2019. január 23., szerda

Első és Utolsó Murderfuck versenyem – 6/10. rész


Üdv Kedves Olvasók!


Lassan elérkezünk a 10 részes beszámoló végére, így kicsit összekapom magam, hogy legyen idő beszélni a Gobbók elleni csatáról is! Aki lemaradt volna a verseny helyszínére való érkezés körülményeiről és a Dobák “Khorne-pápa” Zoltán elleni meccs beszámolójáról, az itt pótolhatja, ha szeretné:







Amint a múltkori bejegyzésemet zártam, a Khorne-hívők elleni abálásom után kicsit lazább meccset feltételeztem a gobbók ellen az Erdőuras éneklős küldetésben. De amit a kis zöld mitugrászoktól (és vezérüktől, Pál Csabitól) kaptam, azt tényleg nyugdíjas koromig emlegetni fogom. Ennek örömére kaptok egy kis sztorit is.

A Sikító Juhászok és a Zöld Monyók csatája


Miután a Khorne-hívők bucira verték főhősünk, Naer Mataron kísértetlovag fejét, jobbnak látta, ha taktikai visszavonulást színlelve Ghyran világának egy békésebb, cidrisebb éghajlatú tájegységére teleportál. Megsarkantyúzta hát hűséges lovát, Talost, és a maradék elkárhozott lelkeivel egy nagy zsuppanás következtében Ghyran északi részére, a hideg és havas “Ajvanidnaks”-ra érkeztek. Peste Noire lidércmágusa nyomát továbbra sem látta (valószínűleg a mágusgyűlölő Khorniták láttára elbújkált Ghyran valamelyik barlangjában), de látta, hogy a puputevéi helyére megérkeztek a csinos Banshee lányok. A hölgyek igencsak kiéheztek egy varázsló lelkének elfogyasztására, és a levegőben hamisíthatatlanul érezhető volt a közelben valami mágikus rezgés…
Goatmoon, a megállás nélkül suttogó pribékje telepatikus úton tudatta Naerrel, hogy a közelben a Pusztítás erői tevékenykednek. Erről akkor tájékozódott, amikor az Alvilágból avászkodott felfele, számos zöldbőrűtől nyüzsgő barlangon és üregen siklott át éteri gonosz lelke. Goblinokat látott, rengeteg fekete csuklyás kis gonosz dögöt, akik vicsori pofával rázták a fejüket a bányákban éppen koncertet adó (és a trogloditák között közkedvelt) Igorrrzenekar fantasztikus számaira (akik a Nekrogoblikon előzenekara voltak a Gobbo-Twerk fesztiválon).
Ekkor hirtelen szájdobolás és mennydörgő mormogás ütötte meg Naer és Goatmoon spektrális fülét a felszínen. A bariton dünnyögés három, hatalmasra nőtt Erdőúrtól jött. Valamiféle dalt énekeltek, de mit? Közelebb kellene menni hozzájuk, és belehallgatni a muzsikájukba…

A Küldetés


A pályán három objektíva helyezkedik el, a képen látható módon, amit a másik képen látható módon kezdtem el felhelyezgetni, míg a goblinok ura épp a harci gombáját füstölgette el odakint 😊

Jófiú voltam, és felpakoltam az objektívákat és a felrakási zónákat

Burárum, burárum!


A sztori szerint ezek az erdőurak, akik dudorásztak. Egy erdőúr énekét az a fél hallja, akinek az egysége 3 inchen belül kerül hozzá, az egységszám dönti el, hogy melyik játékos hallja az éneket. Az ének hallgatása első körben 1 pontot ér. A második körtől több dolog is történik, az erdőurak elindulnak útjukra és az ének versszakait mindig csak egyikük énekli, míg a többiek a kórust mormogják. Ez játéktechnikailag azt jelenti, hogy a második játékkörtől minden körben, a körkezdés dobása előtt dobni kell, hogy az adott körben melyik erdőúr énekli a versszakot erre d3-mal szükséges dobni. A versszakot éneklő erdőúr hallgatása 3 pontot ér, a többiek továbbra is 1 pontot érnek.

