2019. január 14., hétfő

Első és Utolsó Murderfuck versenyem – 2/10. rész

Üdvözlet újra, Kedves Olvasók!

Ahogy ígértem, a mai bejegyzésben a véres-béles Blades of Khorne Battletome és ellenfeleim listája kerül boncolásra, itt a sötét tárnák dögletes mélyén (Petrow-stílusban)! Aki lemaradt az első részről, az itt pótolhatja:
http://daxikaba.blogspot.com/2019/01/elso-es-utolso-murderfuck-versenyem-110.html

A mai bejegyzésünket támogatta a letenyei Vágó-Húsfeldolgozó Üzem Kft. dolgozóinak családtagjainak által alapított és felhentelt Debauchery német death metal együttes rajongói oldala!







Kik azok a Khorne-hívők?


Khorne a Háború, Vérontás, Dicsőséges Diadal és a Harc ősi istenének a Warhammer (és 40K) fantáziavilágbeli megfelelője, akit a való világban több mitológiából is ismerhetünk – Árész (görög),  Mars (római), Iku-Turso (finn), és bizonyos források szerint Tyr (skandináv, akit a germánok Marssal azonosítottak, akinek Fenrir lehamizta az egyik kezét). Természetesen a Warhammer sötét világában ez a Hadisten egy vérszomjas, koponyatrónon csücsülő, karddal hadonászó kutyafejű vicsorgó fenevad, akinek mindegy, hogy ki ontja vérét, addig, amíg dúl a vérengzés… Ez a (sokak számára annyira nem) szimpatikus entitás két BattleTome-ot is kapott az Age of Sigmar rendszerében, korábban ugye a hörögve hadonászó, halandó Khrone-hívők (Bloodbound), és később hozzájuk csapták a démonkákat és a többi szörnyezetet is (Blades of Khorne), illetve az ezekhez már kötelezően elvárt, fincsi kis formációkat, amiket AoS-ban Battalionoknak hívunk. Lássuk hát, mit is tudnak ezek a kis békésen teázó berszerkerek…

Seregjellemzők, sajátosságok (Battle Traits)


Vért a Vér Istenének! – A Khorne-követők, akárcsak a Bözsiutalványos banyatankos panellakó nyuggerek, imádnak pontokat gyűjtögetni. Annyi különbséggel, hogy ők nem Körveres műanyag ételhordókra vagy Plüsshörcsögre váltogatnak be matricákat a helyi közértben, hanem úgynevezett Bloodtithe pontokat (röviden: BoTi) gyűjtögetnek a csata során. Akkor kapnak ilyen pontot, ha egy teljes egység megsemmisült a csatatéren, az mindegy, hogy szövetséges, vagy ellenséges! Ugye ahogy írtam, Khorne bácsinak mindegy, honnan hullik a vér, a lényeg, hogy szüntelenül tegye ezt (Bene Gesserit banyák után szabadon, ‘the Blood mus flow’). Illetve bizonyos egységek, pl. a Slaughterpriest (Mészárpap) is generálhat ilyen pontokat, például a “Blood Sacrifice” imájával. Ezeket a pontokat ezután különböző jóságokra lehet beváltani bármelyik játékos hős fázisában, de maximum csak 8 lehet egyszerre. Szóval tök mindegy, hogy 9, 18 vagy 88 (a 8 Khorne szent száma) egység pruttyant meg a csata során, maximum 8 pontot kaphat a Khorne játékos. Ez a dolog eléggé elfajulhat egy Khorne VS Khorne mérkőzésen 😊

