2016. április 8., péntek

Harc az Ybona bolygóért (Füzesabony) 1. rész

Első Kelet-Magyarországi Csapatverseny


Előszó


Krisztus születése utáni 41. évezredben járunk. Az emberek birodalma állandó ostromállapot alatt van, és a birodalmi kétfejű sast a megveszekedett Káosz erői és az idegen veszedelmek tépázzák. Ezekben a vészes időkben mindenhol háború dúl, vad csaták és vérszomjas ütközetek uralják fajunk otthonaként szolgáló bolygóit. Nem is csoda, hogy ezek mellett a krónikások nem sokat említik a kissé magára hagyott Ynoba bolygót a galaxisunk keleti peremén. Ám azt nem tudják, hogy hamarosan az emberiség végső csatájában nagyon fontos állomásává válik ez a sivatagos, kopár és gyér, emberek által uralt, de zord időjárása miatt kegyetlenül megtépázott planéta.







A kezdetekben az Ybona legnagyobb felszíne szürke és elhagyatott vidékekből, mocsaras alföldekből és fagyos, cudar tundrákból állt. Amikor az Űrfarkas űrgárdisták először leszálltak, és elfoglalták a bolygót, gondolkodás nélkül rögvest átadták a Birodalomnak. Kietlen terméketlen bolygóból épp volt elegük, nem is beszélve a fagyos és nem túl emberbarát szülőhazájukról, Fenrisről. Így hát szedték is a sátorfájukat, és Serrath Jarl irányításával folytatták dicső hadjáratukat a kegyetlen keleti perem felé.

A Birodalom berendezkedett a bolygón, miután a bolhások eltakarodtak. Bár emberi lakhatásra szinte teljesen alkalmatlannak találták az Ybonát, mégis volt egy nagy pozitívuma... Mélyen a földkéreg alatt gazdag érclelőhelyeket, földgáztartalékokat és értékes kőolajat fedeztek fel a műszereikkel. Neki is láttak hát a golyóbis kisajtolásának, ám aktivitásuk felkeltette egy veszedelmes ellenfelük figyelmét... A Káoszét!

Sajnos, amiről a Farkasok és a Birodalmiak sem tudtak, az az volt, hogy ezt a bolygót gyakran látogatták a káoszfertőzött légiók. Természetesen nem üdülési céllal, hanem a hipertéren keresztüli utazáskor ennek a bolygónak a közelében léptek ki a valós térbe, hogy a bolygón landolva feltöltsék hajóikat és seregeik tartalékait. Gyakran végeztek itt sötét rituálékat, és gyönyöröktől könnyes szemeikkel áldoztak két patrónusuknak: Slaaneshnek és Nurgle-nek.

A két káosz légió, látván, hogy kedvenc töltőállomásukat belakták a halott Császárhoz hű emberi férgek, azonnal bombázni kezdték a bolygót. Nem törődtek azzal, mennyire hívják fel magukra a figyelmet, nem tudták visszafogni magukat őrjöngéseikben. Így nem is vehették észre, amikor a birodalmi segélykérésre felelő Salamander rendház egyik lelkes csoportja rajtaütött a seregeiken.



Egy évig tartott a véres háború, és egyik fél sem tudott felülkerekedni a másikon. Az már csak hab volt a tortán, hogy a keleti birodalmát terjesztő Tau Birodalom is megjelent a harctéren... A bányákat és ipari városokat elözönlötték a káosz mocskai, a zöld páncélos lojális űrgárdisták és a kékbőrű idegenek seregei. Úgy tűnt, Ybona bolygó birodalmi vezetősége vesztésre állt, amikor egy hatalmas csatatéri robbanás következtében egy váratlan tárgy került a felszínre. Egy SCT! Egy elfeledett korból fennmaradt Sörös Csöcsös Traktor!

Csöcsviharálló Mindigsörtgyártó Csudatraktor


Mesék születtek a legendás Sörös Csöcsös Traktorról szerte a Birodalomban. Az anyukák a gyerekeknek minden este mesélnek lefekvés előtt a szent traktorról, mely mindenfelé jólétet és örömet áraszt magából, sörök és csöcsök segítségével. Még maga a Császár felügyelte a prototípus tervezését, melyet nemcsak a lojális űrgárdisták, de a fertőzöttek és az idegenek is csodálatra méltónak tartottak.



Amint ez a becses tárgy a felszínre került, a harcoló seregek mellé hirtelen többen csatlakoztak... Évezredek óta elfeledett hipertérkapukon sötét eldák szivárogtak be az Ybona planéta felszínére, a Salamanderek segítségére Fekete Templomosok és Birodalmi Gárdisták érkeztek, a Tau Birodalom is erősítést kapott egy északi régióból. Az orkok is berobbantak a légtérbe, és amikor már azt hitték, ennél már nem lehet rosszabb, a felderítők úgy vélték, egy hatalmas Tiranida flotta két felderítő csápját vélték közeledni az űr sötét gyomrából.

Ybona bolygó elveszni látszott... vagy mégsem?

Folytatása következik...

Üdv:
Kaba

 

5 megjegyzés:

  1. Mentek Füzesabonyba? :)

    Megint jó lett a promó! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi! Igen, Serrath komával és Gery mesterrel már nagyban nyomatjuk az előkészületeket!

      Törlés
  2. Sörök és csöcsök?!? A végtelenbe és tovább! :D

    VálaszTörlés