Az erdőurak úgy mozognak, mint az endless spellek, azaz az elsőt az mozgatja aki az új körben nem kezd, a másodikat a kezdő játékos és a harmadikat ismét az aki nem kezd. Az erdőurak 2d6+4-et mozognak a kezelő játékos által választott irányba, mivel hatalmas teremtések így könnyedén átlépik a körülöttük lévőket (akár egységet, akár tereptárgyat).
Nem véletlenül emeltem ki félkövérrel ezt a részt, körülbelül ha ezt elolvasom figyelmesebben, akkor nem kaptam volna ki ilyen durván…

A csata


Az első körben felrakás után ellenfelem átadta a kezdést, amit azért nem találtam meglepőnek, mert Destruction szereti, ha szépen az ellenfél közelebb avászkodik, mielőtt kimondja a marathon hosszúságúra növelhető rohamjait. Így a Fekete szekeremmel berongyoltam, amennyire tudtam, foglalni az objektívát, mindenki mással pedig a tőlem jobbra, északra lévő erdőurat mentem zaklatni. Az ő körében kihozott egy Mangler szkviggót a szekeremet megharapdálni, aki bár erősen megsértette, nem tudta szerencsére megölni. A gonosz pribékem, Goatmoon hátulról belebegett Skarsnik és a Közösségi Népművelő csoport (Zarbag’s Gitz) mögé fenyegetőleg, reménykedtem, hogy ez a 80 pontos karaktervadász legalább egy-két gobbót átsegít majd a túlvilágra (sajnos ez nehézségekbe ütközött neki, de legalább feltartotta őket). Az első kört A gobbók vitték 2-1-re, mert a kis ugrabugra squigek elég fürgelábúak voltak.

Első körös berongyolásom

Taktikusan gyülekező goblin hordák


Boing-boing, gyünnek a manglerek!


A második körtől egészen a negyedikig nem eszméltem fel rá, hogy Csaba okosa azért adta át a kezdeményezést, hogy 2D6+4”-gyel teljesen áthúzza a két erdőurat a saját sarkába, ahol a Gitzek és Skarsnik körökön keresztül behúzták a pontokat. Engem lefoglalt a középre érkező 40 fős horda, akik megették a szekeremet, belekóstoltak a kaszás lidérceimbe, de még a Bansheeket is elfogyasztották…

Megyünk goblint öööölni! Vagy nem?

Madártávlatból

Szeretnénk menni egy kört a szekérrel!
 - kérlelgették a Cairn Wraith kocsist kedvesen a manglerek.


Pacipöcörőt a popótokba! - mondta a goromba kocsiszellem.

Meglepetés! - huhogta Goatmoon, amire a squigek megijedtek picikét.

Közös barátkozás és receptcsere, majd...


Finom volt ez az akasztófás szellem - nyammogták a squigek.


Goblin varázstrükk! Látod azt a halottaskocsit?

Csiribí-csiribá, most már nem látod!



A chainraspok egy erdőurat fogtak fixen, sajna pont nem azt, aki a fő dalt mormogta.
Így a második körben 4-1, a harmadik körben ismét 4-1-et húzott be Csabi, ahonnan későn eszmélve már nem tudtam visszajönni. A negyedik körben már iparkodnunk kellett, mert kevesebb, mint 15 percünk maradt, ezeket szintén 4-1-re vitte Csabi, így a végeredmény egy elég szigorú 18:5-ös vereséggel zártam.

Lencsevégre kapták, mikor rádöbbentem, hogy engedtem
megvezetni magam a sunyi gobbók által! :D
A mosolyom nem őszinte...


A meccs fő eseményei még:
  • a fanatikusok borzalmasan muzsikáltak, nagyon rosszakat dobott Csabi nekik (vagy nem sebeztek, vagy nem haladtak sehová)
  • a goblin sereg egyik nagy veszélyét, a rendingelést körberöhögik a nighthauntok, de a D6 sebzésektől fosnak keményen
  • a banshee sikeresen lekussoltatták (unbind) a fungoid varázslót
  • a squig lovasok elég jól állták a sarat a generálisom ellen, aki még hoppoltatta a raspokat, de már késő volt
Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése