2016. szeptember 8., csütörtök

KMCS3 2. fejezet - Memento mori!

KMCS3 2. fejezet - Memento mori!


(Emlékezz a halálra!)

Hangulatzene olvasás alá:

Miközben a Kolmics-bolygó keleti kontinensén a Sötét Angyalok és Fekete Templomos seregek feszültek egymásnak, a planéta másik, eldugott bugyrában a bősz orkok által megtépázott tiranida kaptárflotta maradék erői próbálták rendezni soraikat. Ösztönösen érezték, hogy az inváziójuk első hulláma sajnos kudarcba fulladt, és a barbár zöldbőrű horda lépésről lépésre szorította őket vissza a föld alatti búvóhelyükre. A helyi erők legnagyobb rovarszerű ragadozója, az „Alfa”, sebeit nyalogatva tántorgott az éjsötét tárnában. Telepatikus erejével gyors fejszámolást végzett. Rezignáltan vette tudomásul, hogy a génorzók mind egy szálig elestek a pusztító tűzerőben, warrior társai kimerültek a harcban, gauntjai pedig, elszakadván a Kaptárflottától, bevackolták mélyen magukat a hatalmas föld alatti üreg valamelyik puha falú, rejtett búvóhelyére.








Az Alfa érezte, hogy savas vére vészes sebességgel távozik kitines testéből. Összeszedte utolsó erőmorzsáit, és hatalmasra duzzadt központi idegrendszerével egy üzenetet küldött a világűrbe. Nem segélykiáltás volt, hanem inkább egy meghívás. Meghívás egy borzalmas, véres, mindent felemésztő vacsorára. Egyfajta jelzés volt ez a hatalmas Kaptárflottának, hogy itt bőségesen fognak találni élő biomasszát. Kiesett a transzból, mikor a koromfekete sötétben ekkor fényeket és állati morgást hallott. Az Alfa, elvégezvén sikeresen utolsó feladatát, kiugrott fedezékéből, és a kalózkalapot viselő, hatalmas durrogtatókkal tüzet nyitó orkoknak esett. Sikerült őket meglepnie. Mindenféle emberi érzelem nélküli életében még egyszer megízlelhette azt a fenséges érzést, amikor éles karmai és tépőfogai belevájhattak a sikoltozó, éles húsba. Ez volt az utolsó dolog, amit megélt az Alfa, mielőtt a híres kalózfőnök, Kaptin Badrukk hatalmas gizmentyűjével egy borzalmas robbanást követően szétrobbantotta az idegen lény fejét.

-        Na, eztet nevezem én Kemotoxnak, nyöhöhö!

Három nappal később… Távol, a jéghideg sötét űrben a céltalanul, lassan úszó tiranida Kaptárflotta érzékelte a Kolmics bolygóról érkezett üzenetet. Beindultak az élő hajó ébresztő biomechanizmusai, és hatalmas gyomrában megmozdult valami förtelmes. Legelőször a Tyrant tért magához. Első gondolata az volt, hogy minél előbb táplálékra van szüksége. Olyan táplálékra, melyet könnyedén nyers biomasszává lehet formálni, amiből a fáradt harcosai felgyógyulhatnak, és amiből újabb szörnyetegeket alkothat a flotta. A mindent bekebelező idegeneket nemrég ugyanis egy tomboló warpvihar pocsékolta szét, melyből összesen ötszáz hajót kímélt meg csak. 

A Tyrantnak szüksége volt arra, hogy feltöltse tartalékait, stabilizálja a haderejét, és ehhez elsősorban élő anyagra volt szüksége. A hívójel nem is érkezhetett volna jobbkor, a csápos szörnyeteg gondolkodás nélkül, mohón a jel irányába vetette magát.



Mikor hetek múlva megérkezett a Kolmics légterébe, különös, nyugtalanító érzés kerítette hatalmába. A Tyrant kissé összezavarodott. A mindig jelenlévő Kaptártudat hangja, melyre eddigi életében örökké támaszkodhatott, most nem volt jelen. Most először fordult elő vele, hogy egyedül maradt, és saját döntéseit kellett meghoznia. Megpillantotta az alattuk elterülő, harcoktól lángoló bolygót, és kiadta (életében valóban saját) utasítását. A Kolmics minden tekintetben megérettnek tűnt a learatásra. A tiranidák az ilyen bolygókat egy pillanatnyi fontolgatás nélkül be szokták kebelezni, vagy ahogy ők gondolnak rá, „befarmolják”. A bolygón fellelhető hatalmas biomassza valószínűleg tiranida harcosok millióit tudja majd kitermelni. Új, még hatalmasabb flotta épülhet.


A Tyrant kezdeti bizonytalanságát legyőzve megkezdte a Kolmics-bolygó második invázióját…

(Folyt. Köv!)

3 megjegyzés:

  1. Itt leestem a székből:
    "Telepatikus erejével gyors fejszámolást végzett."
    Svindler

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van na, az elég bénán nézett volna ki leírva, hogy levette a cipőjét és hangosan számolni kezdett... :P :)

      Törlés