A BoTiból a Hős fázisban lehet venni sok hasznos és csicsás dolgot, minél többet költesz, annál értékesebbeket. Azt viszont érdemes megjegyezni itt, hogy a vásárlás során csak egy(!) árucikket szabad leemelni a polcról, és a fennmaradó BoTik elvesznek! Szóval ha összegyűlt 8 BoTid, és szeretnél venni 5 BoTiért egy fasza kis dolgot, akkor a maradék 3 BoTi pont megy a levesbe! Természetesen a következő körtől újra indul a matricafüzetbe ragasztgatás. Ezek a finomságok lehetnek hősöket tápoló apróságok (azonnal felhasználható, ingyenes command ability), a sereget serkentő sürgetések (mozgás és rohamozás azonnal, pile-in és csapkodás azonnal), vagy esetleg gyógyítgatás MINDEN csatamezőn lévő Khorne egységnek (D3 sebet). 6 pontból már becsapódhat a Bronz Koponyás Meteor, 7 pontból már egészen király visszacsapkodást tudnak az éppen megmurdelő katonák, végül pedig a legbareszebb 8 pontos képesség, miszerint idézhetünk Khorne Démon egységeket: Vérivókat, Vérblökiket, Vérontókat – Bloodlettereket, Bloodcrushereket (fémorrszarvú, melyen kis szarvas vérontó lovagol), Koponyaágyúkat, Koponyatrónocskákat, sőt, nevesített karaktereket is (bárkit, akinek a “KHORNE DAEMON” kulcsszavak szerepelnek a leírásukban).

Mint később láthatjuk, közelharcban a Warhammer világ legerősebb serege, így ezeket a Vérpontokat viszonylag könnyedén össze lehet szedni pár kör alatt. Aki viszont varázsolni, vagy sokat lövöldözni akar, az most válasszon másik sereget, mert ez tényleg a könyörtelen közelharci marcangolásról fog szólni!


Gore Pilgrims, azaz a Vérbél Zarándokok


Mielőtt belegabalyodnánk a Zarándoklat szépségeibe, ismerkedjünk meg pár egységgel! Az illusztrációkat Khorne egyik istenfélő együttese, a Debauchery ‘Heavy Metal Monsternaut’ c. videoklipből vagdostam össze, nem akartam meglopni a GW festőművészeit. 😊

Bloodsecrator (nem tévesztendő össze a Blood secretaryval, aki a földhivatal másolójában dolgozik)
Bloodsecrator (röviden Bládszekus) bácsi imád verekedni, támadásai az átlagnál jobban találnak és sebeznek, és rendingelő fegyvere csúnya nyomokat hagy ellenfele hasikáján. Amiben viszont a legjobb, hogy Khorne szent totemjével képes megnyitni a Koponyák Portálját! Ez a portál a Khorne játékos hős fázisában nyitható meg, és mivel ez egy befőttesüveg kinyitásához szükséges koncentrációt igényel, a következő hős fázisig Bládszekus bácsi nem mozoghat egy tapodtat sem. Sem előre, sem hátra (höhö, olyan, mint a Kabai cukorgyár újraindítása). Ennek a portálnak az átmérője 18”, és amíg nyitva van, az alatta elhelyezkedő varázslók (akiket Khorne gyávaságuk miatt rühell) minden sikeres bűbájsikerességet (casting roll) újra kell dobniuk, illetve a szerencsés vérfanatikus Khorne egységek kapnak közelharci fázisban +1 támadást minden közelharci fegyverükre! Ja, mellesleg Battleshock (morál) teszteket sem kell dobni senkinek, még az ellenségnek is? Fincsíííí!



Slaughterpriest (Mészárpap)
Ő az a pap, aki nem oltárnál olvas fel a könyvecskéjéből a népnek minden vidámabb vasárnapon, hanem kint harcol a mezőn, és osztogatja az áldásokat, az imákat és a pofonokat egyaránt! Gyűlöli a varázslókat, ezért mindent megtesz, hogy ne tudjanak mágiázni (unbind), és Khorne-hoz imádkozik, hogy ellenfelei minél hamarabb és véresebben megmurdeljanak. Alapból két “Prayert”, azaz imát ismer, az egyik a “Blood Boil’, mellyel felforralja a számára nem szimpatikus ellenfelek vérét (16”-re D6 mortal wound). A másik kedves pedig a Miatyánk…Vérvakság, mely ellenséges egységre (szintén 16”-re) mondható ki, aki még nincs elég közel a mi egységeinkhez (3”), és kötelezi őket, hogy fussanak mán-ide-legyenek kedvesek közel hozzánk… Nyilván, mert valami szép virágocskát akarunk odaadni nekik Anyjuk napjára. Emelett tud áldásokat osztogatni, amire nem térnék most ki, de egészen kellemesek (melyek ha nem sikerülnek, Khorne bácsi visszanyal a warpból).



