2019. február 1., péntek

Első és Utolsó Murderfuck versenyem – 8/10. rész


Üdv ismét minden Kedves Olvasó számára!

Ígéretemhez híven, a Khorne és Nighthaunt seregek ismertetője után következzék az epikus 1750 pontos csata leírása, melyet cseh ellenfelem, Jan “Corrupted” Polak ellen toltam.





Harmadik küldetés, a CSATA

Miután a sunnyó goblinkák meghallgatták az erdőurak énekét, szegény szellemek pedig csak mindig a rímeket hallották az egészből, kénytelen-kelletlen tovább kalandoztak Ghyran világában. Útközben a kísértetsereg pár ott feledett lelket magához csábított, és végre csatlakozott hozzájuk az oly sokat késő kísértetmágus is. Haeldoron völgye felé lebegtek hát így, újraegyesülve a valós síkra visszakényszerített Fekete Halottaskocsival együtt, majd hamarosan egy elhagyatott tisztásra értek. Itt, ezen a szent helyen kulcsok hevertek szanaszét (objektívák), amelyekkel hőseink bejuthatnak Haeldoron völgyébe. Azonban a tisztásra nem egyedül érkeztek, a hörgő-mörgő habos szájú Khorne-hívők egy hatalmas serege tűnt fel a messzeségben, melyet csaholó Khorne kutyák és üvöltöző vérharcosok tettek még félelmetesebbé. Az összecsapás elkerülhetetlen volt…

A felrakás nem hosszú oldalon, hanem rövid oldalon történt, és mindkét játékos felrakott 3-3 objektívát, amelyeket a csata folyamán kellett birtokolni busás győzelmi pontokért. Ezek felhelyezése megtörtént, Jannal felváltva lepakoltuk, végül 1 került az ő felállási zónájába, amire rögtön rá is ültette Zhhgrutut, a káoszivadékát (ő egész csatában nem is csinált semmit, fixen hozta az 1 pontot), én beraktam egyet hátulra, ahol majd a küldetés speciális szabályából* adódóan visszahozok majd egy elhulló rasp egységet, a maradék négy pedig középen helyezkedett el, csúcsára állított rombusz alakban. Az objektívákat kellett fogni, annyi csavarással, hogy az objektívák később otthagyhatóak, de legalább két objektíva birtoklása kell két pontért, illetve minden további kettő újabb két pontot ért. Azaz ha volt 4 objektívád (ami Jannak majdnem minden körben volt), akkor 2 pontot kaptál a kör végén, ha 5, akkor is.

* A mozgási fázis legvégén egy command point felhasználásával 10 woundnyi egység hozható erősítésként a már lpusztult egységek közül, kivételt képeznek ez alól a nevesített hősök, vagy a hadvezér. Legfeljebb két command point használható el egyszerre, de az így elérhető 20 wound csak egész osztagok vissza hozatalára használható fel. Pl. a harmadik körben 2 command point felhasználató arra, hogy a játékos visszahozzon egy 10 woundos egységet és egy 8 woundos másik egységet ebben z esetben a maradék 2 wound elveszik, vagy visszahozhat egy olyan egységet, amely 20 woundos. Egy körben legfeljebb két egység hozható vissza. Az egységeket a saját felállási zónán belül teheti le a játékos a tábla szélétől legfeljebb 12 inchre, ez az egység már nem mozoghat, de lőhet vagy rohamozhat.

Amit azonban egyikünk sem olvasott el a csata (és a szeszgőz) hevében, hoy további egy pontot ér minden ellenséges egység elpusztítása, így ezt sajnos nem vittük fel a táblázatba… Remélem nem ezen múlott Jannak a dobogó, de így is neki szavaztam meg a legrendesebb és legjófejebb játékos díját, mert tökéletesen felkészült, gyönyörűen festett sereggel jött, soha nem geciskedett semmin, és kívülről ismerte az én és saját seregeinek szabályait, ráadásul mindig elmondta dobás előtt, mire dob és mi a célérték. Nem is nagyon húzta az időt, a 4 kört fél órával a határidő előtt lecsapattuk (az ötödiknek nem volt értelme, mert majdnem letábláztak).

Jan Polak úr serege


Leaders:
1x Mighty Lord of Khorne (Violent Urgency)
1x Bloodsecrator (Gryph-feather charm)
2x Slaughterpriest (Killing Frenzy)
1x Bloodstroker
1x Karanak

Battleline:
10x Blood Warriors
10x Bloodreavers
10x Bloodreavers
10x Bloodreavers
5x Flesh Hounds
5x Flesh Hounds

Battalion:
GORE PILGRIM

Other:
5x Skullreapers
1x Chaos Spawn

Most az egyenes kaszásokat nem idézésből hoztam, mert Jan ismerte az idézős trükköt,
és ügyesen helyezkedett el a Khorne seregével

Gyönyorűen festett Blood reaverek, velük volt tele a pálya
Csibe kollégám puszipajtásai, ő is imádja őket :)

Skullreaperek, ha jól emlékszem... javítsatok ki, ha nem

Karanak egyből kinézte prédának a varázslómat,
Akit kb. a 2. körére elkapott és szétmarcangolt

A nagy gonosz-gonosz Khorne generális, aki
mikuláscsomag helyett mortal woundokat osztogatott

A kis hordók és kincsesládák voltak az objektívák,
a Kelem Gabi által készített fadobozomban mindig hordok magamnál
vész esetre ilyen szöszmöszöket

Jan Khorne seregének felállása, a szokásos úthenger
A házikó melletti sarkot egyből kinéztem, ide fogom
beidézni az Alvilágból a Hóhéromat, a grimghastokat és a bansheeket

Nekiiramodtam objektívát foglalni, mivel az egyenes kaszások
így is, úgy is részesülnek a roham első körében az újradobásokban,
így gondoltam becsalogatom az egyik Reaver csapatot,
Tormentorral megtámogavta, és aztán oldalba kapom
a szekérkémmel - Tormentor sajna nem tud értelmeset adni
a szekérnek


A kutyák mindig ott voltak elsőként,
a 8"-es mozgással meg az üvöltős lövéssel

Szokásos kezdés - Portal of Skulls leszúrása a földbe, majd többiek
előre és gyakás!

Sikertelen roham a glaive-k részéről... majd köv körben egy Ima segítségével
magához édesgetett, és berohant szájba!

Jan vitte első két körben a 4 objektívát, én kettőt, így 2-1, 2-1

Gonosz marcangoló reaverek, és másik oldalon is kutyák

Khorne-ebek és barátaik berohamozták a glaive-ket


A glaivek nem is bírták sokáig, ez már a 3. kör, ahol Karanak unalmában a
generálisomnak esett, akivel dobtam rendesen a "Hatred of the living" miatt
az Élő Karanak ellen az újradobásokat, de hiába
Slitter képességet meg elfelejtettem...



A harmadik kör után felgyorsultak az események, és bár visszahoztam hátulra az egyik 20 fős rasp egységemet, már nem tudtam semmit kezdeni, mint berohanni a Khorne kutyáit. Egyetlen egyszer jött be a Szellemcunami, szekérrel a kutyák ellen, de semmivel nem találtam... Szóval a szekeret megint elkapták, és átsegítették a túlvilágra... Nekem hasznos meccs volt, de 5. kört egy szem Tormentorral már nem kezdtem el, feladtam a mérkőzést, így a végén 9 - 2-re kikaptam (emlékeim szerint).

Jan orcája már pirospozsgás volt a Herce Zoli féle piától,
de derekasan bírta az alkoholmérgezést :)


A hátulra beidézett Hóhér megpróbált megenni egy fél osztag reavert és leszedni az Ivadékot az objektíváról, de elbukott... A kaszásokat meg a bansheeket pedig csúúúúnyán bedarálták a Skullreaperek és a Reaverek... Nem igazán tudom most sem, mi lett volna a helyes taktika, de amíg ő 4 objektíván ül, én meg kettőn, addig menni kell felé. De ez neki most pont jó volt...

A Gore Pilgrim úthengert meg lehet fogni, de amíg hasznosan gyűjti és váltja be a pontjait, addig nehéz kikezdeni... Ja és volt pár vicces beszélgetésünk:
- Jan, I know three czech words!
- Nice, let me hear them!
- Ahoj Poplacsek, elektromodátor!
- Haha... who is Poplacsek?

Ennek az a háttere, hogy volt egy Urban legend, miszerint Csehszlovákiában annó úgy szinkronizálták le az illegális kazikon cseh nyelvre a Terminátor kettőt, hogy "Elektromulator Dvá", és ott az "I'll be back" helyett azt mondta a T-100-as, hogy "Ahoj, Poplacsek!". Persze ez csak legenda...

Üdv:
Kaba

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése