2016. szeptember 23., péntek

Debreceni Kings of War baráti verseny - 2.rész

Üdv Olvasók!

Szóval ott jártunk legutóbb, hogy a szörnyedelmes Nádudvari élőhalott nekromanta fel akar támadni Debreczenvárban, ezért a fenséges körszakállú Debreczenvár ura, Báró von Kabicsek segítségkérő leveleket küldött szét szerte Pannóniában. Segítségkiáltására dicső seregek indultak útnak Miskolciából, Pestiából és Debreczenvár környékéről. Azt azonban sajnos nem is sejtette, hogy némely postagalambot útközben lelőttek, és az irtózatosan gonosz és Fekete lelkű Vladani Groshula gróf is tudomást szerzett a hírekről…

Folytatódjon hát az epikus Kings of War játékrendszerben szőtt lovagi történet!









Mickolcziából a híres Meyil'kree tábornok értesült a hírekről. Így Osogolth seregei megindulnak Nirolo körmágus és Galnozs seregzászlós parancsnoksága alatt. A küldetéshez El'Diablo, a rettenetes ősbestia a lábaira bronz páncélt kapott.


Továbbá északról, a Lidérchegységből is útnak eredt Whulfri fejdelem, Viharbérc törpnemzetségének fővezére. Lehet, a lehetséges arany csábítja ide, vagy talán szövetségesek után néz? Vagy a torzköveket akarja megszerezni?


Délről, CSONTgrad ember által érintetlen területeiről maga a Természet erői elevenedtek meg. Egy régóta szunnyadó kelta átok most hadba szólítja a köveket, és Sziklaöklű Sebitarius mennydörögve (és görögve) a lankás erdőkön, veszélyes mocsarakon és aranyló mezőkön vezeti seregét északra... Sajnos ők lassabban haladnak, és a most született Kavicska trónörökös ünnepsége miatt később kellett indulniuk.



Mindenki arra számított, hogy a falukat fosztogató goblinok és elvadult ogrék, akiket a Hegedűs Hadurak terelgetnek esélytelenül szállnak szembe az egyre gyülekező ember és törpe seregek ellen. Azonban nem számítottak a Miskolczia legészakibb határában élő gonosz, nagyratörő és csúf kopasz Fekete Sikló Zirriantól...

Második hangulatkeltő zene:



Fekete Sikló Zirrian ugyanis nem volt mindig sötétben molyoló gonosz kis boszorkánymester. Ő Meyil'kree háttérbe szorított unokaöccse, akit nagyon sok ideig fényűzés és pompa vett körül a Miskolczia tartomány mesés várában. Ám mindig is fura volt, tartózkodó, és ha az emberek szólni akartak hozzá, ő ijesztő sziszegést és csúnya átkokat (lásd még: MEME) vágott hozzájuk. A lelke elsötétült, és ragyogó selymeit mind csúnya, fekete fémre és palástra cserélte le. A várból kiüldözték véres kísérletei miatt, és száműzték a sötét erdő közepére, ahol kis kuckójában egész napját a méregkeverésnek és a postaszolgálat szidalmazásának szentelhette.

Történt tehát, hogy mikor Kabicsek báró egyik segélykérő postagalambját egy fertelmesen zöld villámcsapással sikerült leszednie, megkaparintotta az üzenetet. Miután alaposan áttanulmányozta a levél tartalmát, szívét újból elöntötte az irigység, és elhatározta, hogy jól belekotnyeleskedik a levesbe. Kitalált egy fondorlatos tervet, melyben nagy örömét lelte. Odahívta magához egyetlen hűséges szolgáját, a lótökökkel kalimpáló Baldwickot, és beavatta a terv azon részleteibe, amit Baldwick krumpli szintű intelligenciájával is megértett. 

Baldwick álruhában elszegődött Meyil'kree seregébe. Mikor az északi embersereg és az északi törpsereg megérkezett Debreczenvárba, hetedhét határra szóló ünnepséget csaptak. Volt ott eszem-iszom, mézsör és haltál, incselkedő cselédlányok a szénásban, örök barátok találkozása, és természetesen debreczeni hurkatöltés (hagyományos és obszcén értelemben is). Mikor a három sereg már részeg dalolásba kezdett, a szemérmetlen Baldwick odasurrant a földön fetrengő Kabicsek mellé. Sötét, gonosz mágiával egy szőrös, szakállas törpe álarcot varázsolt magára, majd felsegítette a földről a lealjasodott uralkodót.

- Tessék uram, egy kis forrásvíz! Jót tesz a szeszre! - mondta, és a Fekete Sikló Zirrian által előkészített löttyöt öntötte le a torkán. Ettől Kabicsek szeme kikerekedett, majd mint aki a sírból tér vissza, felpattant az asztalra, és hangosan ordítani kezdett.
- TESTVÉREIM! TUDOM HOL A SZENT GRÁL! INDULJUNK ÉS KERESSÜK MEG! HOGyazanyjapi... - mielőtt a meglepett sokadalom kérdezhetett volna bármit is, Kabicsek báró lóra pattant, és parancsba adta az ÖSSZES katonájának, hogy rántson fegyvert, ugorjon lóra, és azonnal induljanak el a messzi Mordorba (ld. Bukarest), hiszen megvilágosodott, és látta a Szent Grál pontos helyét és az odavezető utat.

Zirrian a messzilátó palóctírjában követte az eseményeket, és kárörvendő kacajában kifordult a foteljéből. Na ez jó kis tréfa lesz! Akár egy hónapokig tartó véres polgárháború is kisülhet ebből, nyehehehe!

Körülbelül hajnali háromkor egész Debreczenvár kiürült. A törpék és emberek tanácstalanul néztek maguk elé a másnapos ábrázatukkal. Mi történt? Hová lettek a debreczeni Teutonok? Most mit csináljanak a várossal? Védjék meg, vagy fosszák ki? Csatolják a birodalmukhoz? Vagy pusztítsák el?

A választ hamarosan megtudjátok...



4 megjegyzés:

  1. Ez megint nagyon jó kiírás lett. Sajnálom, hogy Zirriant nem sikerült rávennünk, hogy jöjjön el akár spectator módban is.
    Btw én a szombati ivászattól-kocsmázástóll jobban félek mint a vasárnapi meccstől, pedig nekem sör és amazonok ellen wardom is van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit másképp sikerült a dolog, mi rettegtünk Tőled éjszaka, mikor elkezdted a horkolás koncertet... Legközelebb külön szobát kapsz! :D :D

      Törlés
  2. Ismét jót nevettem. De szikla sereg? Zseniális és olcsó megoldás. :D A kertben, pont úgyis halmokban áll a sóder az építkezés miatt. Asszem össze is dobok belőle egy sereget. :D :D
    Én 8 hónapig dolgoztam Bukarestben, és mi is Mordornak hívtuk a kollégákkal. Ezek szerint nem csak mi véltünk felfedezni párhuzamot?! :D
    Üdv!

    Petyo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bizony, Debrecenben ha Mordort mondasz, és orkokat, mindenki tudja, mire gondolsz... Hamarosan lesz élménybeszámoló is, csak rá kell vennem magamat. Noszogassatok lécci!

      Törlés