2016. június 6., hétfő

Sajóvámosi csata - Második rész

Üdv Olvasók!

Kanyarodjunk vissza a legutóbbi Kings of War kampányos sztorira, amikor felsorakoztak a zöldbőrűek utolsó rohamra az északi Sajóvámos ellen.

Perzselő napsütés tikkasztotta Sajóvámos határvidékét, amikor a zöldbőrű horda megindította a támadást az északi harcosok sorai ellen. A dimbes-dombos vidékről rettegve menekültek a mezei állatok, mikor megérezték a csürhe dübörgő lépteit. A szürke kismókusok ájultan potyogtak le a fák ágairól a trollok hányásszaga miatt, az erősebb gyomrúakat pedig aztán a folyton pajkoskodó orklingek dobálták le kavicsokkal. (*A csataleírás során egyetlen igazi mókus sem sérült meg! – a szerző*.) Gakamak, a híres ork vezér, aki legutóbb Vasvár mezején sikersen eltiporta a fehér mágust és lecsapta Ondoher egyik lábát hatalmas fejszéjével, vérszomjas vadcocáján lovagolva az orkok job szárnyát erősítette két csapat bolhazsák gyorslovasság kíséretében.






A goblin jelentések szerint két csapatnyi elit ork már megkörnyékezte a közeli falvakat, ám a háborús ellátmányok hazaszállításához elengedhetetlenül szükség volt Sajóvámos bevételére és az utánpótlások bevárására. Ha ebben a csatában az emberek felmorzsolják a zöldek seregét, akkoz nem csak  a csatát, de az egész északi hadjáratot elbukják… Ha nem szerzik meg a várost, a fosztogatások kudarcot vallanak, az elkobzott élelmet nem tudják hazaszállítani Kabára, ott pedig az otthonhagyott ork helyőrség nem tudja megfékezni a feldühödött Kabai polgárok forradalmát. Szóval elég nagy volt a nyomás Gakamak vállain.



Hihetetlen módon az orkok össze tudtak fogdosni a csata előtt két hordányi harcképes goblint, akiket élő húsfalnak használva kergettek maguk előtt a csatatérre. Az egyik nyomi csapatnak odalöktek egy kérdéses illatosítású ködöt erjesztő varázstárgyat, hogy az esetleges balliszták és íjászok nehezebben tudják lelődözni a kis szerencsétleneket. Az orkok legnagyobb meglepetésére íjászokkal egyáltalán nem találkoztak, de helyettük a rettenetes háromtülkű veszedelem elhozta a tesóját is, akit a határon kifosztott parasztemberek csak “El Diablo” néven emlegettek. Gakamak meggyőző szónoki ereje és a kezükbe osztogatott varázstárgyak azonban bátorságot öntöttek szívükbe.

Egy végtelennek tartó várakozás után végre Gakamak és a disznólovasok megfújták a csata kezdetét jelző bivalyszarvból készült ősi kürtöt, és hatalmas porfelhő közepette kirúgták magukat az ellenség felé. A goblinok megkezdték kényszeredett menetüket a front közepén a hatalmas dinoszauruszok felé, míg a fejszékkel és mángorlókkal hadonászó verőlegények nyomták őket hátulról. A trollok is megindultak görbe lábaikkal az neveletlen kis orklingekkel, kellően kiéhezve egy kis puha emberhúsra… Amit azonban a páncélosoktól kaptak, azt nem tették szebre…



Ami pedig a csatán történt, nos, azt Meyil'kree kolléga már gyönyörűen leírta:
Az ötödik alkinosozoriaknazi haditanacs 2.resz



A zöldbőrű csapat majdnem teljes létszáma odaveszett, és a menekültek szétszéledtek. Ennek egyenes következménye lett, hogy a kabai orkok hatalma véget ért, és úgy tűnik, a mesés Kelet-Magyarországon elkövetkezett az emberek ideje... vagy mégsem?




Lehet, hogy a gonosz halottak szervezett népirtásba kezdenek? Lehet, hogy Debrecenvár lovagjai hódítási vágyból adódóan megrohanják északi szomszédjaikat? Az ogre zsoldosok felkerekednek könnyű zsákmány hírében Miskolcia ellen? Vagy nem tudom befejezni ezt a mondatot... ?

A következő részből minden kiderül!

Üdv:
Kaba


6 megjegyzés:

  1. Esetleg a KKabai orkok által hátrahagyott hatalmi űrbe az urukok akarnak beülni, de az ogrék is igényt tartanak a területre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden lehetséges, Gabi koma! Akár ördögök is jöhetnek fel a föld alól, vagy Szalamanderek a Nyírség dzsungeleiből! :)

      Törlés
  2. Már megijedtem, hogy véget ér a történet fonala a keleti végeken, de remélem, hogy csak egy új szál kerül beleszövésre ebbe az egyre szebb és nagyobb meselepedőbe.
    Petyo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj, 2017 januárig még tuti, nem ér véget. Onnantól meg meglátjuk, Meyil'kree kollégától és Rozsii elvtárstól függ. Csak kellett már egy új szál, kicsit unalmas lenne 3 évadon keresztül orkok és emberek csatáját követni.

      Törlés
  3. Zirriannal lesz majd egy törpe-uruk meccs ha vége a vizsgáknak, meg jön az élőholt szál is, meg ki fog derülni a dínók titka is....
    Lesz itt még mese. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A törpék már meg is kezdték a hadjáratukat a felszínlakók ellen!

      Törlés