Gabi! Igen, Serrath komával és Gery mesterrel már nagyban nyomatjuk az előkészületeket!

   Törlés
 2. Sörök és csöcsök?!? A végtelenbe és tovább! :D

  VálaszTörlés