Blood warriors (Vérharcosok)
Khorne keménykedős csávói 4+-os páncélban, akik az 1-es találatokat újradobják Vérbélfejszével (Goreaxe) hadonásznak, halál után még egyet bemosnak a másik arcába (No Respite). Szimpi csávók, Szabolcs-Szatmárban minden kocsmai bunyózást megnyernek.







Blood Reavers (Vérmartalócok)
Majdnem tök pucérban, páncél nélkül tőrökkel és fejszékkel vegyesen vagdalkozó fanatikusok, akik egy közelben csápoló Techno Viking Bloodsecrator cucca (vagy bármilyen más káosz totem) mellett őrült révpartiba kezdenek, és egy támadás helyett kettő támadással szeletelnek (a főnök faszagyerek ő hárommal). Ja, és a tőrők bár nem okoznak rendinget, a rontott egyes találatokat újradobhatják.






Wrathmongers (EzekNagyonNagyonCsávók)
Khorne elmebeteg válogatott brigádja, bazinagy láncos buzogányokkal, melyek összeroppantják bárkinek a sisakját négy támadással, 1-es találatok újradobásával és -1-es rendinggel. A jelenlétük legalább annyira hergelő mindenkinek, mint egy mulatós dalra éppen rágyújtó lejáratott Fásy-mulató celebé, így puszta jelenlétük 3”-re minden baráti és ellenséges osztagnak plusz egy támadást generál minden közelharci fegyverére, ráadásul ha végre meghalnak, egy kiválasztott ellenséges egység 2”-re tőle olyan agypípot kap, mint Mucsi Zoltán a villanyszereléstől, és az ellenfél saját bajtársait, vagy akár önmagát is elkezdi csapkodni (miért ütöd magad? MIÉRT ÜTÖD MAGAD?).



Szóval a skacokkal való lebratyizás után ismerkedjünk meg azzal a formációval (ejtsd: Battalion), amivel Dobák és Polák, a két Vércimbora fog engem megörvendeztetni a versenyen. Mi kell ehhez a formációhoz? Végy egy Bloodsecratort, legalább kettő Mészárpapot (Slaughterpriest), dobj a levesbe kis pirított Vérharcos (Bloof warrior) osztagot, fűszerezd meg egy osztag Vérmartalóccal (Blood Reaver), és kész is a Zarándok-főzelék. Ha ezeket így beinvitálod a sereglistádba, és kipengeted az adót a Battalionért, akkor kapsz ajándékba a két átlagos papod helyett két pap bácsit, akik újradobhatják az imákat és áldásukat, illetve a BloodSecrator papa is ki tudja tágítani a koponyaportál átmérőjét 18”-ről minden 8”-en belül tartózkodó pap után 6”-csel… Azaz két pappal az öreg már 30”-es átmérőjű portálokat nyitogat, ami nemkicsitfasza! Főleg, ha belegondolunk, hogy ezalatt a pizza alatt minden sikeres varázslást újra kell dobni, éééés minden Khorne egység a közelharci fegyvereire plusz egy támadást kap! Battleshock teszt nélkül! Zsear.

Tartsatok Velem, következő részben a démonkákkal és a Boundless Hunt, azaz a Határtalan Vadászattal ismerkedünk meg! Vau-vau-hörr-mörr!

Üdv:
Kaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése