2012. november 10., szombat

Pesti kiruccanás 1.rész - Cantina klub

Üdv az Olvasók népes táborának!

Kevesen tudják, de a héten november 7-én szerdán felruccantam Pestre egy kis játékra. Ez nálam már pár éve hagyomány. Ősszel kiveszek sok szabit, felugrok Pestre, meglátogatom az új ismerősöket, játszok pár általam is ismert játékot, megismerkedek újabbakkal, majd vereségektől és győzelmektől nyugtázva a napot hazautazok Pestről. Volt már ebből egy napos, két napos és most három napos verzió ebből. Egyszer Jinx szállásán aludtam, most pedig Daxorát boldogítottam a jelenlétemmel (amit még egyszer nagyon köszönön Neki).




A terv a következő volt:
Szerda, Cantina:
- 3-tól Holyval játszani oktatómeccset WM-ből, Menoth VS Menoth
- 6-tól Bulbával játszani oktatómeccset Circle ellen

Csütörtök, D21:
- Reggel 9-től kipróbálni a Secrets of the Third Reich-ot, erről később még nagyon sokat olvashattok a blogon
- Délután Kozy Cryx serege ellen oktatómeccsek kifulladásig

Péntek, Pest:
- Elmenni a Wargammershez és bevásárolni
- Westendben/máshol névnapi/születésnapi ajándékokat megvenni

És hogy hogy sikerült a terv végrehajtása?

Pár szó a Cantináról, aki nem tudja, eszik-e vagy isszák-e. A Cantina egy elég nagy látogatótáborral rendelkező klub Budapest szívében, ahol az emeleten és a földszinten is rendelkezésre állnak asztalok, terepek, és még a vitrinben festett figurák kölcsönzése is lehetséges a klubvezetővel való egyeztetés után. Van büfé is, mely rendelkezik barátságos árakkal. Elég sokan vannak, de főleg este 6 után érkezik az emberek nagy része.

Szerdán Holynak sajna kiment a fejéből, hogy aznapra beszéltünk meg meccset, de a késést kárpótolta egy nagyon-nagyon tanulságos Menoth oktatómeccsel. Az öreg Kreoss játszott az én fiatal Kreossom ellen. Kicsit olyan volt az érzésem, mintha az új Bruce Willis-es filmet látnám, ahol az öreg Kreosst visszaküldik, hogy a fiatal énje megölje. Nos, az öreg leagyalta a kis taknyost, így mondhatni tér-idő paradoxon keletkezett, új sík létesült és Menoth világuralomra tört :-) A legnagyobb tanulság, hogy szereznem kell egy lövős jack-et is, mondjuk két reckonert, vagy egy reckonert és egy vanquishert, mert távolra nem vagyok veszélyes.

Bulbával eddig élőben csak GD-n találkoztam, akkor Infinityben kértem tanácsot, most pedig végre alkalmam nyílt Circle ellen játszani. Itt megjegyezném, hogy a Circle nehézsége ellenére az egyik leggyakoribb Hordes frakció Pesten. Bulba ellen nagyon jó volt játszani, aki teheti, hívja meg egy játékra ;-) Megismerkedtem a mindenki által utált Lord of the Feast-tel, és életem első Stalker Warpwulfját is megöltema  hősies Crusader-rel. Szóval ismét a tanulság, hogy aktivációsorrendre ügyelni, és kell egy lövős jack mindenképp. Meg exemplar errantok. Mindenképp.

Este könnyen odataláltam Daxorához, volt nerd-talking, majd alvás. Másnap korán ébredés, és irány a D21! De ez már a következő bejegyzés...

**********************

Mielőtt azonban elköszönnék, megjegyzem, hogy a bejegyzéshez illesztett képeket nemrég készítettem. Tekintsétek meg hát a reszketős kezemmel készült homályos, néhol rosszul vakuzott képeket Ogen festéseiről! (Vélemények mehetnek a megjegyzésbe)


Ogen kért tőlem egy véleményt, így ezt nyilvánosan meg is írom itt Nektek.
Ogennel régebben volt egy próba bérfestési akcióm, de akkor nem elégedtem meg a munkájával (részben az én rossz instrukcióm miatt is). Fluffisztánon azonban meggyőződtem arról, hogy Ogen bizony farkasúr a talpán, ezért úgy döntöttem, tiszta lappal még egy esélyt adok Neki. A Főnixcsarnokból lerendelt akciós WM és Hordes figuráimat így elküldtem Neki, melyre ő annyit ígért, hogy 3 hónap alatt lefesti TTQ minőségre. A színsémát teljes mértékben ráhagytam, mert nem értek nagyon a színekhez, és különben is kíváncsi voltam, milyen kreatív lesz Ogen koma :-)

A határidőt nagyon szépen tartotta, a csomagban a posta miatt bár eltört két figura, ezt nem róhatom fel az ő hibájának, hiszen profi módon kitömte ütésállóra a dobozt. A festések meglepően jók voltak, a színsémák majdnem figura esetén tetszettek (Deneghra picit fura volt, még kicsit szoknom kell, de nem vészes). A szárazecsetelés és a bemosások szépek, a talpak célra tökéletesek, melléfestések egyáltalán nincsenek. Az egyetlen negatívum, hogy az arcokat nem sikerült mindig eltalálnia, de mentségére szóljon, hogy arcot bitang nehéz festeni, és Deneghrának különösen elb@szott fejet csinált a PéjPéj.

Valószínűleg Ogennel még nagyon sokszor fogok festetni a jövőben, mert megbízható, hozza a kért szintet, a csomagot megfelelően küldi és árban sem irracionális. Ezzel a kedvenc bérfestőim listájában a ranglétrán egy szintet feljebb lépett, és jelenleg őa bronz dobogós!

Üdv:
Kaba

4 megjegyzés:

  1. Majd megmondom, ha Te is a bérfestőm leszel :-)

    VálaszTörlés
  2. Ó köszönöm a pozitív kritikát. Nekem is jó volt újra hordázni, rég nem játszottam már. Az aktiváció sorrendje meg valóban talán az egyik legfontosabb momentum a játékban, de ezt a nagy öregek is megerősítik szerintem (én még csak kis csíkoshátú malacka vagyok ebben a játékban).

    VálaszTörlés
  3. nos Denegra az alapból is az achilles sarka volt a csapatnak amit küldtél... Neten nézve volt benne lehetőség, de mikor kicsomagoltam akkor lényegében lapos volt az arca, szóval azzal nagyon kellett szórakázni hogy valami értékelhető legyen belőle... :\ Úgyhogy igen bevallom sokat dolgoztam vele hogy jó legyen, de nem ő lesz a büszkeségem. A többinek az arcánál pedig gondoltam nem kell erős árnyék, hiszen ilyen vámpíros élőholtas sápadt arcot akartam. Ám egyébként Denegrában sajnos egyet kell értenem, ezért is mondtam hogy azt nem adom drágán :P

    Ám mindenképpen köszönöm a pozitív kritikát, és hozzá teszem hogy az arcokat meg gyakorlom, főleg a sok ezer wolf figurámon :)

    VálaszTörlés